Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Een aanspreekpunt

Hamalco

Björn Hamal en Raf Dubois zijn twee ambitieuze ondernemers. Sinds 2003 is hun bedrijf HAMALCO uitgegroeid tot een dynamische speler op de markt van duurzaam energieverbruik, verwarmingstechnieken, hernieuwbare energie, sanitair en airco. “Wij vormen één enkel aanspreekpunt voor architecten en kmo’s. Alle technieken worden door ons gecoördineerd. Dat resulteert in een snelle uitvoering en in lagere kosten”, bevestigt het duo.

HAMALCO is mede-oprichter van het bouwteam Bouwtechnieken.be. Dit team staat voor de volledige uitvoering en opvolging van alle bouwtechnieken. De expertise omvat hernieuwbare energie, verwarmingstechnieken, sanitaire installaties, airconditioning, ventilatie en elektrotechnieken. Het grote voordeel voor de klant? Die heeft slechts één aanspreekpunt. “Dat bevordert de vlotte voortgang van de werkzaamheden en drukt de kosten”, aldus Björn. “Goed om weten: wij rekenen geen commissie aan op de uitvoering door onderaannemers, maar staan wel in voor de coördinatie. De klant kan bovendien tijdens het hele traject rekenen op deskundig advies. Al in de opstartfase van een project zitten we vaak samen met de architect om aan te geven wat we aanraden en hoe we de technieken plannen. Dat werpt zijn vruchten af.”

Kostenbesparend

Hernieuwbare energie is een duurzame en onuitputtelijke energiebron. HAMALCO speelt daar gevat op in met warmtepompen, zonne-energie en de aanpassing van traditionele verwarmingssystemen. “Eén voor één technieken die toekomstgericht, kostenbesparend en milieuvriendelijk zijn”, somt Raf op. “Ons bedrijf gaat enkel in zee met topmerken en plaatst uitsluitend installaties van de beste kwaliteit. Dat is een bewuste keuze. Verder zijn wij ook thuis in regenwaterrecuperatie, waterbehandeling, waterontharders, waterverzachters, filtering en omgekeerde osmose.” Die doorgedreven specialisatie heeft de laatste jaren geleid tot een sterke groei. “Toch hebben Raf en ik de touwtjes stevig in handen”, vindt Björn. “We onderhouden zelf het contact met onze klanten en zijn aanwezig op de werven. Dankzij de goede relaties die we telkens weer opbouwen, klopt de klant achteraf ook bij ons aan voor het onderhoud van zijn installatie.”

Energiezuinige gebouwen

Het energieverhaal legt vandaag en in de toekomst steeds meer gewicht in de schaal van kmo’s, niet in het minst door de almaar stijgende water- en elektriciteitsfactuur. “Wij werken actief mee aan energiezuinige bedrijfsgebouwen door het E-peil en de K-waarde ervan te optimaliseren”, legt Raf uit. “Denk bijvoorbeeld aan fotovoltaïsche panelen, grondwaterwinning en lichtsturing. Ze leveren een flinke winst op! We wijzen ondernemingen ook op mogelijke subsidies die ze kunnen genieten, voeren energiestudies uit en realiseren totaalconcepten inclusief zonneboilers, toegangscontrole en diverse andere systemen. Het is daarbij van belang om telkens een goede afweging te maken tussen de investering en het rendement op lange termijn.”

Persoonlijke aanpak

“Ons team bestaat uit zes monteurs, een administratief bediende, Björn en mezelf”, zegt Raf. HAMALCO werkt nauw samen met een aantal hoofdaannemers. Op korte termijn willen de zaakvoerders uitbreiden met een extra ploeg om de toenemende workload de baas te kunnen blijven. Björn: “Als de trend aanhoudt, zal ons personeelsbestand binnen twee jaar verdubbelen. Maar dat is geen absolute must, onze persoonlijke aanpak echter wel. We merken immers dat onze klanten dit bijzonder waarderen.”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...