Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Wakkere slaapwinkel

Reyskens Slaapcomfort

Inge Reyskens vaart graag tegen de stroom in. Als zaakvoerster van Reyskens Slaapcomfort laat ze haar klanten proeven van de huidige slaaptrends. “In onze showroom is er geen plaats voor traditionele standaardproducten. Mijn team en ik tonen de laatste nieuwigheden en besteden veel aandacht aan Belgische makelij. We combineren verschillende producten totdat we het ideale bed voor de klant hebben samengesteld.”

Qontact I Hoe is jullie succesverhaal precies ontstaan?

Inge: “Mijn vader is in 1989 gestart met de verkoop van waterbedden, toen nog in een klein winkeltje. Zijn drive? Een aanstekelijk enthousiasme en altijd klaarstaan voor de klant. Ik heb de zaak vijf jaar geleden overgenomen en volg dezelfde visie. Intussen zijn de tijden wel veranderd: klanten zijn heel wat veeleisender geworden. Wij gaan dan ook een stap verder en leggen meer professionaliteit aan de dag. Het is heel belangrijk om 100 procent controle te hebben over de producten die we bij Reyskens Slaapcomfort verkopen. Verder besteden wij bijzonder veel aandacht aan hoe het bed eruit ziet voor het aan de klant wordt geleverd. Deze aanpak ontlokt vaak een wow-reactie.”

Qontact I Geen standaardproducten in de Hasseltse slaapwinkel?

Inge: “In geen geval! Bij Reyskens Slaapcomfort vind je alle topmerken onder één dak. Ik denk aan boxsprings van Vispring en Schramm en waterbedden van Profine. We bieden eveneens ons huismerk van boxsprings aan. Ze zijn vervaardigd op dezelfde ambachtelijke wijze als die van de topmerken, maar met iets minder prijzige materialen. Een fantastisch product tegen een interessante prijs. Als je 27 jaar op de markt bent, weet je ook hoe je een matras moet opbouwen. Op basis van onze knowhow laten wij tevens ons eigen merk van matrassen aanmaken. We kopen dus niet zomaar bedden en matrassen aan, maar bespreken vooraf met onze leveranciers hoe wij kunnen voldoen aan de behoeften en de wensen van onze klanten. Bij Reyskens Slaapcomfort denken we niet op korte termijn, maar beogen we klanten voor het leven.”

Reyskens Slaapcomfort vaart tegen de stroom in.

Qontact I Welke plaats nemen jullie in op de Limburgse markt?

Inge: “In Limburg profileren wij ons als de trendsetter in slaapcomfort. Onze winkel vaart een beetje tegen de stroom in en is op deze manier groot geworden. Om het jaar wordt de toonzaal van onder tot boven vernieuwd. Ik wil niets liever dan de laatste nieuwigheden pushen. Kleurrijk beddengoed en textiel van Designers Guild en Roberto Cavalli gaan als warme broodjes over de toonbank. Ook hippe boxsprings in het blauw of oranje vinden gretig aftrek. Klanten die iets speciaal kopen, zijn achteraf meer tevreden. Binnen ons assortiment zetten we eveneens Belgische merken in de kijker. Zo kun je bij ons terecht voor onder andere beddentextiel van Slabbinck en Libeco en bedden van Nillspring en Fylds. Klanten staan achter makelij uit eigen land, ze associëren het terecht met uitmuntende kwaliteit en kiezen er bewust voor.”

Qontact I Reyskens Slaapcomfort is vermaard om haar service, klopt?

Inge: “Jazeker. Ik durf gerust te stellen dat onze service ongezien is. Als een klant mij in de namiddag belt omdat hij een lek in zijn waterbed heeft, spring ik na sluitingstijd in mijn auto om er voor te zorgen dat het defect ‘s avonds is hersteld. Zeg nu zelf, welke andere beddenspecialist doet dit nog? Ik neem ook bedden terug als er zich mankementen voordoen en maak er geen punt van om een vervangbed bij de klant te laten leveren. Volledig op mijn kosten! Voor mij is de kous niet af als we een bed hebben verkocht. Het allerbelangrijkste is dat de klant op zijn beide oren slaapt.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...