Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Immo Wereld Thuis in de immowereld

Immo-Wereld is géén vastgoedkantoor waarvan er 13 in een dozijn gaan. Zaakvoerder Benny Ceyssens richt zijn pijlen niet alleen op residentiële panden, maar ook op commercieel vastgoed en op het buitenland. Een schot in de roos, zo blijkt uit zijn succesverhaal. “Waar anderen stoppen, gaan wij een aantal stappen verder. Net dat tikkeltje extra zorgt ervoor dat we die spelers op het veld buitenspel zetten.”

QONTACT / Hoe bewerkt Immo-Wereld de vastgoedmarkt?
Benny: “Sinds mei dit jaar heeft Immo-Wereld een vaste stek in Houthalen-Oost. Ons moderne en strak ingerichte kantoor is centraal gelegen in Midden-Limburg, op een hoek met een ruime parking voor de deur. De zaak springt in het oog en oefent een grote aantrekkingskracht uit. Klanten en geïnteresseerden stappen hier zonder drempelvrees binnen. Wij hebben voor hen heel veel panden en bouwgronden uit de directe omgeving in portefeuille. Ik ben zelf afkomstig van Houthalen en ken de streek op mijn duimpje. Verder bieden we vastgoed uit heel Limburg aan, zowel te koop als te huur. Ons team is onlangs ook gestart met de verkoop van exclusieve villagronden in de Ardennen. Wie met Immo-Wereld samenwerkt, stelt onze persoonlijke aanpak op prijs. We zetten sterk in op sociale media waarmee we rechtstreeks in contact staan met onze klanten. Zij kunnen mij via verschillende kanalen bereiken van 10 tot 22 uur, zeven dagen op zeven. En dat werpt zijn vruchten af. Door onze constante groei zijn we op zoek naar enkele administratieve bedienden en meerdere commerciële medewerkers.”

QONTACT / Heb je ook commerciële panden in portefeuille?
Benny: “Wat Immo-Wereld voor een stuk uniek maakt, is precies onze succesvolle verkoop en verhuur van commercieel vastgoed. Dat doen weinig andere makelaars ons na. Een bedrijfspand verkoop je echter niet in één-twee-drie. Daar waar een particuliere woning doorgaans binnen een maand – soms in een week of zelfs op 24 uur – van eigenaar verwisselt, moet je voor een bedrijfspand toch wel rekenen op zes maanden tot een jaar. Hoe slagen wij in onze opzet? Wel, we gaan prat op een enorm uitgebreid netwerk in de zakenwereld. Bij de transactie van een bedrijfsgebouw moet je nu eenmaal de juiste connecties hebben. Het is eveneens belangrijk dat je het verhaal achter de onderneming goed kent. We merken dat klanten uit het bedrijfsleven onze werkwijze waarderen en graag zaken met ons doen.”

"Uniek in commercieel vastgoed."

QONTACT / Een traditioneel of vooruitstrevend vastgoedkantoor?
Benny: “Wij gaan voor een heel specifiek businessplan, dat vernieuwend is in de immobiliënsector. Een voorbeeld. De meeste vastgoedmakelaars hanteren termijncontracten. Immo-Wereld doet dit niet. Contracten van zes of twaalf maanden zijn immers niet meer van deze tijd. Wij leggen klanten geenszins vast voor een bepaalde duur, maar werken gewoon van maand tot maand. Vanaf dag één gaan we zeer actief op zoek naar potentiële kopers. Als erkende makelaar overhandigen we elke klant een garantiecertificaat waarin onze contractuele verplichtingen zwart op wit vermeld staan. Iedereen kan bij ons trouwens terecht voor een kosteloze en vrijblijvende waardebepaling van zijn pand.”

QONTACT / Is beleggen in Spaans vastgoed een slimme zet?
Benny: “Spanje kampt momenteel met een vastgoedcrisis. Tal van panden zijn door de banken in beslag genomen en worden gedwongen verkocht. De vastgoedmarkt wordt er dan ook overstelpt met woningen en appartementen die je met serieuze kortingen op de kop kunt tikken. Zelfs voor villa's en luxeappartementen met een unieke ligging aan de zee of in de nabijheid van een luchthaven geniet je een prijsvermindering van 15 tot 20 procent. Zolang de prijzen van Spaans vastgoed in vrije val zijn, kun je koopjes doen en je spaarcenten goedkoop beleggen. Ideaal als je op je oude dag naar zonnigere oorden wil trekken! Immo-Wereld verhandelt meer dan 2000 panden in Spanje. We zijn er officieel verdeler van vastgoed en werken samen met lokale kantoren. Zij hebben speciaal voor ons een Nederlandstalige medewerker in dienst die onze klanten begeleidt bij de bezichtigingen. Buiten Spanje zijn we ook actief in Tenerife, Turkije, Italië en Canada. En we hebben ons oog laten vallen op Brazilië en Mexico. De toekomst is veelbelovend!”

INVESTEREN IN SPAANS VASTGOED? EEN GOEDE ZAAK!

1. IDEAAL INVESTERINGSKLIMAAT
De financiële crisis heeft aan de Spaanse vastgoedprijzen geknaagd. Toch hebben de huurprijzen tot nu toe standgehouden. Voor buitenlandse beleggers levert die situatie een gunstig investeringsklimaat op. Zij betalen minder voor vastgoed en krijgen maandelijks een mooi rendement.

2. BELGISCHE BELEGGERS OP KOP
Buitenlandse investeerders schreven vorig jaar maar liefst 21 procent van alle Spaanse vastgoedtransacties op hun naam. Belgische beleggers investeerden er zelfs het meest. De vastgoedprijzen in Spanje liggen immers aanzienlijk lager dan in ons land en de zon krijg je er gratis bij!

3. AANKOOP EN (DOOR)VERKOOP
Door het dubbelbelastingverdrag tussen Spanje en België kan enkel het land waar de woning is gelegen belastingen innen. De Spaanse (meerwaarde)belasting ligt een stuk lager dan de Belgische. Voor vennootschappen zijn ook de kosten met betrekking tot het onroerend goed fiscaal aftrekbaar in Spanje.

BENNY CEYSSENS

Immo Wereld

089 20 89 89

Weg naar Zwartberg 170/1

3530 Houthalen-Oost

www.immo-wereld.be