Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Digital Talents Digitale toppers

Michiel Vanreyten en Niels Welkenhuyzen zijn ondanks hun jonge leeftijd gepokt en gemazeld. Beide IT’ers trekken aan de touwtjes bij Digital Talents. Hun bedrijf blinkt uit in het ontwikkelen van webgebaseerde toepassingen, die bedrijfsprocessen automatiseren en administraties vereenvoudigen. KBC Bank & Verzekeringen is overtuigd en ging met de digitale talenten in zee voor e-commerce projecten.

QONTACT / Hoe hebben jullie Digital Talents op de kaart gezet?
Niels: “Ons IT-bedrijf bestaat nu tweeënhalf jaar. In 2015 hebben wij de route uitgestippeld die we willen afleggen. In de eerste helft van dit jaar lag de focus op de ontwikkeling van één algemeen systeem, waarmee wij alle toepassingen kunnen uitvoeren in verschillende categorieën: website, webshop, voorraadbeheer, CRM en ERP. Die zijn nu allemaal op één en hetzelfde stabiele systeem gebouwd. Waarom ons eigen systeem? Omdat wij hebben vastgesteld dat opensourcesystemen altijd wel ergens vastlopen. Klanten hebben immers hun eisen en die krijg je niet zomaar geïntegreerd in zo een systeem. Plus: open source staat niet per se voor kwaliteit. Iedereen kan items bijdragen, maar daarom werkt het nog niet perfect. Ook belangrijk: wij besteden heel veel aandacht aan gebruiksvriendelijke software en die ontbreekt nu eenmaal in dergelijke systemen. Logisch dus dat we vanaf nul zijn begonnen om het ei van Columbus uit te vinden.”

QONTACT / Waarom is KBC Bank & Verzekeringen komen aankloppen?
Michiel: “KBC Bank & Verzekeringen zocht naar een partner voor hun e-commerce projecten. Het was een schot in de roos! Want in 2015 heeft Digital Talents in België de meeste implementaties gedaan van de online KBC-betaalpagina. Limburgse en Vlaams-Brabantse ondernemers die klant zijn bij KBC, kunnen een beroep doen op ons IT-bedrijf voor projecten rond e-commerce. Wij staan in voor de integratie van Paypage tot en met het bouwen van volledige webwinkels. Handelaren en kleinere ondernemers zijn vaak al geholpen met een overzichtelijke webshop van hun product range en bij voorkeur met een hoge ranking in Google. Digitalisering hoeft zeker niet altijd gepaard te gaan met grote investeringen.”

"Weboplossingen op maat en kant-en-klare software."

QONTACT / Zijn weboplossingen op maat jullie enige business?
Michiel: “Naast het ontwikkelen van maatwerk voor webapplicaties bouwen wij kant-en-klare softwarepakketten, die we op de markt brengen. Ook deze pakketten worden altijd op maat vergaand geconfigureerd. Het Digital Retail-pakket is een complete oplossing voor handelszaken. Daarbij wordt een professionele webshop gekoppeld aan een centraal voorraadbeheer en een kassasysteem. Wie zijn voorraden, producten en leveranciers makkelijk wil beheren, is gebaat met ons Digital Stock-pakket. En specifiek voor apotheken pakken wij uit met Digital Pharma, een pakket met een eigen website, webshop en mobiele applicatie.”
Niels: “Onder de apotheken waren er enkele grote aanbieders, die elk eenzelfde website hadden. Het enige wat we konden aanpassen, waren de kleuren en het logo, tot grote ontevredenheid van de apothekers. Daarom hebben wij Digital Pharma gelanceerd. Uit de reacties van onze klanten blijkt dat ons systeem het beste op de markt is.”

QONTACT / Welke drive heerst in het team van digitale talenten?
Michiel: “Gebruiksvriendelijkheid is onze drijfveer, we willen geen handleidingen schrijven voor onze systemen. Wij hebben een heel rustige helpdesk omdat ons systeem zo stabiel is. Klanten weten trouwens altijd wat ze moeten doen.”
Niels: “Het team bestaat momenteel uit acht gepassioneerde medewerkers. Dankzij onze lage overheadkosten kunnen we veel sneller en efficiënter werken dan andere spelers op het veld.”

JE ONDERNEMING DIGITALISEREN IN 6 STAPPEN

1. BEPAAL JE DOELSTELLINGEN
Welke problemen doen zich voor in je organisatie? Wat stoort je werknemers en mogelijk je klanten? Kan dit worden opgelost door middel van digitalisering? Op welke termijn wil je waar naartoe? Wat mag het kosten en wat moet het opbrengen?

2. DENK NA OVER WORKFLOWS
Welke workflows worden vandaag toegepast? Hoe kan je ze vereenvoudigen? Kun je stappen weglaten met behulp van digitalisering? Welke workflows moeten worden gedigitaliseerd?

3. ZOEK EEN GESCHIKTE TECHNISCHE PARTNER
Met welke technologie werkt de partner? Is het mogelijk de software mobiel te gebruiken? Hoe oud is deze software? Werk met nieuwe software! Hoeveel kost de software en valt dit binnen het budget? Kun je de software volledig op maat configureren? Of hang je vast aan bepaalde standaards? Begrijpt de partner je doelstellingen en noden?

4. WERK IN FASEN
Probeer je hele onderneming niet in één keer te digitaliseren. Start met een bepaalde workflow of probleemstelling. Werk die uit in samenwerking met je technische partner. Evalueer en ga verder naar de volgende fase. Met deze werkwijze is de eindoplossing volledig naar wens.

5. INVESTEER TIJD
Bekijk in elke fase grondig de vooropgestelde configuratie. Komt ze overeen met de workflows? Ga niet te snel akkoord met de voorstellen. Denk er goed over na en stel kritische vragen. Betrek de medewerkers die deze flows dagelijks doorlopen. Vraag hun feedback en koppel terug naar de leverancier.

6. EVALUEER EN STEL BIJ
Evalueer na elke fase en kijk waar het nog beter kan. Houd een evaluatiemoment met de leverancier. Ga na wat beide partijen hieruit kunnen leren. Neem deze output mee naar de volgende fase.

MICHIEL VANREYTEN & NIELS WELKENHUYZEN

Digital Talents

011 45 47 87

Kempische Steenweg 301.13

2500 Hasselt

www.digitaltalents.be