Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Ervaren bouwmeester

Nelissen Architectuur

Appartementsgebouwen, kantoorruimten, zorgcentra, industrieprojecten: architect Johan Nelissen is van alle markten thuis. Zijn architectenbureau ontwerpt woon- en werkruimten. Die zijn comfortabel voor de bewoners-gebruikers en rendabel voor de ontwikkelaars, zuinig in energieverbruik en vriendelijk voor de omgeving. Oftewel: “De beschikbare ruimte optimaal en maximaal benutten!”

Qontact I Je hebt je kantoor onlangs verhuisd naar Hasselt?

Johan: “Wel, ik ben al jaren actief in Hasselt. Momenteel werk ik aan de herbestemming van de vroegere fietsenwinkel Royal Nord aan de kleine ring in Hasselt, vlakbij het Kolonel Dusartplein. Het gebouw wordt omgevormd tot zeven ruime appartementen. Ook het scoutshuis aan de Cambrinus, een ander bekend adres in Hasselt, neem ik onder handen net als enkele andere lokale projecten. Kortom, ik heb een sterke affiniteit met Hasselt. Wat echter niet betekent dat ik mijn werkterrein strikt wil afbakenen. Ik bouw tientallen appartementen in Hoeselt en Maasmechelen. In Tienen ben ik aan de slag met een project met kantoor- en bedrijfsruimten.”

Qontact I Hoe zou je jezelf typeren als architect?

Johan: “Ik heb oog voor de omgeving. Oog voor de woonkwaliteit van de bewoners. Oog ook voor de nieuwste voorschriften in de energieprestatieregelgeving. Ik ben een overtuigd voorstander van hernieuwbare energie. Energieprestaties worden alsmaar belangrijker. Een andere trend: omdat de kostprijs van bouwgrond fors is gestegen, moeten we er als architect naar streven om de beschikbare ruimte optimaal en maximaal te benutten. Dat wil zeggen: kleinere appartementen neerzetten, maar wel met alle voorzieningen en alle comfort. Een project realiseren dat beantwoordt aan de noden van de bewoners én van de omgeving. Dat is een moeilijk proces, want we worden onderworpen aan steeds meer wettelijke restricties en voorschriften, maar ik ga graag de uitdaging aan om toch een creatieve oplossing uit te werken.”

Qontact I Hanteer je een bepaalde architectonische stijl?

Johan: “Neen. Mijn stijl is juist zeer divers. Van heel klassiek, zelfs villa’s met een rieten dak, tot hypermodern. Ik ga mee met de tijd, maar ik hol zeker niet de laatste trends achterna. Ik ga ervan uit dat mijn projecten minstens 25 tot 30 jaar moeten standhouden, dus streef ik een zekere vorm van tijdloos design na. Klanten die voor mij kiezen, kiezen voor ervaring. Die ervaring heeft me geleerd hoe ik een project moet realiseren dat rendabel is voor de ontwikkelaars en aantrekkelijk voor de kopers. Rekening houdend met de continu veranderende voorschriften. Met aandacht voor de omgeving en de zon. Mensen hebben behoefte aan een mooi uitzicht en zonlicht. Met die visie en ervaring heb ik de voorbije 23 jaar bedrijven en organisaties uit de meest diverse branches weten te overtuigen. Enkele recente voorbeelden zijn Auto 5 in Bilzen, een oude zuurkoolfabriek in Lanaken en de Global Care Clinic in Heusden-Zolder.”

Qontact I Waarom is architectuur jouw passie?

Johan: “Eenvoudig omdat er niets mooier is dan een fraaie en duurzame woon- en/of werkomgeving te kunnen neerzetten, vertrekkend van een pennentrek. Een omgeving waar mensen een groot deel van hun dag doorbrengen. Een ruimte waar mensen comfort en vreugde kunnen vinden. In die zin zijn het ontwerp van een kantoorruimte en dat van een appartementsgebouw niet zo verschillend als je misschien zou denken: in beide gevallen moet ik een comfortabele, gebruiksvriendelijke en energiezuinige ruimte creëren. Dat is mijn boodschap aan alle projectontwikkelaars en bedrijven die willen uitbreiden of renoveren: door mijn ervaring als architect kan ik het verschil maken.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...