Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Energy2Save Bespaar met de kmo-energieadviseur

Kleine en middelgrote ondernemingen zien door de bomen het energiebos vaak niet meer. Energy2Save is een consultingbedrijf dat hen wegwijs maakt in de snel evoluerende energiemarkt, vrijblijvend een energiecheck uitvoert en op zoek gaat naar het voordeligste tarief. “Wij onderhandelen met de energieleveranciers en beheren het energiedossier”, zegt oprichter en zaakvoerder Patrick Vandenborne.

QONTACT / Een kmo-energieadviseur, wat doet die precies?
Patrick: “Ik ondersteun zelfstandigen en kleine en middelgrote ondernemingen bij het beheren van hun energie-uitgaven voor gas en elektriciteit. Mijn meer dan twintigjarige ervaring in de nationale en internationale commodity-industrie komt daarbij goed van pas. Sinds 2013 heb ik met Energy2Save een klantenbestand opgebouwd van een tweehonderdtal klanten, goed voor een jaarlijkse aankoop van 46.000 megawatt elektriciteit. De vraag naar energiebesparingen gaat duidelijk in stijgende lijn.”

QONTACT / Waarom laten kmo’s zich bijstaan bij hun energieverbruik?
Patrick: “Omdat zij maar al te goed beseffen dat het mogelijk is om aanzienlijk te besparen op de energiefactuur. Hun verbruik overstijgt jaarlijks 50.000 kilowatt elektriciteit of 100.000 kilowatt gas. Uit ervaring weten we dat kleine en middelgrote ondernemingen hun energie-uitgaven kunnen drukken met 15 tot wel 20 procent per jaar. Hoe gaat Energy2Save te werk? Onze energieadviseur voert eerst een kosteloze en vrijblijvende energiescan uit. Daarbij neemt hij onder de loep of en op welke vlakken er besparingen mogelijk zijn. Met deze indicatie oppert de adviseur welke energieleverancier met welk type van tarief en contract de meest voordelige oplossing biedt. Hij houdt daarbij rekening met de eigenheid van de kmo en haar productieapparaat en -processen. Het administratieve dossier wordt professioneel opgevolgd en beheerd door onze medewerker zodat de klant helemaal wordt ontlast. Belangrijk om weten: Energy2Save is volledig onafhankelijk en werkt niet voor een energieleverancier. Wij gaan voor onze klant objectief op zoek naar de beste voorwaarden op dat ogenblik.”

"Besparing van 15 tot 20% per jaar."

QONTACT / Hoe slaag je erin het meest voordelige tarief aan te bieden?
Patrick: “Ik beding de laagste prijzen bij de energieleveranciers. Anders dan bij particulieren, zijn kmo’s verplicht om met hun energieleverancier een contract af te sluiten voor een, twee of maximaal drie jaar voor elektriciteit en tot 5 jaar voor gas. Daarom geef ik mijn klanten ook advies over het moment waarop het lucratief is om naar een andere energieleverancier over te stappen. Of ik raad aan om een kortlopend of eerder een contract van langere duur af te sluiten afhankelijk van de evolutie op de energiemarkt. Wie op het juiste moment switcht of intekent, kan ettelijke duizenden euro’s per jaar besparen. Ik verwerf mijn knowhow door de beursnoteringen van de energieprijzen nauwlettend in het oog te houden en door de hausses en de baisses op de energiemarkt continu op te volgen.”

QONTACT / Groepeert Energy2Save ook gelijkaardige verbruikers?
Patrick: “Jazeker. We bundelen verbruikers met een gelijkaardig afnameprofiel zoals supermarkten. Zij zijn niet bezig met energietarieven te vergelijken. Voor hen organiseren we regelmatig aankoopcollectieven. Dit geeft ons meer inkoopkracht om nog lagere tarieven af te dwingen bij de energieleveranciers. Aan ons eerste aankoopcollectief voor gas en elektriciteit vorig jaar heeft een zeventigtal fruittelers uit Haspengouw en het Hageland deelgenomen. Elk deelnemend fruitbedrijf bespaart sindsdien gemiddeld 6400 euro per jaar. In de toekomst zal die besparing alleen maar toenemen.”

PATRICK VANDENBORNE

Energy2Save

011 59 15 76

Bloemenhofstraat 20

3500 Hasselt

www.energy2save.be