Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Kurt Vandeweerdt Photography Drone in beeld

Kurt Vandeweerdt is beroepsfotograaf en autodidact. Van kindsbeen af heeft deze creatieve bij een scherp oog voor detail. Zijn werk spreekt boekdelen en is loepzuiver. Door zijn veelzijdigheid is Kurt in staat om beelden met elkaar te verbinden en rechte lijnen in zijn frame samen te brengen. “Creativiteit heb je of heb je niet. Je stimuleert het vooral door ervaringen op te doen en door zelfkritisch te zijn.”

“Ik leg me toe op algemene bedrijfsfotografie, van het shooten van een product tot het opnemen van een proces. De onderwerpen zijn legio. Verder beweeg ik me als huisfotograaf van Qontact vaak onder ondernemers. Dat legt me geen windeieren. Daarnaast wil ik me meer specialiseren in architectuur en interieur. Bedrijfsvideo's zijn ook mijn winkel. Ik kan een totaalpakket aanbieden: van pre-productie, conceptontwikkeling en regie tot en met de montage.”

Nieuwe hoeksteen

“Een nieuwe hoeksteen van mijn activiteiten is dronefotografie. Eind april begon ik aan een professionele theoretische en praktische opleiding om mijn vliegbewijs te halen. In de nieuwe wetgeving die commerciële dronevluchten regelt, is er onder meer sprake van klasse 1, die van toepassing is op vluchten tot 90 meter hoogte. Als piloot moet ik bovendien een medische keuring ondergaan, een verzekering afsluiten en een operation manual opstellen. Een goede zaak voor de veiligheid in de lucht en op de grond enerzijds en voor de economische ontwikkeling anderzijds, vind ik.”

"Mijn nieuwe hoeksteen is dronefotografie."

Flinke investering

“Met commerciële dronevluchten is een flinke investering gemoeid. De kosten voor een professionele drone inclusief toebehoren, opleiding, medische keuring, verzekering en registratie lopen snel op tot 15.000 euro. Ik heb mij een DJI Inspire 1 Pro aangeschaft. DJI is wereldwijd marktleider op het vlak van drones. De Inspire 1 Pro is uitgerust met een professionele Zenmuse X5 camera met standaard Micro Four Thirds sensor en verwisselbare lenzen. Deze camera neemt op in 4K kwaliteit met een snelheid van 30 frames per seconde. Naast het maken van spectaculaire luchtvideo’s, kan ik met de Zenmuse X5 camera ook luchtfoto’s shooten van hoge kwaliteit, namelijk 16 megapixels.”

Functionele app

“De DJI Inspire 1 Pro haalt een maximale snelheid van 18 meter per seconde, wanneer er geen wind staat. Omgerekend is dit bijna 65 kilometer per uur! Voor razendsnelle actievideo's is mijn drone dus prima geschikt. Tijdens de vlucht kan ik via een app met mijn tablet of smartphone zowel de drone als de camera manueel besturen en rechtstreeks de beelden in HD bekijken. Verder kan ik plaatsen op de routekaart markeren en waypoints instellen. De Inspire 1 is ook te besturen met twee verschillende zenders, een voor de piloot en een voor een camera-operator.”

Immo en bedrijven

“Met mijn drone mik ik onder andere op opdrachten van immo- en vastgoedkantoren. Zij willen meer en meer de omgeving waar een pand te koop staat mooi in kaart brengen met luchtopnamen en natuurbeelden. Verder zie ik ook een grote afzetmarkt bij ondernemingen die hun bedrijfsvideo's of spots meer cachet willen geven.”

Kurt Vandeweerdt

Kurt Vandeweerdt Photography

0486 96 90 77

Dorpsstraat 7 bus 2

3650 Dilsen-Stokkem

www.kurtvandeweerdt.be