Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

CTC Tankbouw Trouw aan tankbouw

31 mei 2016

Shell, Total, Q8, Esso en DATS 24 vinden hun weg naar Dilsen-Stokkem. Zij kloppen er aan bij CTC Tankbouw voor de productie van hun brandstoftanks. Het Limburgse bedrijf is sinds 2013 in de bekwame handen van schoonbroers Bart Creemers en Stefan Bax, die in twee jaar tijd de omzet wisten te verdubbelen. “Wij bouwen opslagtanks in alle mogelijke vormen en maten, van erg klein tot megagroot.”

QONTACT / Welke soort opslagtanks bouwen jullie?

Stefan: “De productie van onze opslagtanks is opgesplitst in twee grote groepen: horizontale en verticale brandstoftanks voor boven- en ondergronds gebruik en een lijn voor maatwerkproducten. We richten ons op de petrochemie en hoe langer hoe meer op de industrie met de bouw van onder andere drukvaten, opslagsilo’s en warmtebuffers. De grootste capaciteit die we in huis kunnen produceren is zes meter in diameter en 30 meter in de lengte of de hoogte, met een maximaal stukgewicht van 60 ton. Onze ligging aan het kanaal in Dilsen-Stokkem op het industrieterrein Rotem geeft onmiddellijk toegang tot de scheepvaart.”

QONTACT / Waar bevinden zich de afzetmarkten?

Bart: “De Belgische markt vertegenwoordigt 40 procent van onze omzet. De rest zetten wij af in Nederland, Duitsland, Engeland, Oostenrijk en Frankrijk. Onlangs zijn we gestart met de uitvoering van een groot Frans order dat een vierde van onze jaaromzet uitmaakt. We transporteren sporadisch ook overzees. Naar Afrika bijvoorbeeld, voor Nederlandse of Duitse installateurs die nood hebben aan brandstoftanks voor datacenters of powerstations in afgelegen gebieden zonder elektriciteitsvoorzieningen.”

We hebben CTC Tankbouw op de rails gezet.

QONTACT / Is de tankbouw een bloeiende sector?

Stefan: “CTC Tankbouw bestaat sinds 1998 en onderscheidt zich al die tijd met kwaliteit op maat. Drie jaar geleden hebben Bart en ik ons ingekocht. Het heeft tot vorig jaar geduurd om CTC Tankbouw weer op de rails te zetten. Intussen werd een miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw machinepark en is onze omzet verdubbeld. Als zaakvoerders streven we nu naar een jaarlijkse groei van 5 tot 10 procent. En dat met de steun van de Nederlandse GSB Holding van Harold en Frank Groeneveld.”

Bart: “Ik werk hier al van 2011 en was toen verantwoordelijk voor de sales van de holding. Vandaag neemt Stefan het dagelijkse beleid voor zijn rekening en runt hij het bedrijf. Ik heb de financiële en commerciële zaken onder mijn hoede en ben meestal op de baan in binnen- en buitenland. We vormen een 35-koppig team dat bestaat uit 28 arbeiders en 7 bedienden. Onze ingenieurs zorgen van a tot z voor de uitwerking en begeleiding van de projecten. Daar zitten regelmatig turn-key projecten tussen waarbij we ter plaatse de hijswerken, de plaatsing en de montage op ons nemen. Ik ben dagelijks vooral in de weer met onze maatwerkproducten. Het intrigeert mij om samen met de klant te zoeken naar oplossingen voor zijn behoeften. Ik kom voortdurend in andere fabrieken en krijg telkens andere processen te zien. De ene keer raak ik verzeild op een boorplatform, de andere keer bij een petroleummaatschappij. Op korte termijn is het de bedoeling dat we onze verkoopactiviteiten nog uitbreiden met het oog op een verdere groei.”

QONTACT / Welke markten zijn nog onontgonnen gebied?

Bart: “Er zit voor CTC Tankbouw onder andere groeipotentieel in nichemarkten zoals die van de opslag van waterstofperoxide. Tegen 2020 wil Shell 400 van zijn tankstations hiermee uitbreiden. Ook CNG en LNG zijn in opmars. Op de markt van deze aardgasproducten lopen slechts weinig spelers rond. Dat schept voor ons opportuniteiten.”

Bart Creemers & Stefan Bax

CTC Tankbouw

089 79 03 20

Heulentakstraat 2

3650 Dilsen-Stokkem

www.ctctankbouw.be