Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Administratieve duizendpoot

Hallinto

Ontbreekt het je aan tijd of zin om je administratie in orde te brengen? Of werf je liever geen secretaresse of extra werknemer aan om de klus te klaren? Laat dan dit noodzakelijk kwaad over aan Hallinto en concentreer je volledig op je core business, namelijk ondernemen. “Wij verlossen onze klanten van al hun administratieve zorgen. Kleine ondernemers hebben grote nood aan hulp bij het afhandelen van hun paperassen.”

Heel wat ondernemingen gaan over de kop om de verkeerde reden: niet omdat ze geen klanten hebben, maar omdat ze geen tijd maken voor hun administratie. “Er zijn voorbeelden genoeg van kleine ondernemers die zich blauw betalen aan administratieve boetes en aan deurwaarders”, weet Tilly Buelens, zaakvoerster van Hallinto. “Dat is weggegooid geld.” De harde waarheid is: je kan als ondernemer niet om je administratieve verplichtingen heen. Hallinto verleent daarom alle mogelijke administratieve ondersteuning aan kleine en middelgrote ondernemingen. Tilly: “Die vlag dekt een grote lading. Wanneer je aan administratie denkt, denk je wellicht aan de boekhouding. Maar ons werk omvat veel meer dan dat. De eigenlijke boekhouding laten we over aan een boekhouder. Wij nemen alle andere administratieve taken voor onze rekening zoals sales- en marketingadministratie, office management en personeelsadministratie. Een heel breed takenpakket, inderdaad. Alle rompslomp die je niet verwerkt krijgt, pakken wij van je over. Heb je liever zelf de touwtjes in handen, dan kies je voor de formule office coaching. We helpen ondernemers om hun kantoor efficiënter te organiseren en te structureren. Wij begeleiden hen bij het aanleggen van een eenvoudig en logisch klassement, de basis voor een vlot kantoorbeheer.”

Efficiëntie en tijdwinst

Hallinto kan sterke troeven op tafel leggen. Tilly: “Wanneer ik een nieuwe klant vraag hoeveel uur hij spendeert aan zijn administratie, weet ik dat we die klus meestal kunnen klaren in minder dan de helft van de tijd. Administratie is onze specialiteit, logisch dus dat wij sneller en efficiënter werken. Bovendien worden we niet onderbroken door telefoons, klanten of leveranciers. Ik stel ook vast dat veel kleine ondernemingen nog altijd werken met verouderde softwarepakketten voor hun administratie. Optimaliseren hoeft helemaal niet veel geld te kosten. De kleine maandelijkse kost die je daarvoor betaalt, verdien je snel terug onder de vorm van tijdwinst.”

Dienstverlening op maat

Even een stapje terug: hoe is het allemaal begonnen? Tilly: “Ik ben een dochter van een kleine zelfstandige, ik heb gezien hoe mijn vader elke week worstelde met het beheer van zijn administratie. Kleine zelfstandigen zijn de groep bij uitstek die nood heeft aan administratieve hulp. Vanuit die wetenschap heb ik Hallinto opgericht: dienstverlening op maat, met een basispakket van vier uur ondersteuning per week.”

Hulp bij de administratieve rompslomp.

Eigen academie

Tot slot is er de Hallinto Academy. “Een eigenzinnig trainingscentrum waar we via heel pragmatische administratieve trainingen de ondernemer en de administratieve medewerker op weg helpen naar een succesvolle administratie. Ik heb uit eigen ervaring geleerd dat de bestaande opleidingen voor administratieve functies ontoereikend zijn. De Hallinto Academy leidt eigen medewerkers en externen op”, schetst Tilly. Hallinto is een erkend dienstverlener van de kmo-portefeuille. Dat maakt dat je voor een opleiding aan de Academy en voor office coaching 40 procent korting krijgt.

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...