Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Isoglobe - Renoglobe Klaar voor het grote werk

Ze zijn jong, delen dezelfde visie en lonken hoopvol naar de toekomst. Michiel Caproens, Dries Erens en Robbert Smets zijn maar liefst drie handen op één buik. De ondernemers leiden twee complementaire firma’s. “Met Isoglobe voorzien we de perfecte isolatie voor daken en spouwmuren. Renoglobe renoveert en reinigt elk type gevel of dak en gebruikt de modernste apparatuur en beste techniek.”

QONTACT / Wat is de core business van Isoglobe?
Dries: “Met Isoglobe isoleren we daken en spouwmuren van nieuwe en bestaande gebouwen. Voor daken werken wij met materiaal van topmerken dat voldoet aan de hoogste isolatienormen. Dit kunnen glaswolplaten of PIR/PUR-isolatieplaten zijn. Spouwmuren injecteren we met een mengsel van EPS-parels en brandbestendige lijm. Het vormt een naadloze, ademende isolatieplaat die waterafstotend en krimpvast is. Door de kleine structuur van de isolatieparel wordt de spouw volledig gevuld. Tijdens het injecteren ontstaat er geen drukvorming zodat er geen schade kan worden aangericht.”
Michiel: “Isoglobe is in 2013 door mij opgericht. Vorig jaar in september is Dries in het bedrijf gestapt en sinds enkele maanden is ook Robbert de rangen komen vervoegen. Wij staan als zaakvoerders mee in voor de uitvoering op de werkvloer, de ondersteuning en de verkoop.”

"We werken volgens de regels van de kunst."

QONTACT / Jullie team is van alle markten thuis?
Dries: “We kunnen rekenen op een jonge, ambitieuze ploeg van tien werkmannen en twee bedienden. Onze mannen vormen een heel divers team dat bestaat uit een schilder, schrijnwerker, elektricien, voeger en plakker zodat we eventueel allerlei extra werkzaamheden kunnen uitvoeren. Zij zijn één voor één degelijk opgeleid waardoor wij nauwelijks problemen tegenkomen tijdens een project. Verder werken we samen met een tiental gedreven zelfstandige verkopers, die van ons de nodige technische ondersteuning krijgen.”
Michiel: “Ook Dries, Robbert en ik zijn jonge ondernemers. Wij stralen die jeugdige vibe uit en houden ons personeel op de juiste manier gemotiveerd. Kwaliteit staat bij ons allemaal hoog in het vaandel, we werken volgens de regels van de kunst en doen met zijn allen net iets meer moeite bij de klant dan eender wie.” Robbert: “Alledrie kunnen we bogen op een ruime ervaring: Michiel en Dries in de isolatiesector, ikzelf als ingenieur in de industrie. Daardoor hebben we elk veel voeling met de praktijk. Ik ben er zeker van dan wij tot de betere bedrijven in onze sector behoren.”

QONTACT / Om welke reden is Renoglobe opgericht?
Dries: “Onze verkopers zijn dagelijks op de baan en bezoeken heel wat klanten. Ter plaatse stellen zij vaak vast dat er naast het isoleren van daken en spouwmuren nood is aan renovatie- en reinigingswerken. Vanuit dit perspectief is in 2015 Renoglobe ontstaan, ons zusterbedrijf.”
Robbert: “Renoglobe renoveert en reinigt zowel gevels als daken, ook in de industrie. Gevels maken we schoon met behulp van luchtgommen, steamwash of een zuur en dit alles zonder de ondergrond te beschadigen. Wij zijn ook bedreven in het uitslijpen en kappen van voegen, hervoegen en herstellen van voegwerk, barsten en scheuren. Onze vaklui kunnen eveneens een hydrofuge aanbrengen, elastische voegen controleren en vernieuwen en de gevel schilderen met een duurzame, waterwerende coating.”
Michiel: “Voor industriële daken biedt Renoglobe dakinspecties en -onderhoud aan. We maken een inventaris op en calculeren een budgetplanning voor de komende jaren.”

QONTACT / Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
Michiel: “Wij zijn uitgegroeid tot een financieel gezond bedrijf. Intussen zijn we voldoende geëquipeerd en helemaal klaar om grotere projecten aan te kunnen.”

DRIES ERENS - ROBERT SMETS & MICHIEL CAPROENS

Isoglobe - Renoglobe

011 91 74 64

Ambachtsstraat 5 bus 1

3590 Diepenbeek

www.isoglobe.be - www.renoglobe.be