Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Beveiligd tegen brand

Medo Brandbeveiliging

Bedrijven en openbare instellingen worden onderworpen aan steeds strengere voorschriften inzake brandbeveiliging. Je laat je dus beter vroeg dan laat bijstaan door Medo Fire, de Limburgse specialist in het plaatsen en onderhouden van brandblussers, noodverlichting, rookluiken en andere preventiematerialen. Marc en Ivan Medo: “Veiligheid is geen kost, het is de verzekering van je toekomst. Dat besef moet bij veel mensen nog groeien.”

Qontact I Het belang van brandbeveiliging staat buiten kijf. Maar waarom Medo Fire inschakelen?

Marc: “We differentiëren ons door onze expertise en diensten te bundelen. Veel van onze grote concurrenten hebben een dienst voor het plaatsen van brandblussers, een andere dienst voor de levering van brandhaspels, nog een andere dienst voor noodverlichting. Dit betekent dat je vier of vijf keer het bezoek krijgt van die firma. Iedere dienst stuurt een eigen medewerker, die zijn verplaatsing en werkuren moet aanrekenen. Wij werken efficiënter en goedkoper: één enkele persoon plaatst of controleert de brandblussers en staat in voor de verdere afhandeling. Je krijgt één factuur en één attest als bewijs dat je in orde bent met de brandbeveiliging. Doordat we geen transportkosten aanrekenen en ook geen zware loonkosten in rekening moeten brengen, ben je als klant een stuk goedkoper af.”

Qontact I Medo Fire is klein maar fijn, jullie team telt drie medewerkers. Toch groeiplannen?

Ivan: “Jazeker. We zijn volop bezig met onze commerciële uitbouw. Ook al beperken we ons werkdomein tot Limburg, toch zien we nog veel ruimte om uit te breiden. Limburg is groter dan je zou denken, zeg maar. De focus op onze eigen provincie is een bewuste keuze. Het bespaart ons lange verplaatsingen en verhoogt onze efficiëntie. Al wil ik onze groei strak in de hand houden, want het aanwerven van personeel kost een pak geld. Die loonkost weegt zwaar op je prijszetting. Vandaag kunnen we grote concurrenten aftroeven met onze lage prijzen. Die troef wil ik niet uit handen geven.”

Veiligheid is geen kost, het verzekert je toekomst.

Qontact I Moeten jullie nog altijd klanten overtuigen van de noodzaak van preventieve maatregelen?

Marc: “Er is nog veel onwetendheid, dat staat vast. Sluwe verkopers spelen daar handig op in door onredelijk hoge prijzen aan te rekenen. Ik weet dat sommige concurrenten rond de 350 euro vragen voor een brandblusser, die bij ons pakweg 100 euro kost. Eenzelfde soort blusser, met hetzelfde volume en dezelfde kwaliteitsgarantie. Los daarvan: de wettelijke voorschriften worden alleen maar strenger en dat geldt ook voor de controles. Wil je bijvoorbeeld naast je bakkerij een tearoom openen of wil je als bedrijf extra kantoor- of opslagruimte in gebruik nemen? Dan kan je het je echt niet meer veroorloven om het brandweerverslag naast je neer te leggen. Zonder keuring kun je je plannen opbergen. Simpel.”

Qontact I Om die onwetendheid weg te nemen: kan je uitleggen waar brandbeveiliging begint en eindigt?

Ivan: “Dat doe je niet in een-twee-drie. De voorschriften en wetten veranderen voortdurend. Bovendien worden voorschriften niet door alle brandweerzones op dezelfde manier geïnterpreteerd. Elke zone kan eigen accenten leggen. Al moet ik zeggen dat de regels steeds eenvormiger worden toegepast. Alles begint met het brandweerverslag. Aan de hand van dat verslag, opgemaakt door de brandweerofficier, gaan we na wat er allemaal moet gebeuren op het vlak van brandpreventie. We installeren en controleren brandblussers, brandhaspels, rookluiken, brandcentrales en noodverlichting. Zeer belangrijk is het onderhoud: het afnemen en demonteren van de brandblusser, het nazicht van de onderdelen, het losmaken van het poeder of de controle van het blusmiddel, het terug monteren en opstellen van het apparaat, het aanbrengen van de controlekaart en het overhandigen van een gedetailleerd nazichtrapport. Een hele klus. Maar: veiligheid voor alles!"

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...