Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Pilotto Airco Het beste van het beste

Klanten te vriend houden? Daar weet Maurizio Pilotto alles van! “Ik hou mijn bedrijf Pilotto Airco bewust klein. Zo kan ik heel dicht bij de klant staan en hem meteen helpen wanneer het nodig is. Kwaliteit en service primeren! Bovendien slaag ik erin om mijn kosten te drukken en dus mijn prijzen laag te houden. Particulieren, architecten en projectontwikkelaars hebben daar wel oren naar.”

QONTACT / Wat behoort tot de kernactiviteit van Pilotto Airco?
Maurizio: “Wij installeren lucht/water-warmtepompen met vloerverwarming en hoge- en lagetemperatuurradiatoren. Daarnaast plaatsen we heel veel airconditioningssystemen en het ventilatiesysteem D in particuliere woningen. Pilotto Airco werkt ook voor bedrijven, waar onze firma grotere projecten van 500 tot 1000 kilowatt tot een goed einde brengt. Het varieert van kantoorgebouwen en garages tot winkelruimten en toonzalen. Wij werken uitsluitend met de warmtepompen en airconditioningssystemen van de Japanse fabrikant Mitsubishi Electric, de top of the bill. De prijzen van warmtepompen zakken jaar na jaar, zonder in te boeten aan kwaliteit. We geven zelfs vijf jaar lang een full omniumgarantie op de volledige installatie die wij plaatsen.”

"Vijf jaar full omniumgarantie op de installatie."

QONTACT / Waarom is airconditioning geen luxeproduct meer?
Maurizio: “Ik ben 10 jaar geleden begonnen met het verkopen en installeren van airconditioning. Voor nieuwbouwwoningen, kleinere bedrijven en praktijken bieden we lucht/lucht-warmtepompen aan als een airconditioningssysteem waarmee het E-peil wordt verlaagd. Een specialiteit van Pilotto Airco is ons verdoken systeem van airconditioning dat efficiënt koelt en verwarmt. Kantoorgebouwen worden vandaag de dag nagenoeg allemaal voorzien van een airconditioningssysteem. Waarom? Die gebouwen zijn zodanig zwaar geïsoleerd, waardoor ze in de zomer te veel opwarmen. Een airconditioning zorgt vier seizoenen lang voor het juiste binnenklimaat. Het is bovendien een investering die je op termijn terugverdient: voor particuliere woningen tussen de zeven en tien jaar, voor kantoorgebouwen zelfs al na drie tot vier jaar. Je bent ook altijd winnaar als je zonnepalen integreert in je airconditioningssysteem. Want door zelf elektrische stroom op te wekken, maak je je huis of kantoor zelfvoorzienend in zijn energiebehoeften en ben je niet meer afhankelijk van de energieprijzen.”

QONTACT / Om welke reden hebben je klanten baat bij klimatisatie?
Maurizio: “De vraag naar klimatisatie zit in de lift, alles draait tegenwoordig om energiebesparing. Wij berekenen het verschil in energieverbruik met stookolie en aardgas, qua verwarming zoeken we naar de meest energiezuinige oplossing op dat moment. Ons eerste voorstel wordt uitvoerig met de klant besproken. Als alle wensen zijn genoteerd, maken wij de koellastberekening en de warmteverliesberekening. We becijferen daarna het benodigde verwarmingssysteem, stellen de offerte op en gaan samen met de klant na of er nog wijzigingen moeten worden doorgevoerd. Als zaakvoerder ben ik altijd aanwezig en laat ik mij bijstaan door vakkundig personeel, vanaf de eerste bespreking tot en met de installatie. Is er een mankement, dan kom ik het zelf oplossen. Ik ben iemand die heel dicht bij de klant staat.”

QONTACT / Kwaliteit en service staan hoog in het vaandel?
Maurizio: “Zowel mijn bedrijf, personeel als ikzelf zijn gecertificeerd in koeltechnieken. Ik school mij ook om de drie maanden bij. Daarnaast ontwikkel ik samen met het IT-bedrijf van mijn broer een slimme app voor klanten. Die laat toe om het hele besturingssysteem van de elektriciteit tot de warmtepomp te bedienen. De app geeft ook aan hoe er energie kan worden bespaard.”

Maurizio Pilotto

Pilotto Airco

089 24 41 90

Spurkerweg 65A

3740 Bilzen

www.pilottoairco.be