Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Twee handen op één buik

Electro Technics

Wie samenwerkt, pakt de zaken slim aan. Zeker als beide partijen complementaire producten op de markt brengen. Roberto Porco en Dennis Crommentuijn delen dezelfde visie. Zij hebben drie jaar geleden Electro Technics versterkt met de oprichting van HVAC Technics. “Naast elektriciteitswerken bieden we voortaan ook verwarming, cooling, ventilatie en sanitair aan.”

Eén en dezelfde partij

Electro Technics voert al 13 jaar elektriciteitswerken uit. Van automatisering, alarminstallaties en hoog- en laagspanning tot camerabewaking, branddetectie en data- en telecominstallaties. Daarnaast plaatst de Bilzense onderneming milieuvriendelijke zonnepanelen en warmtepompen met een hoog rendement. Drie jaar geleden hebben Roberto en Dennis HVAC Technics opgericht. Dit gespecialiseerde bedrijf ontwerpt, installeert en onderhoudt sanitaire installaties en centrale verwarmings-, ventilatie- en airconditioningssystemen. De hoogwaardige installaties die HVAC Technics creëert, dragen bij aan een energiezuinig, comfortabel en hygiënisch leefklimaat. Dennis: “Onze grote troef? Klanten die met ons in zee gaan, halen in één slag zowel de elektro- als de HVAC-technieken aan boord. Wij staan in voor de coördinatie van beide en dat werpt zijn vruchten af.” Roberto knikt: “Op die manier kunnen we bijvoorbeeld op de werf veel sneller overleg plegen, de juiste beslissingen nemen en anticiperen op mogelijke problemen. De klant werkt samen met één en dezelfde partij en heeft daar alle voordeel bij.”

Grootschalige projecten

De referentielijst van Electro Technics en HVAC Technics bevat ondertussen tientallen industriegebouwen, kantoorgebouwen, polyvalente gebouwen, rusthuizen, ziekenhuizen, gevangenissen, appartementen, winkels en hotels. “Wij werken voor klanten zoals Democo, Kumpen en Van Hout, de grotere bouwbedrijven”, somt Roberto op. “Aan de hand van hun uitvoeringsplannen en meetstaten stelt ons team offertes op. We hebben alle technische kennis in huis om ook zelf plannen te ontwerpen in nauw overleg met de klant en in functie van zijn behoeften. Let wel, wij mikken op grootschalige projecten. Zo realiseren we woonprojecten vanaf 10 appartementen. Bovendien hebben Electro Technics en HVAC Technics keer op keer aangetoond dat ze omvangrijke projecten zoals de topsportschool in Wilrijk tot een goed einde kunnen brengen.”

Snelle groei

“Wij bouwen goede relaties op met de klant”, benadrukt Roberto. “Ook dit is een sterkte van Electro Technics en HVAC Technics. We maken er een erezaak van dat ons werk in orde is en de oplevering aan het einde van de rit vlekkeloos verloopt. Bij de grotere projecten zijn Dennis en ik zelf aanwezig op de werfvergaderingen. Omdat wij correct advies geven, wordt er naar ons geluisterd.” Electro Technics en HVAC Technics hebben op een relatief korte tijd veel aanzien gekregen. “De prijsaanvragen blijven binnenstromen”, vervolgt Dennis. “We maken een snelle groei door en stellen intussen 54 vakmensen te werk. Precies omdat Roberto en ik de touwtjes stevig in handen hebben, genieten we het vertrouwen van onze klanten. We zijn nu een jaar gevestigd op onze huidige locatie. Vlak naast ons pand hebben we bouwgrond gekocht om er binnenkort een nieuwbouw op te trekken voor HVAC Technics. We hadden drie jaar geleden nooit durven dromen dat we vandaag al zo ver zouden staan.”

Het harde labeur van de twee ondernemers levert duidelijk resultaat op. “Ons bedrijf is in de eerste plaats mijn hobby”, vindt Dennis. “Daarom heb ik niet het gevoel dat ik hard werk.” Roberto deelt de mening van zijn medevennoot: “Het voelt inderdaad niet aan als werken. Ik klop wel lange dagen, maar de weken vliegen gewoon om. Dit betekent dat we goed bezig zijn.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...