Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Jero Cleaning Zuiver op de graat

In ons Belgenlandje leven we in een regenachtig klimaat, wat maakt dat we jaar in jaar uit kampen met mos en algen. Die kunnen hardnekkig zijn waardoor ze gebouwen sterk vervuilen of zelfs beschadigen. “Het is dan ook geen overbodige luxe om daken, goten, gevels, opritten en parkings regelmatig professioneel te laten reinigen op een ecologische manier”, raadt Ruben Crapoen van Jero Cleaning aan.

QONTACT / Wat is de corebusiness van je onderneming?
Ruben: “Jero Cleaning is sinds 1982 gespecialiseerd in het ontmossen, reinigen en coaten van daken, maar ook in het behandelen van buitenmuren en het reinigen van opritten en parkings. Ons bedrijf werd oorspronkelijk opgericht door mijn nonkel en mijn vader, die intussen 20 jaar geleden is overleden. In 2012 heb ik de zaak overgenomen en met behulp van mijn broer nieuw leven ingeblazen. Het gaat ons voor de wind. Onze omzet stijgt jaarlijks met 40 tot 60 procent. Op dit moment hebben we al dubbel zoveel contracten afgesloten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.”

"Daken, gevels en parkings zijn een visitekaartje."

QONTACT / Waarom is het onderhoud van daken zo belangrijk?
Ruben: “De nadelen en gevaren van zowel korstmossen als opliggende en andere mossen op een dak zijn algemeen bekend. Zo beschadigen ze onder meer betonpannen, keramische pannen, kunst- en natuurleien en golfplaten. Voor elk type pan bestaat er een aangepaste dakreiniging of ontmossingstechniek. Heb je geen onderdak, dan kruipt het mos onder de pan en duwt het die na verloop van tijd omhoog. Dat brengt onvermijdelijk lekkages met zich mee. Door het gebrek aan een onderdak kan het regenwater immers niet afvloeien zodat het dragende houtwerk wordt aangetast en binnen de kortste keren aan vervanging toe is. Dat is een kostelijke grap. Een tijdige reiniging en behandeling met een vochtregulerende coating bieden soelaas. Ze beschermen je dak tegen alle weersomstandigheden. Het resultaat is ronduit verbluffend want je dak ziet er weer als nieuw uit.”

QONTACT / Stijgt de vraag naar reinigingswerkzaamheden?
Ruben: “Jazeker, het oog wil ook wat. In bepaalde gevallen wordt onze hulp ingeroepen om louter esthetische redenen. Ons team is in staat om van een ruwe bolster een geslepen diamant te maken. Zo werken wij vaak in opdracht van immobiliënkantoren. Een gebouw dat er netjes uitziet verkoopt nu eenmaal vlotter dan een pand dat lelijk onderkomen is. De kostprijs om het te reinigen is slechts een peulschilletje vergeleken met de totale verkoopprijs. Ook opritten en parkings van bedrijven zien er best proper uit. Ze zijn immers een visitekaartje voor klanten en bezoekers. Jero Cleaning maakt opritten en parkings zeer vakkundig schoon met warmwater hogedrukreinigers. We brengen achteraf steeds een antimosproduct aan om een langer effect te verzekeren. Als kers op de taart kunnen we een fijn laagje wit zand voorzien zodat de oprit of de parking in een fonkelnieuw jasje steekt.”

QONTACT / Hoe pak jij dagdagelijks de zaken aan?
Ruben: “Ik ben enorm ambitieus in alles wat ik doe. Elke dag sta ik op met de zaak en ga ik ermee slapen. Ik denk vaak na over hoe ik mijn bedrijf kan optimaliseren en doen groeien. Volgend jaar mik ik op de aankoop van een grote loods met kantoorruimte. Ik kan rekenen op zeer bekwame medewerkers en zie mijzelf over vier jaar een zestal teams leiden. Achter elke sterke man staat een sterke vrouw, zo klinkt het gezegde. Wel, dat kan ik beamen want mijn echtgenote is als een rots in de branding. Veel geld verdienen is niet mijn drijfveer, wel dromen waarmaken en succes oogsten. Mocht mijn vader nog leven, dan hoop ik dat hij trots op mij zou zijn.”

RUBEN CRAPOEN

Jero Cleaning

0483 15 22 42

Kapellestraat 74

2400 Mol

www.jero-cleaning.be