Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Alles onder één dak

Garage Temur

Na hun studies handelswetenschappen aan de universiteit zijn Mahmut en Tuncay Temur toevallig in de autowereld terechtgekomen. Vandaag kijken de twee broers zeer hoopvol naar de toekomst. “Volgend jaar verhuizen wij naar een fonkelnieuwe garage met alles erop en eraan, inclusief een overdekte wasstraat. We willen een stap voor zijn op de rest door onze klanten op een snellere en goedkopere manier verder te helpen.”

Qontact I Waarom de voorliefde voor automechaniek?

Mahmut: “Die zit er van jongs af aan ingebakken. Ons huidige tankstation met de aanpalende garage was eigendom van mijn vader. Mijn broer en ik zijn daar opgegroeid. Toen mijn vader plots ziek werd, hebben Tuncay en ik ondanks onze studies van onze hobby ons beroep gemaakt. Daarna hebben wij de zaak overgenomen en vandaag leiden we die nog altijd met plezier.”

Qontact I Hoe zijn de taken onderling verdeeld?

Tuncay: “Mijn broer en ik runnen nu zeven jaar onze twee verschillende vestigingen in Heusden-Zolder, aan De Hoeven en aan de Koolmijnlaan. Wij verstaan elkaar zonder woorden en hebben een zeer duidelijke structuur opgezet. Mahmut is verantwoordelijk voor de garage en gedeeltelijk voor de aankoop van de voertuigen, ikzelf beheer de administratie en zowel de aankoop als de verkoop van de wagens.” Mahmut: “Ook mijn vader werkt nog een beetje mee in de zaak, hoewel hij intussen is gepensioneerd. Zijn helpende hand is zeker welkom.”

Qontact I Wat zijn jullie toekomstperspectieven?

Mahmut: “We kijken ernaar uit om in 2017 onze intrek te nemen in ons nieuwe bedrijfspand aan de Rode Kruisstraat in Heusden-Zolder. De klant vindt op die ene locatie alles onder één dak: een ruimere en modernere werkplaats, een bandencentrale en een grote showroom voor tweedehandswagens.” Tuncay: “Verder voorzien we er een moderne overdekte wasstraat en ook de nodige ruimte voor stofzuigers. Met het nieuwe bedrijfsgebouw mikken we in de eerste plaats op een verbetering van onze kwaliteit, eerder dan op kwantiteit.”

Qontact I Vinden bedrijven hun weg naar hier?

Mahmut: “Doorheen de jaren hebben we onze service en ons gamma alsmaar meer gericht op bedrijven. Garage Temur werkt ook veelvuldig samen met leasemaatschappijen. Een auto is en blijft een kost voor een werkgever. De wachttijd van een werknemer die met zijn bedrijfsvoertuig op onderhoud moet gaan, is zelfs een dubbele kost. Wij bieden de pasklare oplossing aan met depannages vanuit elke hoek van België en met vervangwagens bij een herstelling. En dit zowel ‘s morgens, ‘s avonds als op zaterdag. Zo gaat er weinig of geen kostbare tijd verloren. We kunnen rekenen op zeer goede en flexibele werkkrachten, die bovendien erg loyaal zijn. En met dat totaalplaatje, daar scoren wij mee.”

Qontact I Hoe hoog ligt de lat bij Garage Temur?

Mahmut: “Wij streven naar een dienstverlening op dealerniveau en dit tegen een betaalbare prijs, die op voorhand vrij nauwkeurig is gekend. Ons team kan evenzeer alle auto’s uitlezen en elke fout detecteren. Maar bij Garage Temur gaan we nog een stap verder. Hoe? Door mee te denken met de klant om zijn kosten te drukken. Hier worden geen onderdelen vervangen om te vervangen. We gaan eerst na wat zeker moet worden verwisseld en vervolgens wat zou moeten gebeuren en of we het kunnen repareren. Ik ben niet gewonnen voor goedkope herstellingen, want die leiden uiteindelijk tot een duurdere oplossing. Daarom plaatsen we enkel en alleen kwalitatieve wisselstukken. Alles begint bij het stellen van de juiste diagnose. Wij dragen zorg voor al de rest, zodat de klant zich nergens om hoeft te bekommeren.”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...