Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

LW Cleaning Uw gevel, uw visitekaartje

Waar een wil is, is een weg. Selfmade man Louis Wolfs van LW Cleaning heeft zijn draai gevonden. “Drie en een half jaar geleden heb ik mijn eenmanszaak opgericht, een jaar later is die omgevormd tot een bvba. Vandaag werkt mijn bedrijf voor tal van kmo’s en grote ondernemingen. Onze specialisaties? Ramen wassen, industriële gevelreiniging, reiniging van zonnepanelen en daken en de eindschoonmaak bij oplevering van nieuwbouw en renovatie.”

LW Cleaning maakt gebruik van de osmosetechniek, die een perfecte reiniging garandeert. Het schoonmaakbedrijf beschikt over een uniek osmosetoestel, dat ultrazuiver water produceert. “Osmosewater is vrij van mineralen, organismen en bacteriën”, weet Louis. “Het kan elk vuiltje absorberen en oplossen, zonder dat er chemische producten aan te pas komen. Een vlekkeloze en streeploze reiniging is daarom al mogelijk na de eerste schoonmaakbeurt. Met behulp van telescopische borstels wassen onze vakmannen ramen, gevels en sandwichpanelen tot op een hoogte van 16 meter. Veilig en zonder kans op beschadiging.”

Nieuw osmosetoestel

Eén van de specialisaties van LW Cleaning is de reiniging van zonnepanelen. Die moeten de meest extreme weersomstandigheden doorstaan. Seizoen na seizoen zijn ze blootgesteld aan regen, hagel, sneeuw, wind en zonneschijn. Op en rond de panelen hechten vuil, stof, zand, bladeren en mos zich vast. Industrieterreinen, fabrieken, vogels en de nabijheid van snelwegen brengen extra vervuiling met zich mee. “Een laagje vuil op de zonnepanelen zorgt ervoor dat de zonnecellen minder zonneschijn opvangen. Dit leidt tot een energieverlies waardoor het rendement terugloopt en je investering dus minder snel is terugverdiend. Een regelmatige reiniging van de panelen verhoogt hun levensduur en levert een maximale opbrengst op. Wij raden aan om zonnepanelen minstens één keer per jaar professioneel te laten reinigen.” Zonnepanelen zijn echter niet bestand tegen detergenten. Hun delicate beschermfolie mag tijdens een schoonmaakbeurt absoluut niet worden beschadigd. LW Cleaning maakt zonnepanelen dan ook proper met milieuvriendelijk osmosewater. “Speciaal voor de reiniging van zonnepanelen hebben wij onlangs een nieuwe machine aangekocht. De meeste panelen zijn moeilijk bereikbaar. Ons mobiele toestel kan probleemloos door een tuinpoortje of een hekje rijden”, aldus Louis.

De lat ligt heel hoog

“Ik barst van de ambitie”, geeft Louis toe. “Maar ik besef heel goed dat mijn bedrijf niet kan bestaan zonder mijn personeel. Ik ben mijn achtkoppige team dan ook ontzettend dankbaar. Elke medewerker wordt intensief door mijzelf opgeleid want voor deze sector bestaat er geen specifieke scholing. Nochtans is ramen wassen geen koud kunstje. Je moet bijvoorbeeld ook klantgericht te werk gaan en met ladders overweg kunnen. Het is fysiek een erg zwaar beroep. Ik leg de lat heel hoog en ben zeer veeleisend voor mijn medewerkers. Zij moeten wassen ramen zoals ze dat bij hun thuis doen. Ze zijn netjes gekleed in uniforme werkkledij en zorgen ervoor dat onze vijf bestelwagens er aan de binnen- en buitenkant onberispelijk proper uitzien. Terecht, want onze klanten moeten een topservice krijgen. Voor minder gaan we niet. Ik ben er zeker van dat LW Cleaning in Limburg een van de beste teams van ramenwassers heeft. Dat verzin ik niet, neen, het zijn mijn klanten die dit beamen.”

Gemotiveerde werkkrachten

Wie goed werk levert, komt handen tekort. Louis is dan ook voortdurend op zoek naar gemotiveerde werkkrachten en een ploegbaas. “Ik wil mijn onderneming laten uitgroeien tot een vijftiental medewerkers”, verkondigt hij. “De projecten die we uitvoeren worden steeds omvangrijker. Zo werken wij meer en meer voor grote ondernemingen en kmo’s. Ook gevelreiniging en de reiniging van sandwichpanelen van industriële gebouwen en kantoren zijn uitgegroeid tot belangrijke activiteiten. Ons werkterrein strekt zich intussen uit tot aan de kust, waar LW Cleaning een meerjarencontract heeft afgesloten met het AZ Damiaan in Oostende. Het gaat om indrukwekkende gebouwen waar grote glaspartijen, dakkoepels en een atrium een periodieke poetsbeurt moeten krijgen.”

Het verschil maken

LW Cleaning is in volle groei en de gedreven zaakvoerder zit geen seconde stil. Louis: “Mijn bedrijf wil het verschil maken met andere spelers op de markt. Wij zijn uiterst correct met onze prijzen en komen elke afspraak na. We zullen niets beloven wat we niet aankunnen. Ikzelf ben 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar. Het team van LW Cleaning is enorm flexibel en speelt bijzonder kort op de bal. Een klant die bij ons komt aankloppen met een probleem, kan altijd rekenen op een oplossing. Gaat niet bestaat niet.”

Reinigen met osmosewater

LW Cleaning beschikt over een uniek osmosetoestel, dat ultrazuiger water produceert. Enkele markante eigenschappen op een rij.

1. Werking op basis van ionen
2. 99,99 procent gezuiverd water
3. Vrij van chemische producten
4. Watertemperatuur van 70° C
5. Geen stroomvoorziening nodig
6. Werkzaam tot min 10° C
7. Waterkranen en -slangen overbodig
8. Vulsysteem van 600 liter

LOUIS WOLFS

LW Cleaning

0489 54 52 99

Snoekweyerstraat 2 bus 5

3600 Genk

www.lwcleaning.be