Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Artinar Klanten maken klanten

Achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw, zo luidt het gezegde. Bij Artinar is dat niet anders. Het bedrijf van Ives Aerts en Tanja Soors scheert hoge toppen met het bouwen van gsm-masten en met algemene elektriciteitswerken. Die laatste activiteit is in volle expansie. “In deze sector snakken klanten naar advies. Wij luisteren naar hun wensen en spelen daar gericht op in. Met pasklare oplossingen.”

Twee in één

In 2000 richt Ives een eenmanszaak op om gsm-masten te bouwen voor telecomoperatoren. Na zes succesvolle jaren gaat de zaak over in zijn vennootschap Artinar. Nog eens twee jaar later komt zijn vrouw Tanja de rangen vervoegen. “Die overgang was nodig om verder te kunnen groeien”, legt Ives uit. “Onze telecomwerken hebben sindsdien een hoge vlucht genomen. Vandaag zijn 20 van onze 28 mensen dagelijks in de weer met het opbouwen, ombouwen en afbreken van gsm-zendinstallaties voor Proximus en Base over heel België. Ikzelf ben mij binnen het bedrijf steeds meer gaan toeleggen op de uitbouw van onze andere activiteit: algemene elektriciteitswerken.”

"Artinar is een VCA-gecertificeerd bedrijf."

Relighting in opmars

“Wij mikken met onze elektriciteitswerken vooral op industriële projecten. Van een specifieke kortstondige opdracht tot de uitwerking van een totaalconcept. Klanten zijn bouwpromotoren, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, ondernemingen en architectenbureaus. De laatste tijd worden we vaak ingeschakeld om de relighting van een industriegebouw uit te voeren. We vervangen dan de bestaande verlichting door hoogwaardige, energiezuinige ledverlichting. Vaak koppelen we daaraan een sturingssysteem zoals daglichtsturing, waarbij het licht automatisch aangaat wanneer iemand een ruimte binnenkomt en uitgaat zodra er niemand meer aanwezig is. Verder plaatsen onze vaklui ook verlichtingsmasten en terreinverlichting op bedrijfssites. Tot ons uitgebreide takenpakket behoren eveneens lichtstudies zodat onze opdrachtgevers aanspraak kunnen maken op subsidies van de overheid. Zo berekenen wij op voorhand welke besparing een relighting kan opleveren. Samen met onze leveranciers bepalen we welke verlichting de meest efficiënte is en de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Op die manier zijn we in staat om altijd rekening te houden met de product- en de budgetwensen van onze klanten”, verduidelijkt Ives.

Direct aanspreekpunt

Artinar is sinds vorig jaar een VCA-gecertificeerd bedrijf. Daarmee toont de firma aan dat ze voldoet aan de huidige strenge eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. “Een VCA-certificering is vaak een voorwaarde van opdrachtgevers om werkzaamheden voor hen te mogen verrichten. Het certificaat garandeert dat wij een veilige en betrouwbare bedrijfsvoering strikt naleven. Een ander pluspunt? Klanten vertellen ons dat ze voor Artinar kiezen omwille van het directe aanspreekpunt. Wij realiseren weliswaar grotere projecten, maar bestaan uit een redelijk klein team. Een voorbeeldproject is dat van Remise 56, een Koerselse brouwerij annex brasserie en feestzaal. Daar hebben we van a tot z de elektriciteitswerken tot een goed einde gebracht, inclusief hypermoderne ledverlichting naast afdekplaatjes met een retrolook en zelfs stopcontacten in bakeliet. De klant vraagt, wij draaien”, glimlacht Tanja.

Vruchten afwerpen

“Ons bedrijf is van begin af aan jaarlijks met 10 tot 15 procent gegroeid”, zegt Ives trots. “Wij staan bijzonder kort bij onze klanten en nemen hen alles uit handen. Dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Want wat merken we? Onze bestaande klanten blijven terugkomen. En bovendien: klanten maken klanten!”

IVES AERTS & TANJA SOORS

Artinar

011 22 65 14

Driesstraat 19

3850 Nieuwerkerken

www.artinar.be