Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

’t Landhuys Hout in het bloed

13 mei 2016

't Landhuys construeert sinds 2002 exclusieve houten bijgebouwen. Zaakvoerders en echtgenoten Rosie Sleurs en Guy Wyers hebben een voorliefde voor de authentieke Engelse stijl. Zij stamt uit een zelfstandigengezin dat een meubelzaak runde, hij is een creatieve duizendpoot met hout in het bloed. Hun zoon Jac heeft al een aantal jaren de touwtjes in handen op de werven. De opvolging is dus verzekerd.

“Tegenwoordig zijn vooral tuinkamers en poolhouses in trek”, vertelt Guy. “Daarnaast realiseren wij houten buitenverblijven, overkappingen en overdekte terrassen. Carports, al dan niet standaard, zitten terug in de lift. Doorheen de jaren hebben we onze ontwerpen verfraaid en constructief verbeterd. We willen absoluut dat een klant tevreden is, alles moet tot in de puntjes af zijn.”

AMBACHTELIJK VAKMANSCHAP


Jac is een stielman pur sang. Hij kent de kneepjes van het vak en werkt volgens een ambachtelijke bouwmethode, waarbij handwerk nog centraal staat. “Zo worden onze volledige dakconstructies gedragen door zelfdragende keepers. Daaraan herken je ons vakmanschap. Je hebt er de helft meer hout voor nodig en minstens de helft meer arbeid. Maar het is wel veel sterker en oogt beduidend authentieker. Vroeger werd alles met de zaag en de beitel uitgevoerd, vandaag nemen machines tal van werkzaamheden over. We gebruiken de moderne middelen om onze productiesnelheid op te voeren. Op die manier kunnen we tegen een scherpe prijs die oude technieken integreren in nieuwe constructies.”

AUTHENTIEKE ENGELSE STIJL

Doorheen de jaren heeft 't Landhuys een uitstekende reputatie opgebouwd met zijn houten bijgebouwen in de Engelse stijl. Daarbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van zeer degelijk en duurzaam hout zoals Franse eik en lariks. De beplanking wordt zichtbaar of onzichtbaar geschroefd, niet geniet. Voor de dakbedekking zijn dakpannen, eerste keus zoetwaterriet en leipannen populair, voor de deuren en de ramen is smeedijzer geliefd. “Een klant kan ons inschakelen voor de inrichting en de aankleding van het volledige interieur”, onderstreept Rosie. “Wij gaan dan na onderling overleg op zoek naar de gewenste meubelen en verlichting. Ook voor accessoires zoals raam- en deurbeslag, kraanwerk of een ambachtelijke kroonluchter kan je een beroep doen op ons. Klanten kiezen zelf hoe ver ze willen gaan qua budget.”

HORIZON VERRUIMEN

“Wij krijgen meer en meer de vraag om bijgebouwen met een modernere look te ontwerpen”, vult Jac aan. “Het gaat dan om een combinatie van hout en metselwerk. Ik denk bijvoorbeeld aan een strak buitenkantoor of een hedendaagse buitenkeuken. Opvallend is dat de laatste twee jaren ook jonge koppels in hun hypothecaire lening een budget voorzien voor een bijgebouw. We moeten op deze vraag inspelen en onze horizon verruimen. Daarom ontwikkelen we een moderne, kwalitatieve lijn voor ieders beurs, maar met speciale accenten die je niet overal ziet.”

KRACHT VAN FAMILIEBEDRIJF


Waarin schuilt de kracht van het familiebedrijf? “We kunnen kort op de bal spelen en de werven nauwgezet opvolgen. Onze klanten verwachten die aanpak ook van ons”, aldus Guy. Zijn zoon treedt hem bij: “Ik ben zo goed als altijd aanwezig op de werven, zeker bij de plaatsingen. Overdag steek ik ook een handje toe in het atelier. 's Avonds teken ik 3D-plannen uit, maak ik bestellijsten op of bespreek ik de projecten met mijn vader en moeder. We zien elkaar dagelijks, dat is een groot voordeel.”

ROSIE SLEURS, GUY WYERS & JAC WYERS

’t Landhuys

089 46 56 03

Weerterborg 103

3950 Bochelt

www.tlandhuys.be