Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Almaco Meesterlijke houtbewerkers

Familiebedrijven zijn de hoeksteen van onze economie. Ze focussen zich op de lange termijn, zijn geworteld in en betrokken bij de regio en hechten aan een duurzame relatie met hun medewerkers. Almaco past helemaal in dit plaatje. Het interieurbedrijf wordt geleid door het echtpaar Ludo Cornelis en Marijke Serrien samen met hun zoon Joris. “Maatwerk is ons stokpaardje. Onze kwaliteit is van de bovenste plank.”

“In 1989 heb ik samen met mijn vrouw onze firma opgericht”, vertelt Ludo. “Almaco is de afkorting van 'Alle Maatwerk van Cornelis' en daarmee slaan we de nagel op de kop! Want van in het begin hebben wij ons toegespitst op alle soorten maatwerk voor de inrichting van winkels, kantoren, keukens, badkamers en dressings, maar ook voor bibliotheekkasten en lambriseringen. Marijke is interieurarchitecte en haar vakkennis komt goed van pas. Vorig jaar is ook onze zoon in de zaak gestapt. Dat doet enorm deugd omdat de opvolging nu is verzekerd.”

Hypermodern machinepark

“De komst van Joris heeft ons familiebedrijf een boost gegeven”, vindt Marijke. “Wij hebben industriegrond gekocht in Barvaux-sur-Ourthe, waar een gloednieuw bedrijfspand met een atelier en een toonzaal is opgetrokken. We maken er gebruik van een hypermodern machinepark.” Recente investeringen zoals een kantenlijmmachine die een optische nulvoeg realiseert en een computergestuurde CNC Nesting voor plaatmateriaal zijn weloverwogen beslissingen. Vooral deze laatste machine is het neusje van de zalm. Joris legt uit: “De nestingtechniek bestaat erin dat het bewerken en het uitsnijden van de verschillende delen in één en hetzelfde proces gebeurt. Aan het einde van de rit beschik je over kant-en-klare onderdelen, die gereed zijn om te monteren. Het lakken zowel in satijn- als in hoogglans voeren we momenteel uit in een spuitcabine. Die wordt weldra vervangen door een volledig geautomatiseerde spuitrobot.”

"Wij bieden schrijnwerkers een totaaloplossing aan."

Tot op de millimeter

Met de aanschaf van een CNC Nesting mikken de zaakvoerders in de eerste plaats op de kleinere schrijnwerkers. “We bieden hen een totaaloplossing aan”, klinkt het in koor. “Zij kunnen bij ons een kast tot op de millimeter op maat bestellen, compleet afgewerkt inclusief de deuren. Alles wordt in het atelier vervaardigd. We leveren het geheel in een pakket aan de schrijnwerker zodat hij enkel nog bij de klant moet gaan plaatsen. Almaco is hierin een voortrekker, zeker in Wallonië maar ook in Vlaanderen.”

Massieve houtbewerking

Het atelier is tevens uitgerust met een machinepark voor de bewerking van massief hout zoals kerselaar en notelaar. Ludo heeft deze ambacht als geen ander in de vingers. “Almaco is een van de weinige interieurbouwers die nog gespecialiseerd is in het bewerken van massief hout”, verzekert hij. “We hebben ook de expertise in huis om bijvoorbeeld een spiltrap met een houtsculptuur uit te werken, voorzien van exclusieve details. Almaco geniet een uitstekende reputatie en op ons palmares staan tal van prestigieuze interieurprojecten, tot in Monaco toe!”

Wereld van verschil

Bij grote projecten zoals openbare gebouwen en de inrichting van een hotel zijn de kwaliteit en de uitvoeringstermijn van groot belang. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. “Met ons hightech machinepark kunnen we niet alleen grote hoeveelheden vlot en nauwkeurig fabriceren, maar ook hoogwaardige materialen zoals Hi-Macs-platen en Corian verwerken. Verder spelen wij in op de stijgende vraag naar maatwerk dat is geproduceerd met behulp van milieuvriendelijke materialen, zoals eco-MDF en platen afgewerkt met watergedragen lakken. In ons atelier wordt uitsluitend gewerkt met kwalitatieve producten zoals scharnieren met onzichtbare schroeven van de toonaangevende Duitse fabrikant Hettich, plaatmateriaal met een hoge densiteit van het Belgische Stylin'Art en massieve sokkels voor de kastopbouw. En dat maakt een wereld van verschil!”, merkt Joris fijntje op.

JORIS & LUDO CORNELIS - MARIJKE SERRIEN

Almaco

0468 25 58 51

Rue de L'Industrie 27

6940 Barvaux-Ourthe

www.almaco-interieurs.com