Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Tuinen Vanbael Groene vingers

Tom Vanbael is een man met groene vingers. De gepassioneerde tuinarchitect kan zijn creativiteit botvieren in de vele projecten die hij realiseert. “Ik heb altijd graag met mijn handen gewerkt. Elke dag is een nieuwe uitdaging. De grootste troef van Tuinen Vanbael? Totaalprojecten die ons vakkundige team van a tot z tot een goed einde brengt. Wij nemen de klant werk uit handen zodat hij volop van zijn tuin kan genieten.”

Bedrijven en aannemers

Tom gaat prat op 15 jaar ervaring in de inrichting en de aanleg van tuinen. Van een totaalontwerp tot deelplannen voor bestrating of verharding. “Wij werken vaak voor bedrijven en aannemers zoals Ilto Construct. De ene keer zijn we in de weer met een kleine of een grote tuin, de andere keer met een groenproject op een openbare plaats. Of het nu gaat om een klassieke of een moderne inrichting, uiteenlopende soorten bestrating of de randafwerking van zwembaden, bij Tuinen Vanbael kennen we ons vak door en door.”

Drie ontwerpen

“Mijn tuinontwerpen zijn met de hand getekend en ingekleurd. De klant ontvangt drie exemplaren: eentje volgens zijn wensen, een ander met de mogelijkheden zoals ik die zie en een combinatie van beide. In geval van een totaalproject leggen we grasmatten voor dezelfde prijs als zaaien. En we geven ook een jaar garantie op de beplanting en de bomen.”

Pasklare oplossing

Ook het tuinonderhoud is voor Tom een kolfje naar zijn hand. “We bekommeren ons graag om de werkzaamheden die het onderhoud van een tuin met zich meebrengt. Heb je een hekel aan die halfjaarlijkse snoeibeurt van de heesters? Is het bemesten en bekalken van de tuin niets voor jou? Dan is een periodiek of seizoensgebonden onderhoud – eventueel met een onderhoudscontract – een pasklare oplossing.”

Kosten drukken

Tuinen Vanbael werkt nauw samen met Geerts voor de aanleg van kunstgras. “Wij gaan onze samenwerking verder opdrijven zodat we gezamenlijk de kosten voor de klant kunnen drukken. Ook een geografische uitbreiding naar de Kempen en de provincie Antwerpen is gepland.”

Tuinproject in de kijker

Benieuwd naar een modeltuin van Tuinen Vanbael? De foto’s die je hiernaast ziet, illustreren de veelzijdige aanpak van Tom en zijn team. “Het gaat om een recent project voor een compacte tuin, die grenst aan een moderne woning”, legt hij uit. “Er zijn twee niveaus. Het onderste is dat van het huis, het betegelde terras met een zithoek in hout en de siervijver waarin je het water voortdurend hoort klateren. Het bovenste gedeelte bereik je via een trap. Daar bevindt zich een ander terras met een zithoek, een toog en zitbanken. In de bepleisterde muur is verlichting ingebouwd. Dit niveau wordt opgefleurd met beplanting, die weinig onderhoud vraagt. Het geheel oogt strak en tegelijk eenvoudig, wat tegenwoordig veel mensen aanspreekt. Toch is het geen gemakkelijk ontwerp. Door de twee niveaus komt er immers heel wat meetwerk aan te pas. Bovendien opteerden de bewoners onder meer voor verschillende soorten klinkerwerken en verhardingen, een waterpartij en leibomen.” Een knap staaltje van vakmanschap!

TOM VANBAEL

Tuinen Vanbael

0472 59 09 98

Berkenweg 6

3945 Ham

www.tuinenvanbael.be