Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lienne Comhair Interieurarchitecte Visie op interieur

De liefde voor design is haar met de paplepel ingegoten. Als dochter van de zaakvoerder van Intera, dat de toon zet in interieurinrichtingen voor de horeca, lag een masteropleiding in interieurarchitectuur dan ook voor de hand. Na een bloeiende carrière bij enkele aannemers en een ontwerpbureau staat Lienne Comhair nu anderhalf jaar op haar eigen benen. “Ik wil mijn visie verkondigen”, zegt ze vastberaden.

“Mijn passie voor interieur is tweeledig. Aan de ene kant kick ik op de verscheidenheid in mijn werk. Elk project is anders en afhankelijk van diverse factoren zoals de wensen van de klant, de in te richten ruimte en de aannemers waarmee ik samenwerk. Aan de andere kant word ik gestimuleerd door de veelzijdigheid in mijn job. Ik sta voortdurend voor uitdagingen en moet van alle facetten van het ontwerp- en bouwproces op de hoogte zijn. Voor mij is het de ideale mix van creativiteit en technische kennis.”

Tetris spelen

“Alles draait om ‘design is thinking made visual’, zoals de Amerikaanse grafische ontwerper Saul Bass het ooit zo mooi heeft verwoord. Als interieurarchitecte stel ik mij altijd de vraag: waarom? Wanneer ik een opdracht uitvoer, ga ik die eerst analyseren. Ik noem dit ‘tetrissen’: wat is belangrijk voor de klant, waar zitten de knelpunten, hoe is zijn leefwijze? De antwoorden op deze vragen vertaal ik in een interieur waarin de klant zich goed voelt en waarin hij optimaal kan leven of werken. Ik benadruk in mijn ontwerpen ook waarom ik zus en zo ben te werk gegaan. Voor professionele klanten is dat uitermate belangrijk omdat je rekening moet houden met meerdere factoren zoals hun product en hun doelgroep. Bij een kantoorinrichting geven dan weer praktische aspecten de doorslag.”

"Een 3D-visualisatie is natuurgetrouw."

Sfeer beleven

“Ik ben erg bedreven in het uitwerken van 3D-visualisaties. Dat heeft alles te maken met mijn interieurontwerpen voor de horeca, waar sfeerbeleving vaak het verschil maakt. Met de standaard 3D-programma’s is het nauwelijks mogelijk om sfeer uit te beelden, met Cinema 4D lukt dat wel. Ik heb mij hierin gespecialiseerd, zodat ik het volledige ontwerpconcept uiterst realistisch aan mijn klanten kan presenteren. Aan de hand van de nieuwste 3D-visualisatietechnieken geef ik een project natuurgetrouw weer tot in de kleinste details. Bijvoorbeeld qua verlichting, radiatoren en vloeren tot en met de mozaïektegels. Tegelijk creëer ik ook een duidelijke sfeer waarin de bouwheer zich kan terugvinden. Mijn 3D-renders zijn ideaal om samen met de klant te zoeken naar een totaaloplossing, die rekening houdt met zowel zijn stijl als zijn budget.”

Vlotte communicatie

“Het moet klikken tussen een interieurarchitect en de klant. Ik hecht ook veel belang aan het teamwork tussen de verschillende betrokken partijen. Van de opdrachtgever tot de uitvoerder. Een vlotte samenwerking en communicatie zijn essentieel om een project tot een goed einde te brengen. Daarin probeer ik als interieurarchitecte een belangrijke rol te spelen zodat het hele denkproces net als de esthetische en de functionele elementen binnen de lijnen blijven.”

Mee met de tijd

“De tijd dat enkel kapitaalkrachtige bouwheren een interieurarchitect konden inschakelen, ligt achter ons. Tegenwoordig kan iedereen er een beroep op doen. Wie zich houdt aan de visie of aan het masterplan van een interieurarchitect kan zich een hoop onnodige kosten besparen. Vaak hoor ik van klanten: was ik toch maar eerder bij je komen aankloppen! Weet ook dat je in een project kunt werken in fasen en je budget kan rekken. Ik werk niet trendgebonden, wel hedendaags. Ik ga dus niet mee met hypes, maar met de tijd.”

LIENNE COMHAIR

Lienne Comhair Interieurarchitecte

0472 83 64 39

Nieuwstraat 112

3511 Kuringen

www.liennecomhair.com