Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Altijd een stapje voor

ABCO Verzekeringen

Weet je als ondernemer of zelfstandige voor welke risico’s je verzekerd bent en voor welke niet? ABCO Verzekeringen, ontstaan uit de fusie van de kantoren van Ben Abts en de broers Pascal en Geert Pierco, maakt je wegwijs in het juridische en fiscale doolhof. “Ons team adviseert, begeleidt en beschermt onze klanten. Wij zijn pas tevreden als ze hun verzekeringspremie met plezier betalen.”

Qontact I Waarom is het voor een ondernemer belangrijk om zich goed te verzekeren?

Geert: “Veel ondernemers weten niet goed tegen welke risico’s ze zich moeten verzekeren. Tijdens gesprekken met potentiële klanten krijg ik vaak dossiers onder ogen die niet in orde zijn. Met als gevolg dat die klanten niet of onvoldoende zijn beschermd tegen mogelijk onheil. Als ik hen daarop wijs, snappen ze wel dat ze hun zaken in orde moeten brengen.” Pascal: “Ik wil dat onze klanten weten waarom ze zich moeten verzekeren. We zijn pas tevreden als ze hun premie met plezier betalen. En als ze getroffen worden door onheil, proberen we hun pijn zo veel mogelijk te verzachten. Zo krijg je bij ons 110 procent van de waarde van je wagen terug als hij naar de schroothoop moet na een ongeval.” Ben: “De meeste ondernemers zijn trouwens ook niet op de hoogte van de mogelijkheden om hun onderneming fiscaal te optimaliseren. Via verzekeringsformules zoals de opbouw van een aanvullend pensioen kunnen we hen daarin bijstaan.”

Qontact I Jullie groeien flink en blijven toch zweren bij persoonlijk contact met de klant?

Geert: “Vooral de oudere generatie hecht daar belang aan. De jongere generatie geeft een andere invulling aan het begrip service. Het gaat hen niet zozeer om een goede ontvangst op het kantoor, maar eerder om de tijd waarin een e-mail wordt beantwoord en de bereikbaarheid via verschillende digitale kanalen. Sommigen communiceren zelfs met ons via WhatsApp.” Ben: “Los daarvan blijven er belangrijke aangelegenheden die klanten liever face to face bespreken. Wel, ze kunnen hier van ’s ochtends tot ’s avonds binnenspringen. Ook: als ik een e-mail ontvang met vier uitroeptekens, bel ik de verzender op met de vraag of hij de zaak misschien liever op kantoor wil bespreken.”

Gratis check-up van je lopende verzekeringen.

Qontact I ‘Altijd een stapje voor’, zo luidt de slogan van ABCO Verzekeringen. Leg uit!

Ben: “In onze sector zie je steeds meer grotere kantoren, waarin alle soorten polissen worden beheerd door specialisten in specifieke verzekeringen of klantentypes. Eén beheerder voor brandgevallen, één voor levensverzekeringen. Eén expert voor medische en paramedische beroepen, één voor transportbedrijven. Dankzij onze fusie kunnen we verschillende types van klanten toevertrouwen aan de geschikte beheerder, die zich heeft verdiept in hun noden en behoeften.” Pascal: “De fusie die we hebben voltooid, hoeft trouwens geen eindpunt te zijn. Wij staan open voor verdere samenwerkingen met verzekeringsagenten, die zich hebben gespecialiseerd in bepaalde marktsegmenten en die een meerwaarde kunnen betekenen voor ons.”

Qontact I Ondernemingen veranderen, verzekeringen veranderen. Hoe spelen jullie daarop in?

Pascal: “We nodigen onze businessklanten uit om minstens een of twee keer per jaar hun lopende verzekeringen te evalueren en waar nodig aan te passen. Ook op dat vlak proberen we een stapje voor te zijn.” Ben: “Belangrijk: voor potentiële klanten doen we een kosteloze check-up van de verzekeringen die ze elders hebben lopen. Als je dat aan een fiscaal bureau vraagt, kost het je al snel 1500 euro.” Pascal: “Minstens even belangrijk is dat we de risico-omschrijving in hun bestaande polissen verfijnen. In veel gevallen is die omschrijving immers onjuist of onvolledig, met alle risico’s van dien. Je kan maar een goede polis opstellen als je precies weet wat de activiteiten en de bijbehorende risico’s van je klant zijn.”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...