Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Pellens Met open vizier

‘De kroon op uw werk door ons streven naar steeds beter!’ Deze leuze staat hoog in het vaandel van Pellens. Het befaamde ramen- en deurenbedrijf zweert sinds jaar en dag bij oerdegelijke kwaliteit. “Alleen het beste is goed genoeg. Die rode draad loopt niet alleen door alle geledingen van onze familiale onderneming, maar heeft ook betrekking op onze leveranciers”, klinkt het bij Peter Verheyen.

QONTACT / Hoe is Pellens doorheen de tijd geëvolueerd?
Peter: “Pellens is in 1988 opgericht als een schrijnwerkerij voor houten ramen. Na een aantal jaren hebben wij ons ook toegelegd op buitenschrijnwerk in pvc en aluminium. Daarvoor werken we respectievelijk samen met de Duitse topproducent Schüco – bekend om zijn uitstekende garantievoorwaarden – en de gerenommeerde fabrikant AluK, het vroegere Blyweert. Drie jaar geleden zijn we verhuisd naar een nieuwbouw op het industrieterrein Panhoven in Peer. Naast Hubert Pellens staan zijn dochter Karen en ikzelf vandaag aan het roer van het bedrijf.”

"De klant is de motor van ons bedrijf."

QONTACT / Wat maakt jullie familiebedrijf zo succesvol?
Peter: “Wij leiden de onderneming met open vizier en zijn alle drie heel nauw betrokken bij het dagelijkse reilen en zeilen. Dit engagement dragen we uit naar het personeel en naar de klanten. Iedere zaakvoerder heeft zijn eigen domein: ik coördineer elk project vanaf het eerste contact met de klant tot de opmeting, Hubert volgt de operationele werkzaamheden op en Karen staat in voor de administratie en het personeelsbeheer. Ook de medewerkers dragen hun verantwoordelijkheid, op kantoor of bij de plaatsing. Dit bevordert de goede werking van ons bedrijf. Bovendien houden wij de zaak volledig in de hand, van de verkoop tot en met de oplevering. We werken daarom uitsluitend met eigen personeel en niet met onderaannemers. Ons jonge team geniet zeer degelijke interne en externe opleidingen. Ervaren plaatsers nemen de nieuwkomers mee naar de werven zodat ze de fijne kneepjes van het vak leren kennen. Bedienden krijgen dan weer de kans om hun technische kennis bij te schaven. Verder brengen we al eens een bezoek aan een leverancier om het productieproces van een raam of glas van nabij mee te maken. Op die manier zorgen wij ervoor dat onze mensen voldoende feeling hebben met hun job. Vandaag telt ons bedrijf 16 medewerkers. Pellens is voortdurend op zoek naar goede werkkrachten omdat we continu groeien.”

QONTACT / Een goed begin is het halve werk?
Peter: “Wij steken inderdaad veel energie in de voorbereiding van een project. Hoe beter het is opgezet, hoe kleiner de kans op problemen. We nemen dan ook ruim de tijd voor elke klant. Tijdens een vooronderzoek pluizen we het lastenboek uit en kijken we de meetstaten tot in de puntjes na. Onze offertes zijn duidelijk opgesteld en worden gepresenteerd in het bijzijn van de klant.”

QONTACT / Hoe bouw je een trouw klantenbestand op?
Peter: “Door de kennis en de juiste materialen in huis te halen. We zijn niet alleen een gevestigde waarde voor particulieren, maar tevens een vaste partner van grote bouwbedrijven, projectontwikkelaars en sleutel-op-de-deurfirma’s. Mijn achtergrond als architect komt daarbij goed van pas: de detaillering en de planning van de projecten varen er wel bij. Onze actieradius strekt zich uit over de provincies Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Een van onze visitekaartjes is Residentie ‘Blauw’, een nieuwbouwproject in het centrum van Genk. Deze residentie staat bekend als het eerste gebouw bekleed met decoratieve keramische tegels van kunstenaar Pieter Stockmans. Ze bestaat uit een winkelruimte en 14 appartementen. Wij zijn fier op onze ramen en de deuren in aluminium en pvc die er het gelijkvloers en de vier verdiepingen sieren. ”

PETER VERHEYEN

Pellens

011 66 24 47

Ambachtslaan 1069

3990 Peer

www.pellens-ramen.be