Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

HR Pionier in nichemarkt

HR geeft al 26 jaar de toon aan in vliegenramen en -deuren. Twee nicheproducten die het bedrijf van Ronny Hendrikx en zijn vrouw Els Aarts op de kaart hebben gezet. Beide zaakvoerders zijn het volmondig met elkaar eens: “We nemen de kopzorgen van onze klanten weg. Ons productieproces staat volledig in functie van kwaliteit, snelheid en maatwerk tot op de millimeter.”

QONTACT / Welke knowhow is voor jullie product vereist?
Ronny: “Een vliegenraam of een vliegendeur maken lijkt op het eerste gezicht eenvoudig. Toch komt er heel wat expertise aan te pas qua materialen, constructie, kleurkeuze en plaatsing. Je moet immers technische oplossingen bedenken voor de meest uiteenlopende soorten, vormen en afmetingen van ramen en deuren. Bovendien is het zaak om tot op de millimeter nauwkeurig, snel en kostenefficiënt te produceren. Toen ik er 26 jaar geleden kleinschalig mee begon, was dat allemaal nog niet aan de orde. Wel wist ik meteen dat ik een gat in de markt had ontdekt. Ik ben mij altijd blijven verdiepen in vliegenramen en -deuren waardoor ik de fijne kneepjes van het vak onder de knie heb gekregen.”
Els: “Vandaag produceren wij aluminium vliegenramen, vliegendeuren, schuifvliegendeuren, rolhorren, plissés en zelfs toepassingen voor mobilhomes. We leveren maatwerk voor fabrikanten van ramen en deuren, schrijnwerkers, plaatsers, projectontwikkelaars, verandabouwers en de groothandel.”

“Wij nemen onze klanten alle zorgen uit handen.”

QONTACT / Is een nichemarkt gevoelig voor vernieuwingen?
Ronny: “Bij HR volgen we de evolutie in de ramen- en deurensector op de voet. Zo kunnen we spitsvondig inspelen op trends en nieuwe ontwerpen. Voorbeelden zijn plissés uit één stuk van drie op drie meter, een extra dun geweven zwart gaas met een betere doorkijk, een screen speciaal voor huisdieren en de Cubola, een strakke zonwering die uniek is in zijn soort. We werken intensief samen met onze klanten en delen onze knowhow zo veel mogelijk. Dit doen we door hen te ondersteunen met onder meer technische en commerciële opleidingen. Bij ingewikkelde installaties gaat ons team ter plaatse om eventuele problemen op te lossen. We streven ernaar onze klanten alle zorgen uit handen te nemen.”
Els: “Intussen is HR uitgegroeid tot een van de grootste spelers op de Belgische markt. Ons vast cliënteel bestaat uit meer dan 800 bedrijven verspreid over voornamelijk Vlaanderen en een klein deel van Wallonië, Nederland en Duitsland. Zij kunnen bestellingen ingeven via ons gebruiksvriendelijk online softwarepakket.”

QONTACT / Welke investeringen zijn er op til?
Ronny: “We hebben onlangs een perceel bouwgrond gekocht dat grenst aan de achterkant van ons bedrijfsgebouw. Het is immers noodzakelijk om uit te breiden naar 4500 m2, een verdubbeling van onze huidige oppervlakte, om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Hiermee is een investering gemoeid van pakweg vier miljoen euro. Bedoeling is de productiecapaciteit, de opslagruimte en het machinepark aanzienlijk te vergroten. Het volledige productieproces gebeurt in onze werkplaats. Van het zagen van de profielen tot en met de eindafwerking. Wij zetten daarbij sterk in op automatisatie. Een van onze troeven is de eigen moffeloven waarmee we onze producten in alle RAL-kleuren kunnen lakken. 30 verschillende kleuren per dag zijn geen uitzondering.”
Els: “We zijn nu 10 jaar gevestigd op een gunstige locatie in het Nolimpark in Overpelt en hebben 35 ervaren en trouwe medewerkers in dienst. Onze uitbreiding gaat ook gepaard met nieuwe aanwervingen.”

QONTACT / Is de opvolging van het familiebedrijf verzekerd?
Ronny: “Mijn twee zonen, schoondochter en schoonzoon draaien vandaag al mee in onze ondermening. Zij hebben zich bijzonder goed ingewerkt in alle geledingen van het bedrijf. Ik kan op mijn twee oren slapen.”

DAGELIJKSE PRODUCTIE IN CIJFERS

2016
Vliegenramen
550
Vliegendeuren
150
Plissés
150

2006
Vliegenramen
300
Vliegendeuren
80
Pilssés
N.V.T.

RONNY HENDRIKX & ELS AARTS

HR

011 66 16 67

Halstraat 88

3900 Overpelt

www.hrbvba.be