Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

De juiste man op de juiste plaats

IdBS Riooltechniek

Problemen met de riolering? Een verstopt toilet? Slechts één adres: IdBS in Lanaken. Selfmade man Ivo Henraat is voor geen kleintje vervaard en pakt alle verstopte leidingen en septische putten naar eigen zeggen “zonder angst en zonder aarzeling” aan. Met die no nonsense aanpak heeft hij naam gemaakt tot over de landsgrenzen. Ook grote bedrijven schakelen Ivo in wanneer ze de juiste man op de juiste plaats willen.

Qontact I Hoe ben je in de specifieke business van de riooltechniek gerold?

Ivo: “In 2008 heb ik IdBS opgericht. Ik kocht een ontstoppingsmachine en ging aan de slag. Al meteen heb ik mij kunnen onderscheiden van concurrenten door te focussen op betrouwbaarheid en door te zoeken naar een antwoord op de vraag: hoe kan ik mijn klant zo goed mogelijk helpen? Dit is een belangrijk element voor mij, ik wil de problemen bij mijn klanten oplossen zoals ik ze bij mezelf zou oplossen.”

Qontact I Op welke manier stippel jij als ondernemer de weg uit voor je bedrijf?

Ivo: “Ik wil dat niets me afleidt van mijn drijfveer om een goede service aan mijn klanten te verlenen. Daarnaast heb ik geen zin om me zorgen te moeten maken over het aanwerven van personeel. Werknemers zijn duur en lijden niet zelden aan een gebrek aan motivatie. Zonder gedrevenheid hou je het in deze stiel niet lang uit. Wij bouwen rustig voort op onze goede naam. En die goede naam hebben we niet gestolen: we worden vaak ingeschakeld als verlengstuk van grote reinigingsbedrijven. Ook een specialist in centrale verwarming en sanitair bijvoorbeeld doet regelmatig een beroep op ons. In opdracht van grote bedrijven voeren we werken uit tot in Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Namen en Charleroi. Ze willen de juiste man op de juiste plaats.”

Als je iets doet, doe het dan goed.

Qontact I Je maakt er een erezaak van om telkens weer goed werk af te leveren?

Ivo: “Mijn filosofie luidt: als je iets doet, doe het dan goed of doe het niet. Daar heb ik een deel van mijn succes aan te danken. Ik krijg zelfs telefoontjes vanuit Nederland, met de vraag of ik naar een riolering wil komen kijken. Mijn klanten weten dat ik problemen oplos. We voeren ongeveer vier tot vijf interventies per dag uit. Wel, in al die jaren heb ik welgeteld twee opdrachten niet kunnen oplossen. We merken regelmatig dat andere ontstoppingsfirma’s ons zijn voor geweest, maar hebben afgehaakt omdat ze geen oplossing vonden.”

Qontact I IdBS is 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar, een straffe belofte!

Ivo: “Het is nochtans zo. Laat me een voorbeeld geven van hoe ver we gaan in onze service. Tijdens de kerstvakantie was ik op 30 december, 31 december én 1 januari in de weer. Op 30 december werd ik gebeld door de eigenaar van een kasteeltje die een probleem had met de afvoer van zijn toilet. In bar vriesweer hebben we toen graafwerken moeten uitvoeren om te ontdekken dat een buis van de leiding stuk was. Ook een biotank werkte niet meer, wegens een verstopte overloop naar de beek. Het was half elf ’s avonds vooraleer we die klus hadden geklaard. De volgende ochtend stond ik om kwart voor zes in een winkel in Genk, waar het toilet niet meer afliep. Op nieuwjaarsdag werd ik opgeroepen om de riolering aan een groot appartementsgebouw te ontstoppen.”

Qontact I Rioleringswerk is niet meteen het properste werk. Hoe ga je daarmee om?

Ivo: “Geloof me, er zijn weinig mensen die graag in een donkere lage kelder kruipen vol ongedierte en een dikke brij van uitwerpselen. Dan is het een kwestie van je verstand op nul te zetten. Nu, ik hoef je niet uit te leggen wat er uit een lekkende riolering komt. Al moet ik wel zeggen: je kan je niet voorstellen hoe vaak we in nieuwe woningen worden geconfronteerd met rioleringsbuizen die simpelweg niet zijn aangesloten. Raar maar waar.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...