Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Jonge wolven

Superdak

It runs in the family. Jan Meelberghs en Jeroen Huysmans zijn twee neven die vastberaden in de voetsporen van Jans vader zijn getreden. Beide gedreven ondernemers hebben in zes jaar tijd Superdak & Co op de kaart gezet. “We trekken zelf aan de touwtjes en houden belangrijke bevoegdheden zoals de verkoop en de werfopvolging in de familie. In ons bedrijf zit iedereen op de juiste plaats”, zeggen de twee jonge wolven.

VIJF GENERATIES

Superdak is in Limburg, Vlaams-Brabant en de Kempen befaamd om zijn overzetdaken. Deze dak-over-daksystemen bestaan uit lichtmetalen dakpannen, die op de oude dakbedekking worden aangebracht. “We plaatsen dit soort daken al vijf generaties lang en zijn daar heel bedreven in, de mensen weten dat”, stipt Jan aan. “Daarnaast is Superdak gespecialiseerd in het plaatsen van dakpannen. Onze klanten genieten steeds 30 jaar fabrieksgarantie op kwaliteitsdakpannen uit klei of beton. Wij renoveren eveneens pannendaken, inclusief het zinkwerk en de dakvensters. Sinds kort herstellen we ook platte daken met roofing en Resitrix.”

In de ‘war for the right talent’ is een goed gewogen kandidaat van goudwaarde.

VOORUIT DENKEN

Andere specialisaties van het familiebedrijf zijn gevelbekleding en dakisolatiewerken. “We brengen de meest kwalitatieve isolatie aan op zoldervloeren, tussen kepers en gordingen, tussen spanten en op platte daken”, vervolgt Jeroen. “Uiteraard maken we daarvoor gebruik van verschillende materialen zoals glaswol en isolatieplaten. We denken altijd vooruit en adviseren onze klanten om nu al te kiezen voor geavanceerde materialen, die voldoen aan de strenge energie- en klimaateisen in de toekomst. Neem nu de nieuwste harde isolatieplaten voor sarkingdaken waarin de spanten al verwerkt zijn. Ze worden als een doorlopend schild aan de bovenzijde van de draagconstructie bevestigd en zijn volledig winddicht en vrij van koudebruggen. Heel interessant voor de renovatie van sociale woningen en andere bouwprojecten omdat je er de daken op relatief korte tijd mee kunt vernieuwen.”

RENDEMENT EN RESPECT

De vader van Jan verkoopt al decennialang daken en alles wat daarbij aansluit. “Jeroen en ik zijn zes jaar geleden op de kar gesprongen en samen in de dakbouw beginnen te werken”, vertelt Jan. “Dit is altijd ons ding geweest. We zijn klein begonnen in onze achtertuin en na een jaar hebben we de eerste werknemer aangeworven. Het mag dan wel zware fysieke arbeid zijn, maar iemand een dak boven zijn hoofd geven, is een van de mooiste dingen die er bestaan. Wij zijn weliswaar nog jonge ondernemers, toch hebben we ondertussen al schitterende resultaten geboekt en een prachtig nieuw bedrijfsgebouw opgetrokken. Bovendien zijn we er in geslaagd om binnen onze onderneming de juiste mensen in de juiste functie te plaatsen. En dat genereert rendement. Als je ook nog eens het respect van je personeel geniet, ja dan is dit een jongensdroom die in vervulling is gegaan.”

GESTAGE GROEI

Het ervaren team van Superdak vormt een goede mix van alle leeftijden en specifieke vakkennis. Iedereen wordt degelijk opgeleid en regelmatig bijgeschoold in de allernieuwste technieken, materialen en ontwikkelingen onder meer op het gebied van luchtdichtheid en EPB. “Wij hebben negen zeer gemotiveerde, flexibele en supervriendelijke medewerkers in dienst, naast mijn vader en onszelf. Dit betekent dat we als zaakvoerders medeverantwoordelijk zijn voor het levensonderhoud van evenveel gezinnen, wat al kan tellen. Daarom is er de innerlijke drang om het telkens beter te doen dan de dag ervoor, zodat we nog meer tevreden klanten scoren en Superdak gestaag blijft groeien’, besluit Jeroen.

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...