Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Stuka Ambitieuze stukadoor

Je bent jong en je wilt wat. Matthias Struyf koos op zijn twintigste voor het ondernemerschap. Nu, 10 jaar later heeft hij drie werknemers in dienst en gaat het zijn bedrijf Stuka voor de wind. “Ik nam destijds een risico: ik beschikte over weinig financiële middelen en had niet veel ervaring. Toch liep ik over van ambitie. Door op jeugdige leeftijd al die stap te zetten, heb ik vandaag wel een voorsprong.”

Binnen- en buitenpleister

Stuka geniet een uitstekende reputatie in werkzaamheden die de binnen- en de buitenkant van een woning verfraaien. “Met onze binnenpleisterwerken richten wij ons op nieuwbouw, renovatie en kleine klussen”, begint Matthias. “Qua buitenpleisterwerken heeft de klant de keuze uit een siliconenpleister of een krabpleister. Gaat het om een totaalrenovatie, dan brengen we eerst isolatieplaten tegen de buitenmuren aan. Verder behoort de plaatsing van gevelplinten en arduinen plinten tot de mogelijkheden. Cementeringswerken passen ook in het rijtje: als ondergrond voor tegels, om kelders waterdicht te maken en als grijze of beige afwerkingslaag. Optioneel kunnen wij op die cementlaag een granietpleister voorzien.”

Enkel merkproducten

“Binnenshuis voeren wij diverse gipsplaatwerken uit”, vervolgt Matthias. “Die variëren van scheidingswanden en geïsoleerde muren tot het afwerken van plafonds en schuine zolders. Ons zeer ervaren team pakt zowel nieuwbouw- en renovatiewoningen als winkels en bedrijfsruimten aan. Kwaliteit staat voorop. Stuka maakt dan ook enkel en alleen gebruik van de merkproducten Knauf en Gyproc. Daar ben ik een grote voorstander van.”

"Onze hoge graad van afwerking maakt het verschil."

Sterk in afwerking

Wie Stuka inschakelt, is zeker van een hoge graad van afwerking. “Ons gerenommeerd bedrijf is vooral sterk in binnenafwerking, hoofdzakelijk in villa’s met veel schuine dakkanten en dakkapellen. Onze vaklui gaan voor proper werk, letterlijk en figuurlijk. Op de werkvloer wordt een chape tijdens de werkzaamheden perfect afgedekt, nadien maken wij alles netjes schoon. Kamers worden dag per dag afgewerkt, vensters en ramen krijgen achteraf meteen een poetsbeurt. We sorteren nauwgezet het afval op de werf: plastic en karton worden gescheiden. Dit alles is een meerwaarde voor de klant omdat wij hoe dan ook een morsige stiel uitoefenen. Muren en plafonds bepleisteren is vuil werken en het is de kunst om dat efficiënt aan te pakken zodat de klant weinig of geen last ondervindt”, licht Matthias toe.

Perfect schilderklaar

“Schilderklaar is bij ons ook echt schilderklaar”, beklemtoont Matthias. “Dit betekent dat de muren en de plafonds zo egaal mogelijk zijn afgewerkt en dat putjes of strepen uitzonderingen zijn. Daarom raad ik altijd aan om te pleisteren nadat de chape is gelegd of PUR-schuim is gespoten. Dan kan het stucwerk niet beschadigd raken en blijft alles intact.”

Naam en faam

Matthias: “Stuka geniet naam en faam in de regio Mol, Geel, Balen en Meerhout. Ik heb mijn klantenbestand gevoelig uitgebreid en denk eraan mijn bedrijf lichtjes verder uit te bouwen met een grote magazijn en een extra ploeg. Dan kan ik het team opsplitsen in buiten-, binnen- en gyprocwerken. De mond-tot-mondreclame verspreidt zich immers meer en meer. We lonken nu ook naar particulieren, aannemers en architecten gespecialiseerd in villabouw in de provincie Limburg. Een voorbeeld van een project is een riante en imposante nieuwbouw in Balen. Een woning met heel veel dakkamers, dakkapellen, een fitness- en wellnessruimte en schuine kanten die wij hebben bezet met Stucanet. Qua afwerking zijn er speciale technieken toegepast. Het resultaat mag gezien worden!”

MATTHIAS STRUYF

Stuka

0474 31 29 47

Kiezelweg 37

2400 Mol

www.stuka.be