Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Veelzijdige Britse SUV

Land Rover Maasland

Eind september beleefde de nieuwe Discovery zijn wereldpremière aan de vooravond van de Paris Motor Show. Een eerste blik op deze fullsize SUV met zeven zitplaatsen belooft alvast veel goeds. “De Discovery belichaamt de gedrevenheid van Land Rover om altijd verder te gaan, door Britse bekoorlijkheid te combineren met een onstuitbare zin voor avontuur”, vindt Dimitri Chaniotakis van Delta Motors.

Qontact I Delta Motors gaat een veelbelovende toekomst tegemoet?

Dimitri: “Inderdaad. Tegen 2018 planten wij op onze huidige locatie het gloednieuwe concept van Jaguar - Land Rover neer. Door deze investering verdubbelt de capaciteit van zowel onze showroom als van onze werkplaats. Bovendien integreren we in de nieuwbouw een moderne carrosserieafdeling, waar onder andere aluminiumbewerkingen kunnen worden uitgevoerd. Onze familiezaak maakt zich dus klaar voor de toekomst en voor de nieuwe technieken van elektrische wagens.”

Qontact I Klopt het dat de nieuwe Discovery baanbrekend is?

Dimitri: “De volledig nieuwe Discovery geeft een nieuwe dimensie aan de grote SUV. Land Rover brengt hem op de markt als een uiterst begeerlijke, extreem veelzijdige en uitermate geschikte terreinwagen. Zijn aluminium zelfdragende koetswerk wordt getypeerd door de krachtige afgeronde voorkant, de in een scherpere hoek geplaatste voorruit, de oplopende gordellijn en de strakke, spitser toelopende achterkant. Dit alles geeft het model een gestroomlijnd en dynamisch karakter, dat efficiëntie en eigentijdsheid uitstraalt zonder in te boeten aan interieurruimte. Want hoewel de Discovery qua lengte onder de vijf meter blijft, biedt hij op elk van de drie makkelijk neer te klappen zetelrijen – goed voor in totaal zeven zitplaatsen – plaats aan grote volwassenen, met royaal veel been- en hoofdruimte. Het interieur zorgt ook voor een overvloed aan opbergruimte, verfijnde sfeerverlichting en infotainmentsystemen, een optioneel panoramisch glazen dak en een afwerking met hoogwaardige materialen die eigen zijn aan een premium SUV.”

Premium SUV me zeven zitplaatsen.

Qontact I Ondergaat de Discovery de grootste verandering in zijn geschiedenis?

Dimitri: “Zeker weten! Land Rover trekt met de nieuwe Discovery meer dan ooit de groene kaart. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn drastisch verminderd, dankzij gewichtsverlaging en de nieuwe Ingenium I4-motor met een vlot en alert schakelende achttrapsautomaat. Zo heeft de tweeliterdiesel een CO2-emissie vanaf 159 gram per kilometer. De permanente vierwielaandrijving met reductiebak voor hoge en lage verhoudingen of met Torsen-differentieel is onovertroffen. Qua ophangingssystemen kan de klant nu ook kiezen voor een ophanging met schroefveren naast de bekende luchtvering op de vier wielen. De rijdynamiek behoort tot de beste in zijn klasse. Naast een optimale wendbaarheid op de verharde weg kan de nieuwe Britse SUV met het recentste Terrain Response-systeem dezelfde slopende belastingen aan op het terrein als elke andere Land Rover. Het maximale aanhangwagengewicht bedraagt 3500 kilogram, beduidend meer dan zijn rechtstreekse concurrenten. Hij is ook de eerste Discovery die verkrijgbaar is met een elektrisch in- en uitklapbare trekhaak. De nieuwe Discovery kan voor de lancering worden besteld als een beperkte First Edition-versie met een unieke uitrusting. Verder heeft de klant de keuze uit verschillende versies, van het instapmodel S tot de HSE Luxury.”

Qontact I Ook Jaguar is met de F-Pace op de kar van de SUV’s gesprongen?

Dimitri: “De F-Pace belichaamt het DNA van Jaguar in zijn puurste vorm: legendarisch sportief, uitzonderlijk dynamisch en comfortabel. Dit paradepaardje is sinds zijn lancering een schot in de roos!”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...