Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Foto Video Computer Robyns Revolutie in fotoland

27 juni 2016

De fototechniek staat niet stil. Met de regelmaat van de klok worden nieuwigheden voorgesteld, de ene al spitsvondiger dan de andere. “Vooral de evolutie van de lichtgevoeligheid is ongelofelijk”, vindt Frank Deltour van Foto Video Computer Robyns. “Toen ik zo'n 20 jaar geleden in de zaak begon, was een ISO-waarde van 800 ASA de norm. Tegenwoordig is dat 52.000 ASA en sommige digitale toestellen gaan zelfs tot 400.000 ASA.”

Met de Olympische Spelen van 2016 in het vooruitzicht pakken Canon en Nikon traditiegetrouw uit met een nieuw gamma professionele fototoestellen. “Dankzij Nikons uitstekende 153-punts AF-systeem kan je met de gloednieuwe D5 elk onderwerp moeiteloos volgen, of je nu een sportwedstrijd of een galapremière fotografeert. De dekking is uitzonderlijk groot en met een nieuwe buffer leg je tot 200 NEF (RAW)-beelden vast in één snelle serieopname. Nieuwe beeld- en meetsensoren staan garant voor een zeer accurate onderwerpherkenning en exacte beelddetails. Door de hoogste uitbreidbare gevoeligheid ooit voor een Nikon kan je probleemloos fotograferen bij zowel helder zonlicht als in de astronomische schemering. En voor filmers die tot het uiterste willen gaan, biedt D-film nu de mogelijkheid om 4K/UHD-films op te nemen.”

Pro Dealer van Nikon, Canon en Fuji.

EXCLUSIEVE VERDELER

Robyns is Pro Dealer van Nikon en Canon en van het nieuwste topmodel van Canon zelfs de exclusieve verdeler voor Limburg. “De 20 megapixel EOS-1D X Mark II is het neusje van de zalm in de Canon DSLR line-up. De camera tilt de creatieve workflow van de professionele fotograaf naar nieuwe hoogten dankzij een door Canon ontwikkelde en geproduceerde CMOS-sensor. Die staat garant voor bliksemsnel en nauwkeurig scherpstellen, een beeldkwaliteit met groot bereik, details en scherpte van uitzonderlijk niveau – zelfs bij weinig licht – en 4K-video's.” Nog nieuwigheden? Jawel! “Nikon lanceert de opvolger van de D300: de D500, een semi-professioneel toestel met een crop factor. Als Pro-Dealer van Fuji zijn wij verheugd met de nieuwe X-Pro2, een compacte en spiegelloze premium systeemcamera. En Olympus komt met de Pen-F. Ook dit is een systeemcamera met verwisselbare lenzen, maar met een retrolook.”

LIMBURGSE LUCHTFOTO'S

Sinds februari staat Robyns in voor de volledige afhandeling van de luchtfoto’s die wekelijks in de Buurtkrant van Het Belang van Limburg verschijnen. In totaal gaat het om 325 stadskernen, dorpskernen en wijken. “De foto’s kunnen in drie verschillende formaten worden afgedrukt op kwalitatief fotopapier. De lezer kan ze online of bij ons in de winkel bestellen en ze per post laten opsturen of hier afhalen. De vraag naar deze luchtfoto’s is bijzonder groot.”

BOEIENDE WORKSHOPS

Ook de workshops van Robyns vinden gretig aftrek. “In samenwerking met Canon organiseren wij dit jaar praktische en creatieve sessies rond cocktail shooting, street photography, light painting en sportfotografie. Maar dat is nog niet alles! Op 26 juni hebben we Het Vinne opnieuw volledig afgehuurd. Dit natuurdomein in Zoutleeuw met een prachtig binnenmeer staat bekend om zijn rijke fauna en flora. Ons evenement is gefocust op natuurfotografen en lokte vorige keer meer dan 600 bezoekers. Elk bekend fotomerk presenteert er die dag zijn nieuwste gamma. Liefhebbers kijken hier reikhalzend naar uit. Ze kunnen naar hartenlust alle mogelijke lenzen uitproberen en krijgen ter plaatse een extra korting bij een aankoop. Tijdens dit event zetten we ook boeiende workshops op touw met gereputeerde gastsprekers. Er is voor elk wat wils.”

Frank Deltour

Foto Video Computer Robyns

011 68 25 64

Stapelstraat 80

3800 Sint-Truiden

www.robyns.selexion.be