Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Alfa Equipments Inrichter van bedrijfsvoertuigen

Alfa Equipments is in ons land één van de pioniers in het plaatsen van modulaire inrichtingssystemen in bestelwagens, jeeps en vrachtwagens. “Het komt erop aan de beschikbare binnenruimte zo optimaal mogelijk te benutten”, weet Kenny Vansimpsen die nu het bedrijf runt dat zijn vader 35 jaar geleden heeft opgericht.

QONTACT / Welke bedrijfsvoertuigen komen in aanmerking?
Kenny: “Onze inrichtingssystemen passen in elk type van bedrijfsvoertuig. Met behulp van laden, vaste rekken, uitneembare koffers, open bakken en opbergvakken kunnen materialen en gereedschappen veilig en netjes worden opgeborgen. Innovatie staat bij Alfa Equipments hoog aangeschreven. Sinds september ondergaat het volledige systeem van de indeling van de rekken een grondige vernieuwing. Dit systeem wordt in de eerste plaats nog meer modulair. Ook het vermelden waard: het systeem wordt nog lichter. Niet onbelangrijk met het oog op de overbelasting van bedrijfsvoertuigen.”

QONTACT / Heeft je onderneming recent nog innovaties ingevoerd?
Kenny: “Helemaal nieuw is het vederlichte systeem in aluminium dat we hebben ontwikkeld om een resteel voor vensters of deuren aan de binnenzijde van een voertuig te plaatsen. Dit is puur maatwerk: de klant bepaalt de breedte, de lengte en het aantal leggers. Ook nieuw in ons gamma zijn hydraulische laadkleppen, die we aan de achterkant van bestelwagens monteren. Zowel smalle, gewichtsbesparende als brede laadkleppen zijn mogelijk.”

“Onze inrichtingssystemen worden nog modulairder en lichter.”

QONTACT / Wie doet zoal een beroep op Alfa Equipments?
Kenny: “Dat varieert van een elektricien of loodgieter met één enkele bestelwagen tot grote service- en onderhoudsbedrijven en overheidsinstanties met een wagenpark tot honderden voertuigen. Wij spitsen ons toe op kleine, middelgrote en grote inrichtingen van bedrijfsvoertuigen. We leveren de inrichting ongemonteerd, compleet voorgemonteerd of door ons volledig geïnstalleerd. Als de klant het wenst, halen we zijn bedrijfsvoertuig bij hem op. In onze werkplaats installeren de mecaniciens het voorbereide systeem in de wagen. Na een tot twee dagen leveren we het voertuig kant-en-klaar af. Stel dat een nieuw voertuig nog in bestelling is, dan bereiden we alvast de inrichting voor in afwachting van de eindmontage. Onze klant moet zich niet verplaatsen en bespaart flink wat tijd. Wil hij later de inrichting aanpassen of overplaatsen naar een ander voertuig, dan kan hij opnieuw een beroep doen op ons.”

QONTACT / Hoe toon je alle mogelijkheden qua inrichting?
Kenny: “Alfa Equipments beschikt over twee demowagens waarmee we de klanten bezoeken. Deze volledig uitgeruste voertuigen geven een uitstekend beeld van de zeer uitgebreide mogelijkheden die wij aanbieden. De klant krijgt bij hem ter plaatse vakkundig advies over de indeling van de beschikbare werkruimte en de keuze van de materialen. In samenspraak ontwerpen we een inrichting op maat. Vervolgens ontvangt hij een 3D-ontwerp en een vrijblijvende offerte, die tot in de puntjes voldoet aan zijn verwachtingen. De klant heeft de keuze uit een aantal standaarduitvoeringen of uit maatwerk. Wij richten de laadruimte van zijn bedrijfsvoertuig precies in zoals hij het wilt.”

QONTACT / Welke extraatjes zijn tegenwoordig in trek?
Kenny: “Onze mecaniciens monteren de meest uiteenlopende toebehoren in of aan een bedrijfsvoertuig. Van bagagedragers en uitschuifbare ladders tot telescoopstangen en werkbanken. Tegenwoordig rusten we 95 procent van de bestelwagens die hier worden ingericht ook uit met extra beveiliging. Het gaat dan om bijkomende sloten op de achterdeuren en de schuifdeuren. Onze klanten willen immers niet het risico lopen dat inbrekers aan de haal gaan met de waardevolle inhoud van hun bestelwagens.”

Hobby in de kijker

Kenny Vansimpsen voert de leiding over Alfa Equipments, dat bestelwagens, jeeps en vrachtwagens inricht met modulaire systemen. De gedreven ondernemer is opvallend zen. Hoe behoudt hij de balans tussen een intensieve job met verantwoordelijkheid voor vier medewerkers en zijn privéleven?

REMEDIE TEGEN STRESS
“Mijn drie paarden zijn mijn hobby”, vertelt Kenny. “Al van jongs af aan heb ik de paardenmicrobe te pakken. Het is zalig om met die edelen dieren om te gaan. Paardrijden is bovendien mijn uitlaatklep en mijn remedie tegen de stress van het ondernemen. Wanneer ik met een vol hoofd naar de stallen ga, keer ik gegarandeerd fris en vol nieuwe energie terug naar huis.”

RUSTGEVEND GEVOEL
“Ik heb absoluut geen ‘nine to five’-mentaliteit en kom tijdens de week meestal rond acht of negen uur ‘s avonds thuis. Het geeft mij een rustgevend gevoel als ik daarna twee tot drie uur met mijn paarden kan bezig zijn. Men zegt wel eens: om een uur te kunnen paardrijden, moet je een uur voor de dieren in de weer zijn. Dat klopt als een bus. Hun verzorging, het voederen, stallen uitmesten, hooi aandragen, de weide en de piste onderhouden, het vraagt veel van mijn tijd maar ik doe het met hart en ziel.”

BATTERIJEN OPLADEN
“De band die je met paarden hebt, is als een hechte band tussen twee levende wezens. Mijn vriendin rijdt ook paard, ik heb haar trouwens in de paardenwereld leren kennen. Tijdens de weekends nemen we regelmatig deel aan regionale jumpings. Zo laden we de batterijen weer op voor een nieuwe werkweek.”

KENNY VANSIMPSEN

Alfa Equipments

011 78 02 46

Fouga Magisterlaan 2189

3800 Sint-Truiden

www.alfa-bvba.be