Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Advocaten pur sang

B-V Advocaten & Partners

Begin dit jaar werd B-V Advocaten & Partners boven de doopvont gehouden. Het nieuwe advocatenkantoor is ontstaan uit de samenwerking tussen Edwin Bellis, Katrien Van Herck, Bob Laes en Paul Vanvaeck en richt zich vooral tot bedrijven, ondernemers en zelfstandigen. “We genieten een uitstekende reputatie waarbij kwaliteit, onafhankelijkheid en persoonlijke dienstverlening inherent zijn. Tegen een concurrerend tarief.”

“Het loopt als een trein”, knikt Edwin tevreden. “In januari waren we met zes, vandaag werken elf advocaten onder de koepel van B-V Advocaten & Partners. We merken dat cliënten steeds vaker kiezen voor een ander soort advocatenkantoor. Niet de omvang van het kantoor geeft de doorslag, wel de toewijding, de toegankelijkheid en de specialisatie van zijn advocaten. B-V Advocaten & Partners trekt die kaart en dat werpt zijn vruchten af. Wij onderscheiden ons door onze heldere en duidelijke advisering in materies die we volledig onder de knie hebben.”

ONDER EEN DAK

Die materies hebben betrekking op vrijwel alle rechtstakken: van ondernemingsrecht, bouwrecht, intellectuele eigendomsrechten en IT-recht tot familierecht, strafrecht, arbeidsrecht en administratief recht. “Ondernemingen en zeker de grotere hebben doorgaans een huisadvocaat. Toch komen ze hier steeds vaker aankloppen voor complexere situaties. Bij ons zitten immers verschillende specialisten onder één dak die meer aankunnen dan één advocaat alleen. Wij maken ons dan ook sterk dat onze cliënten met quasi alle vragen hier terechtkunnen,” beklemtoont Edwin.

Open structuur

“Wij willen onze advocaten de mogelijkheid geven om zich te ontwikkelen in een open structuur”, vervolgt Edwin. “Iedereen die hier binnenkomt krijgt gelijke kansen om door te groeien, zelfs tot partner. Onze boodschap luidt: ontwikkel jezelf! Jonge, ambitieuze advocaten voelen zich aangesproken door die boodschap. Ze functioneren veel beter in een omgeving waarin ze waardering krijgen en kunnen doorstromen binnen de specialisatie die hen eigen is.” Bob is het daar volmondig mee eens en vult aan: “Bij B-V Advocaten & Partners is een glashelder reglement van inwendige orde van kracht. Dit geldt zowel voor de verschillende vennoten en associates als voor de andere medewerkers en de stagiairs. Wie wil meewerken aan onze visie en groei, krijgt een springplank aangeboden. Alle collega's worden naar waarde geschat. Wij belonen onze mensen op een correcte manier en aan een motiverend tarief.”

Toewijding, toegankelijkheid en specialisatie.

Persoonlijke aanpak

B-V Advocaten & Partners gelooft in een synergie tussen cliënten en advocaten om hen optimaal te kunnen ondersteunen op juridisch vlak, maar ook in hun business. Bob: “De meesten onder ons hebben ervaring opgedaan in de bedrijfswereld, we beschikken dus niet louter en alleen over de theoretische kennis. Dat is zeker een selling point van ons advocatenkantoor.” Een andere troef is de persoonlijke aanpak. “Wij hebben bewust geen secretariaat in huis. Cliënten kunnen onze advocaten dan ook rechtstreeks contacteren, elk dossier belandt bij de juiste persoon. De advocaat waarmee ze handelen, behartigt ook effectief hun dossier. Bovendien willen we de kost van een secretariaat niet doorrekenen aan de cliënt. Wij bouwen ons cliënteel uit op basis van vertrouwen en empathie. Hoe meer je de mensen hoort en ziet, hoe meer je ze kan overtuigen dat ze bij ons aan het juiste adres zijn.”

Merk en naambekendheid

Naast vestigingen in Leuven en Tienen is B-V Advocaten & Partners erg actief in Limburg. “Het is zaak om op een strategische manier te werken aan ons merk en aan onze naambekendheid. We lonken naar een bijkomend kantoor in Brussel. Op termijn streven we naar een structuur van 15 tot 20 advocaten, dat moet leefbaar zijn”, besluit Edwin.

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...