Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

A.S.T. Zwembaden Bekroonde zwembadbouwer

Wie droomt van een parel van een zwembad dat ook nog eens onderhoudsvriendelijk en energiezuinig is, vindt zijn weg naar AST Zwembaden. Het bedrijf is door de Belgische vereniging van zwembadbouwers bekroond met een gouden award voor zijn gedegen vakmanschap. “Daarnaast installeren we ook whirlpools en sauna’s. Wij ontwerpen een zwembad- of wellnessproject volledig op maat”, zegt zaakvoerder Bart van den Heuvel.

AST Zwembaden heeft bijna 20 jaar ervaring in het aanleggen van bouwkundige skimmer- en overloopgootzwembaden. “Met onze baden spelen we zeer gericht in op de wensen van de klant”, vertelt Bart. “Want alle afmetingen en iedere uitvoering zijn mogelijk, zowel voor buiten- als binnenbaden. Wij kunnen elke zwembaddroom verwezenlijken. Bij onze bouwkundige projecten gaat het om gestorte betonnen zwembaden, inclusief hun toebehoren. We voeren in principe alles zelf uit. Ik kom voor elk project bij de klant ter plaatse, luister naar wat hij voor ogen heeft, bekijk de situatie, ga na welke werkzaamheden vereist zijn en welk materieel benodigd is. Daardoor kan ik mij een goed beeld vormen van de waterleidingen, de elektrische leidingen en de afvoeren die moeten worden aangelegd. Ik geef de klant bovendien advies over de plaatsing en de grootte van het zwembad in zijn tuin. Uiteindelijk ontvangt hij een sluitende offerte, waarin alle kostenposten zijn opgenomen. Op die manier is het prijskaartje op voorhand gekend.”

Functioneel en esthetisch

“We starten met de grondwerken of begeleiden de klant als hij die zelf wil uitvoeren. Vervolgens worden de betonnen vloer en de wanden gestort en meteen gepolierd. Onze vaklui plaatsen daarna de verschillende inbouwonderdelen en werken het geheel netjes af. Qua folie heeft de klant een grote keuze, van lichtblauwe tot lichtgrijze en zwarte kleuren. De folies die wij gebruiken, gaan 20 jaar mee. Na deze periode kan er eenvoudigweg een nieuwe folie worden voorzien. Tegenwoordig werken we vaak met een zogenaamd plagesysteem. We maken daarbij 25 centimeter onder het waterniveau een ligbank en verbergen er het rolluik achter. Dit rolluik komt door een opening van vijf centimeter tussen het plateau en de wand naar boven, drijft op het wateroppervlak en sluit het bad mooi af. Voor de kinderen is de ligbank een leuke speelplek, volwassenen kunnen er languit op liggen. Bovendien doet ze dienst als afstapje in het zwembad. Heel functioneel en esthetisch!”, vindt Bart.

Van a tot z geïnstalleerd

De prijs van de bouwkundige zwembaden die AST Zwembaden bouwt, ligt doorgaans tussen 35.000 en 55.000 euro, alles inbegrepen. Bart: “Voor dat geld heb je een mooi en kwaliteitsvol zwembad, dat van a tot z wordt geïnstalleerd. Wij bouwen bewust een beperkt aantal zwembaden per jaar. Ik wil in de eerste plaats de klant mijn persoonlijke aandacht geven. Daarom denk ik onder meer ook mee in de heraanleg van de tuin na de zwembadwerken. Elk zwembad moet voor mij achteraf een visitekaartje zijn. Dit garandeert me continuïteit en bovenal tevreden klanten.”

Zeer onderhoudsvriendelijk

Een onderhoudsvriendelijk zwembad is een must. “Wie denkt dat het onderhoud van een zwembad wekelijks meerdere uren werk vereist, heeft het mis”, benadrukt Bart. “Als een zwembad volgens de regels van de kunst is gebouwd, valt dit best mee. Vandaag de dag wordt de waterkwaliteit – meer bepaald de pH-waarde en de hoeveelheid chloor – automatisch gemeten én geregeld via een pompsysteem. Het stofzuigen gebeurt door uitstekende en betaalbare robots die hun programma uitvoeren. Mits een goede afdekking en filterinstallatie vraagt het totale onderhoud van een zwembad hooguit een kwartiertje tijd per week. Het terugspoelen van de filter zou je eveneens kunnen automatiseren, maar dat raad ik niet aan. Want als je wekelijks in de buurt van je technische installatie komt, kun je ook nagaan of ze werkt zoals het hoort. Bovendien is het dan makkelijk om te controleren of de chloorvoorraad nog op peil is, of er nergens een lek is en of de pomp geen vreemd geluid maakt.”

Whirlpools en sauna’s

Naast zwembaden kun je bij AST Zwembaden ook terecht voor de aankoop en de vakkundige installatie van whirlpools en sauna’s. “Wij verdelen de whirlpools van Starline, een merk dat in Overpelt wordt gefabriceerd. De kuip bestaat uit een acrylplaat, die aan de achterkant is verstevigd met polyester en is geïsoleerd. Verder zijn de whirlpools uitgerust met doeltreffende jets voor een goed gerichte massage. Een sauna is bij ons altijd een maatproject. We installeren infraroodcabines, traditionele sauna’s of een combinatie van beide. Met een sauna haal je de perfecte wellness in huis. Ze is in het interieur hoe langer hoe meer een designmeubel geworden. Want het oog wil ook wat!”

BART VAN DEN HEUVEL

A.S.T. Zwembaden

011 64 42 61

Waterrijstraat 17b

3900 Overpelt

www.ast-zwembaden.be