Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

SKJ Construct Constructief bouwen

Jempi Swerts heeft een neus voor leiding geven. De rasechte ondernemer staat aan het hoofd van SKJ Construct. Zijn hoog aangeschreven bouwbedrijf bevindt zich in het absolute topsegment van de gevelpleister en de ruwbouw. “Een goede naam moet je telkens opnieuw verdienen”, beweert de zaakvoerder. “Daarom sleutel ik constant aan de structuur van mijn onderneming zodat de klant de beste service geniet.”

QONTACT / De wortels van SKJ Construct liggen in je familie?
Jempi: “SKJ Construct is inderdaad een familiebedrijf, dat werd opgericht in 2008. Vijftien jaar eerder had ik al de toenmalige zaak van mijn vader overgenomen. Hij was samen met mijn broer actief in gevelrenovatie en meer bepaald in het uitslijpen, reinigen en voegen van buitenmuren. Vandaag zijn we gespecialiseerd in gevelbepleistering en bouw. Wij spitsen ons toe op nieuwbouw en renovaties, maar evenzeer op totaalprojecten van allerlei omvang. SKJ Construct realiseert onder andere appartementen, industriegebouwen en sporthallen. Daarvoor werken we nauw samen met projectontwikkelaars, architecten en grotere aannemers.”

"Wij kunnen projecten snel inplannen."

QONTACT / Hoe kan je bouwbedrijf zo kort op de bal spelen?
Jempi: “Wij slagen erin om op heel korte termijn te schakelen. Wat bedoel ik daarmee? Wel, enerzijds kunnen projecten snel in onze planning worden ingepast. Anderzijds kunnen we steeds rekenen op 23 ervaren en loyale medewerkers, zowel arbeiders als bedienden. Daarnaast doet SKJ Construct een beroep op vaste gespecialiseerde onderaannemers. Ons bouwteam bestaat in totaal uit een honderdtal vakbekwame werkkrachten, die dagelijks de meest uiteenlopende opdrachten tot een goed einde brengen. Van een minimale verbouwing of een op maat geconstrueerde particuliere woning tot de punctuele uitvoering van aanbestedingen. Bovendien maken wij uitsluitend gebruik van kwaliteitsproducten wat een bewuste keuze is. Onze hoogwaardige aanpak gaat gepaard met een garantie van maar liefst 10 jaar op de uitgevoerde werken. En dat is een opsteker!”

QONTACT / Waarom is de gevel een soort van visitekaartje?
Jempi: “De gevel bepaalt in belangrijke mate de look van een gebouw. Of het nu gaat om een nieuwbouw- of een renovatieproject, onze vaklui steken de meest uiteenlopende buitenmuren in een duurzaam, energiezuinig en esthetisch jasje. Gevelbepleistering wordt vaak toegepast in combinatie met gevelisolatiesystemen. Op die manier zijn alle koudebruggen weggewerkt. De pleister is beschikbaar met een fijne of grovere korrel en in talloze kleuren. Qua materialen werken wij enkel en alleen met de kwaliteitsproducten van topfabrikanten zoals Knauf, Sto, Willco en Baumit. Tegenwoordig plaatsen we hoe langer hoe meer de meest diverse steenstrips of tegels tegen buitenmuren. Die kan je makkelijk aanbrengen op eender welke ondergrond. Je hebt eveneens de keuze uit alle mogelijke kleuren, vormen en maten. Bepaalde fabrikanten bieden zelfs een volledig verzekerd gevelsysteem aan zodat je op je twee oren kunt slapen.”

QONTACT / Wat zijn jullie pluspunten qua ruwbouw en totaalprojecten?
Jempi: “Voor de realisatie van de ruwbouw van een gebouw kan je elk project in onze handen leggen. Dat geldt tevens voor het optrekken van een bijgebouw of de constructie van nieuwe muren. Ons professioneel team staat in voor alle metselwerken. De overige werkzaamheden zoals de dakconstructie en het plaatsen van het buitenschrijnwerk worden vakkundig in onderaanneming uitgevoerd. Bij totaalprojecten en sleutel-op-de-deurwoningen zorgt SKJ Construct als hoofdaannemer voor de volledige coördinatie en de uitvoering. Van de ruwbouw tot en met de afwerking, technieken inbegrepen. We helpen de klant graag bij het maken van de juiste keuzes op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding.”

JEMPI SWERTS

SKJ Construct

011 43 75 46

Lummenseweg 101

3580 Beringen

www.skjconstruct.be