Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Absolute uitblinker

 • Company

  Ramen, deuren en aluminium schrijnwerk, WOONINRICHTING EN AFWERKING

 • Location

  Kempen, Limburg

 • Location

  Nijverheidslaan 1563, 3660 Oudsbergen

 • Email

  info@alulim.be www.alulim.be

Alulim

Als er één aluminiumconstructeur is die uitblinkt in vakmanschap, dan is het Alulim wel. De bloeiende onderneming van Jos Jeunen ligt op koers en zag zijn omzet vorig jaar verdubbelen. “In 2017 blaas ik samen met mijn gemotiveerde medewerkers 10 kaarsjes uit. Bovendien is de bouwvergunning voor de uitbreiding van ons bedrijfsgebouw in aantocht. Die expansie laat ons toe nog stipter te produceren en te leveren.”

“Wij hebben een ontzettend druk jaar achter de rug en zijn momenteel in volle groei”, knikt Jos tevreden. “2016 was goed voor een omzetstijging van 50 procent, maar liefst 30 procent meer dan het jaar voordien. Een uitmuntend resultaat dat Alulim heeft behaald met nagenoeg hetzelfde aantal medewerkers, een jong en gedreven team. Onze eigen vakmannen produceren en plaatsen ramen en deuren in aluminium. Dat biedt ons een hoge mate van flexibiliteit, die tevens onze grootste troef is. Verder bestaat ons hoogwaardige assortiment uit gevelbekleding, beglazing, raamgevels, glazen constructies, veranda's, rolluiken en allerlei soorten zonwering. Bovenal de nichemarkt van luxevilla’s in Oost- en West-Vlaanderen heeft ons omzetcijfer vorig jaar aanzienlijk doen toenemen. Dergelijke opdrachten rijven we binnen via architecten en mond-tot-mond-reclame. Dit betekent dat wij voortreffelijk werk leveren. Niet verwonderlijk, want in onze onderneming staat kwaliteit hoog in het vaandel. Mijn basisprincipe is sinds dag één: wat niet goed is, doen we opnieuw ook al kost het ons geld. En die aanpak loont, zoveel is zeker!”

Originele topkwaliteit

Alulim werkt uitsluitend met originele producten en onderdelen van de gerenommeerde Duitse aluminiumproducent Schüco. Jos: “In het Oostblok wordt onder dezelfde merknaam minderwaardig materiaal met namaakbeslag geproduceerd. Daar pas ik voor! Wij kiezen resoluut voor degelijkheid en doorgedreven engineering. Alleen op die manier kunnen we topkwaliteit garanderen die voldoet aan al de huidige normen.”

Grote projecten

De Opglabbeekse aluminiumconstructeur laat zijn technische knowhow ook tot uiting komen in grote projecten. Voor de recente nieuwbouw van woonzorgcentrum Huize Sint-Anna stond het bedrijf in voor de aluminium ramen en deuren inclusief het glas. “Deze ouderencampus in het centrum van Lanaken is een van de grootste in de regio. De omvangrijke raampartijen bieden veel lichtinval en een ruimtelijk gevoel. Een gelijkaardig groot bouwproject met 120 kamers hebben we gerealiseerd voor de nieuwe zorgcampus van Hof ter Schelde in Antwerpen. In beide projecten is telkens zowat 2000 vierkante meter glas verwerkt, de totale schrijnwerkerij voor elke campus heeft een kostenplaatje van ongeveer een miljoen euro”, legt Jos uit.

Groene kaart

Jos is stellig, aluminium is het bouwmateriaal van de toekomst. “Het is perfect mogelijk om passief te bouwen met behulp van aluminium. Mits gebruik van de juiste profielen kan je de U-waarde of de warmtedoorgangscoëfficiënt drastisch doen dalen. Aluminium staat bovendien bekend als een op-en-top milieuvriendelijk materiaal, dat de ecologische voetafdruk toch weer een beetje verkleint. Het is voor 100 procent recycleerbaar, je kan er dus steeds opnieuw hetzelfde product van blijven maken. Die vlieger gaat niet op voor hout, polyurethaan en pvc. Ook nog: aluminium heeft een veel langere levensduur dan kunststof. Tegenwoordig bieden wij zelfs een zogenaamde bioreeks aan met volledig recyclebare rubbers, die zijn vervaardigd van natuurlijke producten. We trekken hoe langer hoe meer de groene kaart. Aluminium is daarvoor hét materiaal bij uitstek.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...