Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Gezond boerenverstand

Advocatenassociatie Koen Wagelmans

Advocatenassociatie Koen Wagelmans heeft in de korte tijd sinds haar oprichting al hoge ogen gegooid. Dit heeft zelfs geleid tot een erkenning als dienstverlener voor de kmo-portefeuille. Het kantoor wordt geprezen om zijn efficiëntie en pragmatische werkwijze.

Qontact I Waarvoor kloppen bedrijven aan bij Advocatenassociatie Koen Wagelmans?

Koen: “Wij bieden bedrijven een globaal dienstenpakket aan in ieder facet van hun bestaan. Veelal betreft dit incasso, waarbij we ons niet enkel toespitsen op nationale incasso, maar ook op Europese invorderingen. Het kantoor is echter vooral in zijn sas in zeer ingewikkelde dossiers. Dit blijkt onder meer uit onze expertise in bouwrecht waar we onze sporen al hebben verdiend in onmogelijke dossiers. Onze deskundigheid bevat echter veel meer dan het bouwrecht en wij adviseren of ondersteunen evengoed bedrijven in verband met contracten, sociaal recht en successieplanning. Kortom, bij ons is niet enkel het bedrijf gediend, maar ook de zaakvoerder.”

Qontact I Je advocatenkantoor is erkend als dienstverlener voor de kmo-portefeuille?

Koen: “Dankzij de kmo-portefeuille kan je voor bepaalde juridische adviesdossiers subsidies krijgen. Het gaat dan om adviezen met als doel de werking van je onderneming te verbeteren, gericht op de kernprocessen. Kleine ondernemingen hebben recht op 40 procent subsidies, middelgrote ondernemingen op 30 procent. Ik ben best fier op die erkenning als dienstverlener voor de kmo-portefeuille. Wij zijn het jongste kantoor dat deze erkenning als enige in Vlaams-Brabant én Brussel kreeg! Het kantoor kan op het vlak van organisatie rekenen op de loyaliteit van mijn persoonlijke assistente Kelly, waardoor we elke cliënt de dienstverlening kunnen geven die hij kan én moet verwachten van een advocaat.”

Qontact I Uniek in België: kmo’s kunnen hun juridische dienst uitbesteden aan jouw kantoor.

Koen: “Ieder bedrijf heeft nood aan een juridische dienst, zeker door toedoen van de alsmaar complexer wordende regelgeving. Zo een juridische dienst is niet altijd betaalbaar voor een kmo, gelet op de hoge loonkosten, en bovendien behoort het vaak niet tot de kern van het bedrijf. Welnu, ons kantoor heeft een systeem bedacht waarbij een bedrijf, hoe groot of hoe klein het ook mag zijn, zijn juridische dienst aan ons kan uitbesteden. De jaarlijkse prijs wordt volledig afgestemd op de noden van het bedrijf zodat het nooit te veel betaalt voor iets wat essentieel is in het ondernemen, namelijk een kwalitatieve juridische ondersteuning. Deze bijstand bestaat uit een all-indienstverlening, zoals procederen en vooral het ondersteunen en adviseren. Het grote voordeel is dat wij in dit systeem nauw betrokken zijn bij de onderneming en deze ook door en door kennen. Hierdoor kunnen we in probleemdossiers kort op de bal spelen, waardoor heel veel procedures worden vermeden.”

Qontact I Jij streeft ernaar geschillen op te lossen zonder naar de rechtbank te moeten stappen.

Koen: “Klopt. Procederen is geen vaste wetenschap. Er is een groot verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Daarom probeer ik steeds procedures te vermijden en investeer ik veel tijd en energie in adviesverlening en onderhandeling. Als kind bracht ik veel tijd door tussen de veehandelaars in Ciney en keek ik vol bewondering naar de handklap wanneer een kalf werd verkocht en naar de manier waarop er problemen werden aangepakt. Daar heb ik gezien dat veel dingen kunnen worden opgelost wanneer wij ons gezond verstand gebruiken. Ik pas daarom steeds mijn academische kennis toe met dit gezond boerenverstand. Deze formule slaat al 10 jaar aan en maakt van ons kantoor een autoriteit in de juridische dienstverlening.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...