Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Streven naar perfectie

VE Vloerwerken

Erwin Vandereyt is een tevreden man. Vijf jaar geleden verwezenlijkte hij zijn jongensdroom en werd hij eindelijk zelfstandige. Vandaag de dag gaat het zijn bedrijf voor de wind. VE Vloerwerken is gespecialiseerd in alle mogelijke vloer- en tegelwerken. De jonge en dynamische firma spitst zich toe op zowel de particuliere als de professionele markt. “Ik heb nog geen minuut spijt gehad van mijn beslissing.”

Enorm aanbod

“Ons ervaren team plaatst vloer- en wandtegels, keramische vloeren, natuursteen, terrasklinkers, dorpels en venstertabletten”, somt Erwin op. “Maar wij staan ook in voor het renoveren van badkamers en voor chapewerken. Verder begeleiden we de klant bij het maken van de juiste keuze uit de verschillende soorten vloeren, motieven en kleurvariaties. Het aanbod is werkelijk enorm: van een warme landelijke stijl tot een ultramoderne look. Een nieuwe trend zijn megagrote vloertegels en dunne keramische wandtegels van drie meter op een meter, ideaal om douches naadloos aan te kleden. VE Vloerwerken staat alom bekend om de perfecte uitvoering en zijn uitstekende service.”

Ons doel is om de beloofde termijn te respecteren.

Knoop doorgehakt

“Het heeft altijd gekriebeld om zelfstandige te worden”, vervolgt Erwin. “Ik ben al aan het vloeren sinds mijn achttiende en heb bij verschillende werkgevers de stiel geleerd. Mijn vijfendertigste verjaardag in 2012 was een scharnierpunt. Ik had toen zoiets van: het is nu of nooit meer. In datzelfde jaar heb ik de knoop doorgehakt en mijn bvba opgestart. Het loopt sinds dag één als een trein. Precies alsof ik mijn hele leven lang niets anders heb gedaan. Na zes maanden had ik een eerste werkman in dienst. Het jaar erop een tweede. Mocht ik vandaag over twee bijkomende werkkrachten beschikken, dan zouden ook zij hun handen vol hebben. Want de zaken gaan echt heel goed.”

Fierheid en voldoening

Het geheim van het succes van VE Vloerwerken? Erwin: “Ik streef naar perfectie en sta erop goed werk te verrichten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik mijn afspraken altijd nakom. In de vijf jaar dat ik als zelfstandige aan de slag ben, lukt mij dat erg goed. Wat ik aan mijn klanten beloof, daar kunnen ze op rekenen. Mijn vrouw zegt vaak dat ik vertrouwen uitstraal en overkom als een correcte persoon. Wie ben ik om dat tegen te spreken? De mensen hebben wel snel begrepen dat ik mijn vak door en door ken en elk project tot in de puntjes verzorg. Dat is wat telt voor mij. Als ik achteraf moet terugkeren omdat een klant niet tevreden is, riskeer ik negatieve reclame. Dat wil ik absoluut vermijden. Ik ben fier op mijn werk, het geeft mij heel veel voldoening. Bovendien kan ik rekenen op mijn goede medewerkers.”

Actief meewerken

Schouderklopjes krijgen is altijd leuk. Zeker als die door klanten worden gegeven. “Onlangs kreeg ik van een klant te horen dat het positief wordt bevonden dat je als zaakvoerder zelf meewerkt en plaatst. Zo heb ik zelf controle over de eindafwerking. Daarin schuilt mijn sterkte. Tot nu toe groeit de vraag steeds en moet ik regelmatig klanten weigeren. Daarom zou een ervaren vloerder zeer welkom zijn in ons team. Iemand waarop ik blindelings kan vertrouwen omdat hij het werk tot een goed einde brengt”, zegt Erwin.

Van kust tot Ardennen

Het werkterrein van VE Vloerwerken strekt zich vooral uit over Limburg. “Maar ook aan de Belgische kust en zelfs in Luxemburg hebben we projecten afgewerkt in samenwerking met verschillende architecten”, vertelt Erwin. “Bepaalde klanten doen een beroep op ons voor heel hun renovatie of nieuwbouw: van afbraak, chape, vloeren en tegelen tot sanitair. Dan wordt er samengewerkt met een ervaren team. Ons doel is ook om de beloofde termijn te respecteren. Dat waardeert de klant.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...