Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Fingerspitzengefühl

Kitvoegwerken Johny Daens

Een doorgedreven specialisatie maakt het verschil. Het uiterst bekwame team van Kitvoegwerken Johny Daens voert alle mogelijke elastische voegwerken uit met de grootste toewijding, stipt, secuur en foutloos. “Het vakmanschap van mijn bedrijf gaat terug tot 1970. Onze ervaren kitvoegers werken volgens de regels van de kunst. We geven de klant advies op maat en gebruiken altijd het juiste materiaal”, verzekert Johny Daens.

Qontact I Wie heeft jou de stiel van het kitvoegen aangeleerd?

Johny: “Mijn nonkel Leo Daens, een pionier in zijn vakgebied. In 1970 stampte hij als een van de eersten in Vlaanderen een kitvoegbedrijf uit de grond. Doorheen de jaren slaagde Leo erin van zijn stiel een volwaardig beroep te maken. Hij had de beste reputatie en stond bekend om zijn onberispelijke kwaliteit. 10 jaar lang ben ik bij hem in dienst geweest. Ik kan me geen betere leermeester voorstellen, het is ook altijd een droomjob geweest. Toen hij drie jaar geleden met pensioen ging, heb ik de zaak overgenomen. Tot zijn grote vreugde overigens want mijn nonkel wist van dag één dat ik op hetzelfde elan zou doorgaan.”

Qontact I Voor welke klanten en op welke locaties werken jullie?

Johny: “Ons klantenbestand bestaat voor 90 procent uit aannemers in de woning-, industrie- en utiliteitsbouw, raamfabrikanten, keuken- en badkamerbouwers, vloerders, afwerkingsbedrijven en architecten. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Maar opdrachten aan de kust of in het zuiden van ons land zijn geen uitzondering. We gaan aan de slag op de meest uiteenlopende locaties. De ene keer in een school, een bejaardentehuis of een ziekenhuis. Een andere keer op verkavelingen, in appartementen, eengezinswoningen of riante villa’s. Ook winkelcentra, industriële sites, voetbalstadions en recreatieparken maken deel uit van ons werkterrein.”

Qontact I Vraagt het opspuiten van voegen om specifieke vakkennis?

Johny: “Het vakkundig aanbrengen van elastische voegen vereist fingerspitzengefühl. Dat leer je niet in één-twee-drie, daar gaan meerdere jaren overheen. Je komt immers zeer veel verschillende situaties tegen. Bovendien moet je de diverse producten door en door kennen om te weten welke je wanneer mag toepassen. Uiteraard gebruiken we uitsluitend kwaliteitsmaterialen zoals siliconen, polyurethanen, MS-hybrides, acrylaten en polysulfides. We werken nauw samen met de labo's van onze productenleveranciers. Enerzijds om de verwerking van de producten te helpen verbeteren, anderzijds zoeken zij met ons mee naar oplossingen voor problemen die zich voordoen bij onze klanten. Daar kruipt wel wat tijd in, maar het geeft enorm veel voldoening als een klant goed is geholpen.”

Qontact I Welke technische vernieuwingen steken zoal de kop op?

Johny: “De wereld van het kitvoegen evolueert constant, vooral op het gebied van de elasticiteit en de veroudering van de materialen. Tegenwoordig moeten overschilderbare kitten ook geschikt zijn voor milieuvriendelijke, watergedragen verf.”

Qontact I Stilstaan is achteruitgaan. Wat brengt de toekomst?

Johny: “Ik sta op het punt om uit te breiden. Momenteel heb ik een doorgewinterde stielman met 25 jaar ervaring in dienst die elke dag op de baan is. Om het stijgende aantal nieuwe klanten tijdig te kunnen bedienen, ben ik op zoek naar minstens één extra werkkracht. Die krijgt hier een zeer gevarieerde job en kan zich specialiseren in het opspuiten van voegen aan ramen en deuren, plinten, tegels, glas en andere materialen, beton- en gevelpanelen, sanitaire installaties, in clean rooms, laboratoria, koelruimten en ga zo maar door. Ik zeg altijd: een bekwame vakman en een goed product leveren kwaliteitswerk en tevreden klanten op. En daar doen wij het voor!”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...