Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Fiskuvan Boekhouder onder de kerktoren

Een boekhouder is tegenwoordig niet meer degene die louter en alleen je facturen inboekt. De accountant biedt vandaag een belangrijke meerwaarde als raadgever. Hij heeft een realistische kijk op de financiële situatie van je bedrijf, wat een conditio sine qua non is voor een gezond bedrijfsbeheer. “Fiskuvan is dan ook de huisarts van een onderneming”, stelt managing director Kurt Vannieuwenhuysen.

QONTACT / Hoe profileert de moderne boekhouder zich?
Kurt: “Wij staan ondernemers bij met raad en daad. Ons omvangrijke team van medewerkers bestaat enerzijds uit generalisten met een brede kennis van zowel boekhouding, fiscaliteit als de economie in het algemeen, en anderzijds uit specialisten. Zij helpen onze cliënten meer voordeel te halen uit hun dagdagelijkse business. Voorbeelden zijn legio: hogere winsten genereren, minder belastingen betalen, de overlating van een zaak stroomlijnen, aan een betere work-life balance werken of een doorgroei naar extra filialen realiseren.”

QONTACT / Kan je de groei van je cliënten bevorderen?
Kurt: “Elke ambitieuze ondernemer streeft naar vooruitgang en wil weten hoe hij kan overleven op de huidige markt. In die optiek hebben we bij Fiskuvan een aantal doeltreffende producten ontwikkeld. Neem nu het budgettaire groeiplan, waarbij wij ondernemers effectief begeleiden met behulp van een strategisch actieplan om hun groei te bestendigen en te versnellen. Daarnaast presenteert Fiskuvan een zeer groot pakket gevuld met services. Dat gaat van accountancy, fiscaliteit en het opstarten van een zaak tot vennootschapsrecht, successieplanning en het inschakelen van een cfo ad interim. We bieden alle tools van de 'big 10' aan, maar hebben het pakket herkauwd en reiken het aan op maat van kmo's.”

"Fiskuvan staat dicht bij zijn cliënten."

QONTACT / Waarom nestelt Fiskuvan zich onder de kerktoren?
Kurt: “Ik ben een absolute voorstander van proximity. Onze boekhoudkantoren zijn gevestigd in de nabijheid van onze cliënten, wij positioneren ons als de boekhouder onder de kerktoren. Het doelpubliek van Fiskuvan bestaat uit kleine zelfstandigen en beoefenaars van een vrij beroep die al dan niet personeel in dienst hebben. Zij willen snel over het juiste advies beschikken en worden persoonlijk geholpen omdat onze lokale kantoorhouder hun zaak door en door kent. Bovendien worden al onze kantoren geruggensteund door een degelijke, grote organisatie die achter de schermen alles in goede banen leidt.”

QONTACT / Op welke locaties kunnen cliënten bij jullie terecht?
Kurt: “Momenteel beschikt Fiskuvan over boekhoudkantoren die zich hoofdzakelijk situeren op de assen Brussel-Gent en Brussel-Antwerpen, namelijk in Liedekerke, Aalst, Boom, Denderleeuw, Londerzeel en Wijnegem. We hebben momenteel plannen om uit te breiden naar Zuid-Limburg. Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar we zouden Sint-Truiden als onze uitvalsbasis nemen. Onze expansie naar Zuid-Limburg spruit voort uit de vraag van de ondernemers uit die regio om ter plaatse te worden bediend. Deze markt sluit eveneens zeer nauw aan bij ons kantoor in Tienen. Voor mij betekent de vestiging in Sint-Truiden zoveel als het opstapje naar de rest van Limburg. Tegen 2017 mik ik met Fiskuvan op een totaal van 12 tot 13 eigen boekhoudkantoren.”

QONTACT / Komt de eindmeet in 2017 stilaan in zicht?
Kurt: “Alhoewel ik al 21 jaar in het vak zit, is mijn verhaal nog lang niet af. Ik werk bijna altijd zeven dagen op zeven en klop zeer veel uren. Maar ik blijf bruisen van de ideeën en slaag erin Fiskuvan telkens opnieuw uit te vinden. Vandaag moeten zowel boekhouders als ondernemers meer dan ooit hun cijfers optimaliseren en rekening houden met de beoogde doelstellingen. Door Fiskuvan te onderscheiden zorgen wij ervoor dat ook onze cliënten zich onderscheiden.”

7 FISKUVAN VESTIGINGEN

Liedekerke
Boom
Londerzeel
Aalst
Denderleeuw
Wijnegem
Tienen

KURT VANNIEUWENHUYSEN

Fiskuvan

053 64 47 00

Eduard Schelfhoutstraat 232

1770 Liedekerke

www.fiskuvan.be