Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Artisanaal tafelen

Aen Tafel

Ontspannen, gemotiveerde en gelukkige medewerkers. Dáár tekent elke werkgever voor, ja toch? Tom Verluyten en Rudi Maes geven bedrijven een duw in de goede richting met hun amusementsspelen. Van tafelvoetbalspelen en pooltafels tot dartsborden en flipperkasten. “Werknemers die een verkwikkende pauze nemen, zijn productiever en presteren beter. Bovendien scherpen onze games de teamspirit aan.”

Qontact I Tom en Rudi zijn twee klinkende namen met een hoog fungehalte, nietwaar?

Tom: “Dat hebben wij te danken aan onze business. Sinds 2003 plaatsen we kickertafels, elektronische dartsborden, boksballen, flipperkasten en videogames in cafés en speelhallen. Tegenwoordig pakken wij uit met zowat 500 amusementsspelen en leveren we aan horecazaken over heel België. Zeven jaar geleden is alles in een stroomversnelling geraakt. Wij zijn toen voluit gegaan door de tafelvoetbalspelen, dartsborden en pooltafels van een grote marktspeler over te nemen. Gelijktijdig hebben we onze beide eenmanszaken omgevormd tot een bvba. Nog altijd investeren wij elke euro die we verdienen terug in onze vennootschap om te kunnen groeien. Dat werpt zijn vruchten af!”

Qontact I Jullie plaatsen nu ook amusementsspelen op de werkvloer. Een nieuw succesverhaal?

Rudi: “Reken maar! Met onze nieuwe onderneming Take 5 and Play richten wij onze pijlen op bedrijven. Tal van onderzoeken tonen aan dat ontspannen werknemers veel beter presteren. De voordelen spreken voor zich: hogere productiviteit, betere motivatie, extra inzet, grotere toewijding en minder ziekteverzuim. Meer nog: amusementsspelen versterken de teamspirit in een bedrijf.” Tom: “Millennials en de Y-generatie kijken vandaag de dag anders tegen een werkgever aan. Zij willen zich verbonden voelen met een bedrijf. Een amusementsgame creëert een gevoel van verbondenheid. Bedrijven op hun beurt verwachten steeds meer engagement, ploeggeest, creativiteit en out of the box denken van hun personeel. Een werkpauze die gevuld is met ontspanning of plezier maken, laadt de batterijen van de medewerkers weer op.”

Qontact I Wie zijn die bedrijven die hun medewerkers trakteren op een rondje amusement?

Tom: “Niet langer enkel de hippe reclame-, marketing- en architectenbureaus of de trendy IT-bedrijven en start-ups. Wij verhuren en verkopen nu tafelvoetbalspelen, dartsborden, pooltafels, flipperkasten, arcadegames en pingpongtafels aan firma’s uit de meest uiteenlopende sectoren. Koerierbedrijven, financiële instellingen, garagisten, bandencentrales, uitzendbureaus, callcenters en ga zo maar door. Bij DHL in Zaventem hebben we voor de technici een tafelvoetbalspel geïnstalleerd in het midden van de werkruimte. Alle Ibis-hotels in België zijn tijdens het EK-voetbal vorig jaar door ons voorzien van een kickertafel. Dat was een enorm succes en veel van die tafels zijn daar achteraf mogen blijven staan. Ook Proximus, Ikea, VRT, Mercedes-Benz, VDAB en vele andere bedrijven en organisaties kloppen bij ons aan, zelfs voor hun events. Dat heeft voor een groot stuk te maken met het feit dat Take 5 and Play de eerste is met een compleet aanbod van hoogstaande merken en topkwaliteit.”

Qontact I Take 5 and Play heeft tevens een streepje voor met de personalisatie van games, juist?

Rudi: “Zeker! De vraag naar gepersonaliseerde amusementsspelen zit in stijgende lijn. Daarom maken we ook zelf tafelvoetbalspelen met de branding van een bedrijf. Compleet met een zelf ontwikkelde ledverlichting onder het speelveld (foto 1). Ook hebben wij een techniek ontwikkeld om het laken van een pooltafel te personaliseren (foto 2).  Dat is vakmanschap van de bovenste plank! Daarnaast kunnen we instaan voor de creatieve inrichting van de speelruimte. Take 5 and Play beschikt bovendien over een eigen technische dienst. Last but not least zijn Tom en ik meewerkende zaakvoerders. En daar hebben onze klanten wel oren naar.”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...