Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Pure passie uit Italië

Oliovino

De ene is geboren in Italië en getogen in België, de andere is een rasechte Belg die gebeten is door de Italiaanse microbe. Beiden hebben ze een neus voor artisanale streekproducten. “Kwaliteit komt bij ons op de eerste plaats”, vertellen Giovanni Gigliotti en Kris Daenen van OlioVino. “Wij importeren rechtstreeks uit Italië.”

Het verhaal van OlioVino start in 2011 toen Giovanni Italiaanse wijnen van bevriende wijnboeren uit Italië begon te importeren. “Overdag werkte ik bij Ford Genk en ‘s avonds verkocht ik wijn vanuit mijn kelder thuis, aangevuld met olijfolie en aceto balsamico. Stilaan begon mijn woning uit zijn voegen te barsten. Een week nadat de Europese Forddirectie op 24 oktober 2012 aankondigde dat Ford Genk in 2014 dichtging, heb ik de knoop doorgehakt en in Hoeselt een winkeltje geopend. Daar verkocht ik in bijberoep na de kantooruren en op zaterdag ambachtelijke artisanale Italiaanse producten. Kris, die jarenlang mijn collega is geweest bij Ford Genk, bleef ook niet bij de pakken zitten en stapte mee in de zaak. In een mum van tijd groeide ons bedrijfje uit tot een volwaardige onderneming. Sinds januari dit jaar runnen wij fulltime en met succes onze winkel. In september zijn we verhuisd naar een groter pand in Bilzen dat we volledig in een nieuw jasje hebben gestoken.”

Artisanale streekproducten

Het doel van Giovanni en Kris? Het lekkerste uit landelijk Italië aan hun klanten voorschotelen! “Wij hebben een neus voor kwalitatieve streekproducten en doorkruisen zelf Italië, om er op zoek te gaan naar de beste regionale producten. Die zijn vaak afkomstig van ambachtelijke en toegewijde familiebedrijven die generatie na generatie één zijn met de natuur, het land en de zee. Wijnen, olijfolie, limoncello, prosecco, balsamico, ansjovis, verse voeding zoals hammen en kazen, koffie, koekjes en allerlei andere lekkernijen. Stuk voor stuk authentieke producten die meestal exclusief voor OlioVino vanuit Italië naar België worden verscheept. We selecteren ons assortiment niet alleen op basis van kwaliteit, maar ook omwille van ‘la comportazione umana’, het respect voor elkaar en elkaars werk”, benadrukt Giovanni.

Het lekkerste uit landelijk Italië.

Gezellige proeverijen

Achteraan in de winkel is een proeverijruimte ingericht waar beide zaakvoerders 16 tot 18 personen in alle comfort kunnen ontvangen. In de zomer en wanneer het weer het toelaat, kunnen de gasten aanschuiven op een gezellig terras. Kris: “Onze proeverijen moet je zien als volledige maaltijden. We proberen altijd de wensen van de klant te vervullen. Het concept is gericht op privépersonen, verenigingen en bedrijven. Zowel de formule als de prijs worden in onderling overleg afgesproken. Er is keuze uit een basis-, midden- en groot pakket.”

Rijkelijk gevuld bord

“De genodigden krijgen een bijzonder rijkelijk gevuld bord met antipasti opgediend”, vervolgt Giovanni. “Verschillende soorten vers vlees en zongerijpte groenten worden aangevuld met typisch Italiaans brood uit Apulië, Toscane en Noord-Italië dat we rechtstreeks aankopen bij de lokale producenten. Daarna volgen bubbels, rosé, witte en rode wijn. Als afsluiter serveren wij een echte Italiaanse koffie, begeleid met een grappa, sambucca of limoncello. Tijdens de proeverij entertain ik de gasten door de boeiende en dikwijls bijzondere verhalen achter de producten te vertellen.”

Italiaanse degustaties

Elke klant die bij OlioVino over de vloer komt, krijgt het beste advies. Giovanni: “In het voorjaar en in het najaar zetten wij ons aanbod ook in de kijker tijdens een Italiaans degustatieweekend in aanwezigheid van een 35-tal producenten van onder meer wijn, likeur, kaas en truffels. Kris en ik zijn in onze nopjes met onze nieuwe carrièrewending. Het gaat crescendo met OlioVino.”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...