Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

FCA Investment Investeren met hoog rendement

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na een kwarteeuw zijn sporen te hebben verdiend als vermogensbeheerder in de banksector, besloot Fons Ceustermans om zelf de koe bij de horens te vatten. 16 jaar geleden ontwikkelde hij een uniek beleggingsproduct. Zijn bedrijf FCA Investment is intussen de onbetwiste marktleider in beleggingen in exclusieve bouwgronden op uitzonderlijke locaties in Wallonië.

QONTACT / Waarom is investeren in vastgoed een goede zaak?
Fons: “Wie over een bepaald vermogen beschikt, kan dat met ons beleggingsproduct voor een deel invullen. FCA Investment verkoopt en beheert zorgvuldig geselecteerde villagronden in Wallonië. In de voorbije 15 jaar behaalden wij met die gronden een rendement van ongeveer 15%, vandaag streven wij naar minimum 10%. Dit percentage is realistisch omdat de aankoopprijs van onze gronden sowieso 15% lager ligt dan de marktwaarde. Dit geeft de belegger al meteen een flinke voorsprong.”

"Gemiddelde opbrengst van 15%."

QONTACT / Blijven villagronden in Wallonië in waarde stijgen?
Fons: “De Waalse markt van villagronden kent een spectaculaire groei. Gemiddeld bedraagt de grondprijs er slechts een vierde van vergelijkbare gronden in het nabijgelegen Groot-Hertogdom Luxemburg. De Luxemburgers steken dan ook steeds vaker de grens over wat een gunstig effect heeft op de verkoopprijzen. Bovendien is Wallonië in volle bloei. Kmo-zones nemen er drie keer zo snel toe als in Vlaanderen, winkelcentra rijzen er als paddenstoelen uit de grond. Bij de selectie van de percelen houden wij rekening met het groeipotentieel van de regio. Alleen bouwrijpe kavels – zonder bouwverplichting – komen in aanmerking. Ze worden door ons bouwklaar opgeleverd, alle nutsvoorzieningen en benodigde aansluitingen inbegrepen. Meer nog, we laten de kavels gratis onderhouden zodat ze er op elk moment netjes bijliggen.”

QONTACT / Zijn de gronden aantrekkelijk voor toekomstige bouwers?
Fons: “Beleggers kunnen steeds kiezen uit een 150-tal landelijke villagronden, die zich vooral situeren op 17 locaties in de provincies Luik, Luxemburg en Namen. In ons aanbod zitten ook gronden in toeristische centra zoals Durbuy en Houffalize en aan de grens met het Groot-Hertogdom Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Alle percelen bevinden zich binnen een straal van 15 kilometer van de belangrijke snelwegen en uitvalswegen, denk aan de E25, de E411 en de Route National. Daarenboven geniet je op elk perceel van een vergezicht van minimum vijf kilometer. De villagronden hebben een oppervlakte tussen 10 en 80 are en zijn al te koop vanaf 40.000 euro. Alle nieuwe verkavelingen worden professioneel gefilmd met een drone. Ik regel ook rondritten met potentiële kopers om ze ter plaatse de gronden te tonen, zeven dagen op zeven. Verder organiseren we in heel België vrijblijvende info-avonden.”

QONTACT / Welke troeven speelt FCA Investment nog uit?
Fons: “Na dertig jaar ervaring in de beleggingswereld weet ik heel goed wat vastgoedinvesteerders voor ogen hebben. Zij willen hun vermogen veilig stellen en een eerlijk rendement bekomen. Verder kiezen ze voor de aankoop van een eigendom van goede kwaliteit en waarvan de duurzaamheid is gewaarborgd. Last but not least willen ze de rompslomp die gepaard gaat met het steeds complexere vastgoedbeheer zo veel mogelijk vermijden. Wij leggen onze klanten in de watten met een hoogstpersoonlijke aanpak en een individueel beheer, dat rekening houdt met een fiscale optimalisatie. Onze dossierbeheerders houden hen op de hoogte van de marktsituatie en verstrekken advies over het beste moment van verkoop. 75% wordt doorverkocht aan de Waalse bevolking, 20% aan inwoners van het Groot-Hertogdom Luxemburg en 5% aan Vlamingen. Elke klant kan zijn doorverkoop ook aan ons toevertrouwen. Wij brengen dan op afroep zijn bouwgrond terug op de markt met de garantie van een aardige opbrengst. Op 16 jaar tijd hebben we zowat 1400 bouwgronden in Wallonië aan de man gebracht. FCA Investment werkt samen met lokale notarissen die Nederlandstalig zijn, de akte en alle vereiste vergunningen en bouwvoorschriften in het Nederlands opstellen en zelfs op zaterdag ter beschikking staan. Wij maken er zaak van het hele traject voor de klant tot in de puntjes te verzorgen.”

BLIJVEN VILLAGRONDEN IN WALLONIE IN WAARDE STIJGEN?

"Vastgoed stijgt in waarde in de loop der jaren", weet Fons Ceustermans van FCA Investment. "Vooral het aankopen en verkopen van exclusieve villagronden in Wallonië en in het bijzonder in de Ardennen levert een aantrekkelijk rendement op. In de afgelopen jaren behaalden onze klanten met de verkoop van hun villagronden gemiddeld een jaarlijkse waardevermeerdering van 15 procent.

Ook voor de volgende twee decennia voorspellen experts winstgevende resultaten die rond dit percentage blijven schommelen. Bij FCA Investment verwachten we een netto rendement van 10 procent per jaar als je de aangekochte gronden na een periode van vijf jaar doorverkoopt.

FONS CEUSTERMANS

FCA Investment

0496 14 89 21

Luikersteenweg 380

3920 Lommel

www.fcavillagronden.com