Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Gebundelde krachten

Auto-onderdelen Theuwissen

Auto Onderdelen Theuwissen verkoopt wisselstukken van alle automerken naast een breed gamma van gereedschappen. Het familiebedrijf is zowel een groot- als een kleinhandel. “Wij leveren dagelijks aan onafhankelijke garagehouders en merkgarages. Onze artikelen zijn zo'n 20 procent goedkoper dan OE-producten, wij kopen ze rechtstreeks aan in het fabriek van de producent”, zeggen Andy Willems en Sofie Vanoppen.

Qontact I Hoe is Auto Onderdelen Theuwissen ontstaan?

Sofie: “Mijn grootouders hebben het bedrijf in 1974 opgericht. Zij zijn gestart met het verkopen van auto-onderdelen in de kelder van hun huis. Al snel drong een verhuis naar een groot magazijn zich op en stapten ook mijn ouders in de zaak. In 2007 namen we onze intrek in onze huidige ruime gebouwen, waar groei in de toekomst zeker mogelijk is. Sinds 2015 staan mijn man Andy en ikzelf hier aan het roer. Wij gaat prat op een zeer loyaal team van medewerkers. Samen willen we klanten op een uiterst professionele en vooral vriendelijke manier van dienst zijn.” Andy: “Ik zit 14 jaar in het vak, auto's zijn mijn passie. Door mijn werk kom ik met heel veel garagisten in contact. Ik steek veel van hen op en heb oog voor hun noden. Met Auto Onderdelen Theuwissen kunnen wij hen op het vlak van stockbeheer en planning ondersteunen. Sofie en ik zijn als zaakvoerders heel gedreven en geloven sterk in wat we doen. Niet verwonderlijk dat de concurrentie ons in het vizier neemt.”

Concurrenten nemen ons in het vizier.

Qontact I Op welke manier bewerken jullie de markt?

Sofie: “Wij zijn lid van Benelux Carparts Corporation. Deze aankoopvereniging heeft als doel de samenwerking tussen haar leden-grossiers te versterken. Via BCC optimaliseren we ons gamma, onze service, marketing en concurrentiepositie. Het resultaat is een gezamenlijke marktdekking van 25 procent.” Andy: “In maart hebben we een eigen garageconcept gelanceerd: Qualitygarage. Garagehouders in dit netwerk staan in voor een service op dealerniveau aan een correcte prijs. Kwaliteit is het sleutelwoord, zowel op commercieel als op technisch vlak. BCC biedt een heel arsenaal aan ondersteunings- en begeleidingsmiddelen aan. Zo nemen de Qualitygarages deel aan een doorgedreven opleidingstraject, zijn er zes kwaliteitslabels, wordt er diagnose- en technische equipment ter beschikking gesteld en is er commerciële en technische ondersteuning.”

Qontact I Welke voordelen biedt het Qualitygarage-netwerk?

Andy: “Met Qualitygarage willen wij aantonen dat de aangesloten onafhankelijke garagehouders perfect dezelfde service kunnen bieden als de officiële merkgarages. Particulieren, kmo’s, maar ook grote bedrijven met een wagenpark vanaf 20 voertuigen en leasingmaatschappijen hebben er alle voordeel bij om een beroep te doen op een dergelijke garagehouder. Als zij hun personen- en bestelwagens bij deze garage laten onderhouden en herstellen, besparen ze flink op de kosten. De garages die zijn aangesloten bij Qualitygarage zijn niet gebonden aan één merk van producten. Ze hanteren bovendien dezelfde vaste tarieven en factureren allen op een transparante wijze.”

Qontact I In welke opzichten is jullie bedrijf uniek?

Andy: “Wij hebben een zeer grote voorraad van auto-onderdelen, toebehoren en gereedschappen binnen Limburg en leveren tot drie keer per dag. Ons team van technisch geschoolde medewerkers geeft onze klanten dag in, dag uit vakkundige uitleg. Onze eigen werkplaats is er om de klanten extra ondersteuning te bieden voor werkzaamheden die ze zelf niet kunnen uitvoeren, zoals het testen van injectoren en het vlakken van cilinderkoppen. Verder organiseren wij opleidingen, in samenwerking met Sergoyne Diagnostics, om de kennis van de onafhankelijke garagebedrijven optimaal te houden. Dat alles maakt ons uniek.”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...