Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Groots in groothandel

4D Tegels

De extra dimensie in keramische vloer- en wandtegels? Daarvoor ben je bij 4D Tegelimport in Maasmechelen aan het juiste adres. “Die vierde D in onze naam staat voor Design, maar ook voor de dimensie tijd die ons team investeert in het contact met onze klanten”, verheldert zaakvoerder Kristof Vangeneugden. “Elke klant krijgt deskundig advies dat veel verder reikt dan enkel en alleen de kleur en de prijs van onze tegels.”

Bisazza, Casalgrande Padana, Ceramica Del Conca, Lalegno, Lasselsberger, Mosa, Porcelanosa, Sphinx, Venis, Verde, Gigacer, Villeroy & Boch. Deze merknamen doen wellicht niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar in de wereld van de vloer- en wandtegels zijn het absolute toppers. In die wereld heeft ook 4D Tegelimport naam gemaakt, precies door enkel kwaliteitsmerken in zijn gamma op te nemen. “Wij zijn een referentie in onze branche”, stelt Kristof. “Dat bereik je niet door de hort op te gaan met minderwaardige producten. We hebben nooit de ambitie gehad om de tegelmarkt in te palmen door de laagste prijzen aan te bieden. Dat doen anderen wel. Wij staan voor kwaliteit.”

Architecten en aannemers

4D Tegelimport, een gevestigde naam in Limburg, is 10 jaar geleden ontstaan uit de bekende tegelhandel Dijkstra. Kristof: “Mijn vader, eigenaar van tegelspecialist Vangeneugden VTK in Lommel, heeft Dijkstra in 2007 overgenomen. Samen met mijn team heb ik de zaak uitgebouwd tot wat ze vandaag is. We pakken uit met een toonzaal van 600 vierkante meter in Maasmechelen die als een magneet dient voor klanten uit de wijde omgeving: tot in Hasselt, Maaseik en zeker ook Nederlands Limburg. Logisch, want wij liggen vlakbij de Nederlandse grens en hebben een gamma dat je niet overal vindt. Particulieren vertegenwoordigen echter slechts een klein deel van ons cliënteel. We mikken zeker ook op professionele klanten en werken hoofdzakelijk in opdracht van aannemers, architecten en projectontwikkelaars. Zo hebben wij bijvoorbeeld tegels geleverd aan rusthuizen, ziekenhuizen, scholen, bank- en politiekantoren, warenhuisketens. Zelfs tot ver buiten Limburg. Bovendien verdelen we de merken uit ons gamma ook aan andere handelaars.”

Stapje verdergaan

De concurrentie in de tegelmarkt is hard. Hoe maakt 4D Tegelimport het verschil? “Het klinkt misschien gek, maar ik geloof dat wij een zeer gezellige firma zijn”, legt Kristof uit. “We onderhouden echt een goed contact met onze klanten. Dat wordt trouwens niet enkel gewaardeerd door particulieren, maar zeker ook door handelaars en aannemers. Voorts proberen wij de trends uit de modewereld op te volgen omdat nieuwe kleuren en patronen ook hun weg vinden naar de tegelmarkt. En zoals gezegd werken we uitsluitend samen met sterke merken, waarmee wij een hechte band hebben opgebouwd. Daardoor zijn we in staat om vliegensvlug te schakelen en een tandje bij te steken. In geval van nood kunnen wij bij onze fabrikanten aankloppen voor een dringende levering. Indien nodig kunnen we altijd een stapje verder en sneller gaan! Dat lukt niet als je tegels in pakweg China worden geproduceerd. Onze prijzen zijn correct, maar dat spreekt eigenlijk voor zich. Als je aanmerkelijk duurder bent dan de concurrentie, val je sowieso uit de boot.”

Ideeën en beleving

Plannen voor de toekomst? Kristof knikt bevestigend: “Wij willen een nieuwe toonzaal openen in Maasmechelen. Tegen het einde van het jaar moet dat dossier in orde zijn, zodat we in de loop van 2018 kunnen verhuizen. Tot slot hebben wij samen met acht partners uit de bouw- en interieurwereld onlangs een toonzaal geopend waar ideeën voor bouw- en verbouwprojecten tot leven worden gebracht, onder de naam Woonbeleving. Ook daar zit toekomst in.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...