Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

De grote carrosserie jongens

Carrosserie Bex

Meer dan 35 jaar ervaring in carrosseriewerken en nog altijd mee met de nieuwste trends en ontwikkelingen. Carrosserie Bex is het ijverige levenswerk van vader Michel Bex en zijn zonen Frank en Kristof. De naam en de faam van het familiebedrijf uit Heusden-Zolder reikt tot ver buiten Limburg, van Oostende tot Charleroi. “Kwaliteit en ervaring, daarmee maken wij het verschil.”

Qontact I Carrosserie Bex is het aanspreekpunt voor alle carrosseriewerken. Leg eens uit.

Michel: “Bij ons vind je alles onder één dak! Onze klanten moeten niet bij verschillende carrosseriebedrijven aankloppen om hun rollend materieel en containers tiptop in orde te krijgen en te houden. Wij bieden een integraal dienstenpakket aan. Voor het uitvoeren van spuitwerken en voor het zandstralen behoren we zelfs tot de grote jongens in België. Letterlijk, want voor het zandstralen van een vrachtwagen van 20 meter lengte heb je best wat ruimte nodig. We moeten grote voertuigen niet enkel bedrukken en beschilderen, het is ook nodig om ze vervolgens te laten drogen.” Frank: “Een sterke troef van Carrosserie Bex: in samenspraak met grote firma’s halen wij hun voertuigen ter plekke op en brengen ze achteraf ook weer terug. Zij moeten dus niet zelf de verplaatsing maken naar onze garage om een bestek te laten opstellen en hun voertuigen binnen te brengen voor herstelling. Die service levert de klant een enorme tijdwinst op.”

Qontact I Jullie zijn een erkend hersteller voor de belangrijkste verzekeringsmaatschappijen?

Frank: “Klopt. Sommige verzekeringsmaatschappijen eisen van de merkdealers dat zij over een eigen carrosserieafdeling beschikken, zo niet verliezen ze hun erkenning. Met zichtbaar gevolg: Ethias, bijvoorbeeld, heeft vorig jaar het aantal erkende herstellers in onze regio teruggebracht van zowat 40 tot iets meer dan 10. Het kaf is van het koren gescheiden, zeg maar. Dat maakt dat we heel wat meer opdrachten uit die hoek binnenhalen.”

Qontact I Een van de diensten van Carrosserie Bex is nieuwbouw. Wat houdt dit precies in?

Kristof: “Onder nieuwbouw verstaan wij onder andere het aanbrengen van een laadklep op een vrachtwagen. Om zulke werken uit te voeren op voertuigen van bouwjaar 2012 of jonger, heb je een zogenaamd COP-certificaat nodig. COP staat voor ‘certificaat overeenkomst van productie’. Dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor het product dat je installeert op het voertuig. Sinds 2012 hebben wij het COP-certificaat op zak. Elk jaar worden we onderworpen aan een uitvoerige controle. Veel carrosseriebedrijven hebben trouwens afgehaakt omdat ze niet aan de eisen en normen konden voldoen, maar wij houden fier stand.”

Qontact I Even terug in de tijd, Michel: hoe ben je destijds in de carrosseriewereld gerold?

voor personenwagens, maar geleidelijk aan heb ik mijn aandacht verlegd naar grotere professionele klanten met transportbussen, kranen en bulldozers. Dat cliënteel is vandaag goed voor 90 procent van onze omzet, al staat onze deur nog altijd open voor particuliere klanten. Frank en Kristof zijn meer dan 20 jaar geleden aan boord gestapt. Ze hebben de evolutie en de groei van ons bedrijf van op de eerste rij meegemaakt. Feit is dat onze markt in de loop der jaren ingrijpende veranderingen heeft ondergaan. Daar hebben we altijd snel en krachtdadig op ingespeeld. Ook de eisen en de verwachtingen van klanten worden steeds hoger. Een voorbeeld: bumpers en spatborden moesten vroeger niet worden gespoten, vandaag verwachten klanten dat wel. Hoe lang ikzelf nog doorga? Pensioen is iets voor oude mensen. Ik ben 79, maar ik voel me nog opperbest. We zien wel wat de tijd brengt. Hoe dan ook, ik ben ervan overtuigd dat mijn zonen dit bedrijf met vereende krachten, passie en succes zullen verderzetten.”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...