Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Reumers Stonecreations Hart voor steen

Sommigen gaan het ver zoeken en hebben daar een goede reden voor. Kurt Reumers is zo iemand. Na een korte carrière als skiër voor de Ecole du Ski Français, kriebelde het om in de voetsporen van zijn vader te treden. “Reumers Stonecreations is geen steenhouwerij waar er dertien van in een dozijn gaan. Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk in diverse materialen: graniet, marmer, composiet en exclusieve stenen zoals Onyx en Precious Stone.

QONTACT / Eerst skiër, dan steenkapper? Van een carrièrewending gesproken!
Kurt: “Mijn vader was zelfstandig steenhouwer van beroep, gespecialiseerd in grafmonumenten. Toen ik na een verblijf van drie jaar in de Zwitserse en Franse Alpen terugkeerde, jeukten mijn handen. Ik heb een opleiding architectuur gevolgd en het bewerken van natuursteen boeide mij van kindsbeen af. In 1998 begon ik samen met mijn vader keukenbladen te maken. Hij leerde mij de kneepjes van het vak. Een jaar later richtte ik mijn vennootschap op. Het bedrijf heeft jaar na jaar een gestage groei gekend, ook in de crisisjaren. Dit was een bewijs dat er toekomst zat in de nieuwe aanpak. Enkele maanden geleden hebben we onze intrek genomen in een splinternieuwe bedrijfshal met alle moderne voorzieningen. Dit is voor mij een droom die is uitgekomen.”

"Waar anderen stoppen ga ik verder."

QONTACT / Verloopt de productie in de nieuwe bedrijfshal volledig machinaal?
Kurt: “Inderdaad, maar dit neemt niet weg dat je in de eerste plaats de feeling moet hebben om natuursteen met de hand te bewerken. Ik heb constant geïnvesteerd in moderne machines: CNC-gestuurde zaagmachines, kantenpolijst- en freesmachines. Daar komt binnenkort een grote CNC-machine bij met een werkoppervlakte van 4,30 x 2,35 meter. Die biedt ons de mogelijkheid om in te spelen op de steeds groeiende vraag om almaar grotere platen te bewerken. Wij produceren wekelijks grote keukeneilanden omdat een keuken toch het gezellige middelpunt van de woning is geworden, een ruim werkblad is daarom erg in trek. We richten ook complete interieurs in met natuursteen. Dit gaat van op maat gezaagde vloertegels en wanden, haardbekledingen en trapbekledingen tot maatwerk voor badkamers en veel meer. Reumers Stonecreations werkt voor keukenhandelaren, interieurbouwers, architecten en particulieren. De meeste klanten – ook uit het buitenland – komen bij ons hun steen zelf uitkiezen, anderen reizen de wereld rond om ideeën op te doen en hun droommateriaal te zoeken. Wij importeren deze platen dan en bewerken ze naar wens van de klant.”

QONTACT / In welke landen koopt Reumers Stonecreations zijn natuursteen aan?
Kurt: “Onze materialen komen uit diverse continenten: Europa, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, noem maar op. Wij specialiseren ons in bijzondere stenen zoals Onyx en lichtdoorlatende Precious Stone, speciale marmers en granieten. Hun kleurencombinaties zijn onbeschrijfelijk en uiterst uniek. De markt ontwikkelt zich heel snel en er komen steeds nieuwe materialen en kleuren bij. Ook qua oppervlaktebewerkingen heb je almaar nieuwe structuren, die de steen telkens een heel ander karakter geven. Wij proberen altijd een stapje verder te gaan om ons te onderscheiden in de markt van natuursteenverwerkers. Voor mij is het een uitdaging om iets te creëren waaraan een ander zich niet waagt.”

QONTACT / Is het beroep van steenhouwer een uitstervend beroep?
Kurt: “Zeker niet. Je moet wel met kennis van zaken werken en continu inspelen op de actuele en aankomende trends. Dankzij de nieuwe bedrijfshal heeft onze onderneming een boost gekregen. Uiteindelijk is de uitstraling van onze nieuwbouw het visitekaartje van onze visie. Klanten kunnen voortaan in optimale omstandigheden hun materialen rustig komen uitkiezen en goedkeuren in een moderne platenhal. De opening van de nieuwe toonzaal en kijkwoning is voorzien midden volgend jaar. Toekomstplannen genoeg!”

Top 5 landen met zeldzame natuursteen

Brazilië
Madagascar
Afghanistan
Iran
Italië

KURT REUMERS

Reumers Stonecreations

0475 52 23 11

Europark zone 9

3620 Lanaken

www.reumers-stonecreations.be