Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

De regels van de kunst

Boekhoudkantoor De Waele

Verwacht je van een boekhouder net iets meer dan wat rudimentaire bijstand bij het vervullen van je boekhoudkundige en fiscale verplichtingen? Boekhoudkantoor De Waele leidt zijn klanten optimaal door de kostelijke mallemolen van de fiscaliteit. “We zijn flexibel, denken mee en blikken vooruit.” De boog staat altijd gespannen: “Een tevreden klant levert drie nieuwe klanten op, een ontevreden klant kost je er 10.”

Geen hocus pocus

Wil je geen belastingen betalen? Dan ben je bij Bert De Waele, zaakvoerder van het Sint-Truidense boekhoudkantoor dat zijn naam draagt, aan het verkeerde adres. “Iedereen die inkomsten genereert, moet daar belastingen en sociale lasten op betalen. Dat vind ik niet meer dan logisch. Mijn job bestaat erin om te zorgen dat je niet te veel betaalt. We beheren en organiseren de boekhouding van onze klanten volgens de regels van de kunst, zonder hocus pocus. Wij verstrekken advies, reiken ideeën aan, maar gaan niet over de grenzen van de fiscale wetgeving. We denken mee met onze klanten, over winstsimulaties, fiscale optimalisatie, investeringen en beleggingen, pensioenopbouw en de efficiënte verwerking ervan. Wij spelen het spel hard en bevlogen, maar wel correct. Omdat we ervan overtuigd zijn dat wij onze klanten zo op de best mogelijke manier vooruithelpen.” Bert zet nog de puntjes op de i: “Elk dossier wordt bij ons door minstens twee medewerkers opgevolgd. Waarom? Iedereen kan zich vergissen, maar niet de boekhouder, want elke fout van ons kan onze klant een smak geld kosten.”

Digitale tijden

Boekhoudkantoor De Waele telt vandaag zowat 150 tevreden klanten, uit de meest uiteenlopende sectoren. Bert: “Dat gaat van jonge zelfstandigen in de bouw tot kmo’s. De meeste komen uit eigen streek, maar we hebben ook een klant in de Verenigde Staten. Om maar te zeggen dat fysieke afstand geen belemmering meer vormt. In deze digitale tijden kunnen wij perfect met elkaar praten zonder dat we in dezelfde kamer zitten. Om onze klanten een nog meer doorgedreven service te leveren, zijn we gestart met de digitale uitwisseling van documenten. Op termijn willen we dit uitbouwen naar al onze klanten. Digitalisering maakt ons werk een stuk eenvoudiger. Alle boekhouders moeten die richting uitgaan, daar is geen ontkomen aan. Wij willen bij de tijd zijn: ik sta liever vooraan in de rij dan achteraan.”

Liever vooraan in de rij dan achteraan

Heet van de naald

De fiscale wetgeving verandert continu. Hoe houdt Bert de vinger aan de pols? “We zijn verplicht om minstens 40 uur per jaar te spenderen aan opleiding en vorming. Welnu, dat halen wij gemakkelijk. Al onze medewerkers, mezelf incluis, volgen regelmatig bijscholing over de vennootschaps- en personenbelasting. Daar stopt het niet: we zitten samen om alle ins & outs over nieuwe fiscale regels te doorgronden. Heet van de naald is de afschaffing van de btw-voorschotten voor kwartaalaangevers. En niet te vergeten: de vergroening van de bedrijfswagenmarkt. Duurzame voertuigen worden ecologisch en fiscaal interessant. Ik verwacht ook meer controles op de witte kassa in de horeca. Het kabinet van de minister van Financiën heeft voorts bevestigd dat er in 2018 bepaalde btw-forfaits en inkomstenbelastingenforfaits verdwijnen.”

Klanten soigneren

Tot slot haalt Bert een krachtige pitch boven: “Een goede en vakbekwame boekhouder is op de hoogte van alle nieuwe regels, weet wat zijn klanten verwachten en handelt daar ook naar. Als wij de evoluties in de fiscaliteit niet op de voet volgen, betalen onze klanten – en dus ook wijzelf – dat cash. We soigneren onze klanten. Want elke tevreden klant levert ons door de band genomen drie nieuwe klanten op.”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...