Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Elektrobedrijf in stroomversnelling

Geenard Elektro

Al 30 jaar is Geenard Elektro de primus van de klas als het aankomt op elektrotechnische installaties. Het bedrijf van Gert Geenard en Valeska Meers heeft de kennis in huis om hoogspanningscabines te installeren en te onderhouden, laagspanningsborden te bouwen en glasvezelbekabeling aan te leggen. “Maar we blinken ook uit in domotica, verlichting en de complete beveiliging van bedrijfspanden.”

Qontact I Het ene elektrobedrijf is het andere niet. Wat is jullie werkterrein?

Gert: “Geenard Elektro is een allroundinstallateur. Wij richten ons vooral op utiliteitsbouw. Ons werkterrein strekt zich uit van kantoorgebouwen, industriehallen, rust- en verzorgingscentra en automotive tot hotels en historische panden. We hebben de ambitie om de beste te zijn, niet de grootste. Hoe ons team daarin slaagt? Door meerwaarde te creëren! Zo beschikken wij over een eigen studiedienst met korte communicatielijnen. Dit zorgt ervoor dat elk project van een klant van a tot z beantwoordt aan het maatwerk waar hij om vraagt.”

Qontact I Klanten worden op hun wenken bediend met een grondige analyse?

Valeska: “In overeenstemming met de behoeften en het budget van de bouwheer voeren wij een grondige analyse uit, geheel op maat. Deze analyse is de leidraad voor het volledige project. Onze klanten waarderen in hoge mate ons plan van aanpak. Dat horen we keer op keer. Een greep uit de vele gerealiseerde projecten? Het nieuwe bedrijfsgebouw van Luminex in Genk, opleidingscentrum Limtec, klimaatonderzoekscentrum Ecotron, Toyota Material Handling (heftrucks) en de BMW-MINI-concessie Ottevaere, die geheel volgens de nieuwste BMW-standaarden is gebouwd.” Gert: “Met zowat 30 medewerkers is Geenard Elektro een flexibele speler in zijn vakgebied. Wij investeren regelmatig in bijkomende opleidingen en toepasselijke workshops zodat onze medewerkers altijd bij de pinken zijn. Dit is absoluut noodzakelijk want de technologie evolueert bliksemsnel. Ons bedrijf gaat de nieuwe tendensen in onze sector dus niet uit de weg, integendeel.”

Ons bedrijfsgebouw is een demogebouw.

Qontact I Kan je een treffend voorbeeld geven van zo een nieuwe tendens?

Gert: “Wie de voorkeur geeft aan ledverlichting in combinatie met aanwezigheidsmelders doet een slimme zet. De overgrote meerderheid van onze klanten kiest na onze energie-audit en lichtstudie resoluut voor deze energiezuinige wijze van verlichten. Zij besparen voortaan niet alleen drastisch op hun energiekosten, maar ook op hun onderhoudskosten. Vooral de aanzienlijke korte terugverdientijd trekt velen over de streep.”

Qontact I Jullie nieuwe bedrijfsgebouw is bij de tijd. De toekomst lijkt verzekerd?

Valeska: “Met Geenard Elektro hebben wij een continue groei gekend. Daardoor kregen we de laatste jaren te maken met plaatsgebrek. Ons vorige bedrijfspand voldeed niet langer aan de behoefte om onze sterkten maximaal uit te spelen. Een uitbreiding van de magazijn- en kantoorruimte drong zich dan ook op. Wij hebben de koe bij de hoorns gevat en zijn begin dit jaar verhuisd naar een nieuw ingericht bedrijfsgebouw. Nu beschikken we over een oppervlakte die dubbel zo groot is als voorheen. En daar hebben ook onze klanten alle voordeel bij.” Gert: “Klanten vroegen ons meer en meer om onze technieken in werking te zien. Ons nieuwe bedrijfsgebouw is daarom tevens een demogebouw waarin de laatste nieuwe technische snufjes zijn geïntegreerd: ledverlichting, domotica en intelligente KNX-oplossingen met sturing van de verlichting, zonnewering, verwarming en HVAC-installaties, audiovisuele toepassingen, camerabewaking, toegangscontrole en brand- en inbraakdetectie. Bij ons ben je aan het juiste adres voor een allroundbeleving op het vlak van elektrotechnieken!”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...