Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*
Sleep Design

Slaapcomfortop maat

Bijna vier op de vijf Limburgse ondernemingen zijn familiebedrijven. Door hun duurzame verankering in de regio vormen ze de ruggengraat van onze economie. Sleep Design is een inspirerend typevoorbeeld. Jean Haesendonckx stampte de zaak 26 jaar geleden uit de grond. Vandaag staan dochter Valerie en zoon Philippe aan het roer. “Het is nu het moment om voluit te gaan en iets uit te bouwen waar onze papa trots op kan zijn.”

Op-en-top Belgisch

Sleep Design ontwikkelt en vervaardigt sinds 1994 betaalbare matrassen en boxsprings in een atelier van 5000 vierkante meter in Lommel. “Daar wordt met de grootste zorg en knowhow slaapcomfort op maat gemaakt”, vertelt Philippe. “Al onze schuim, latex en stoffen zijn afkomstig van Belgische leveranciers die ook nog eens in België produceren. Wij hebben het gehele proces van de samenstelling van de matras tot en met de levering zelf in de hand. Daardoor kunnen we de keten heel kort houden en hoogkwalitatieve matrassen en boxsprings aanbieden tegen een eerlijke prijs.” Mooi extraatje: aan de bedden van Sleep Design hangt het prestigieuze Handmade In Belgium-label, dat borg staat voor authentieke en handgemaakte kwaliteitsproducten.

Puur natuur

In primeur pakt Sleep Design in zijn winkels uit met een volledig natuurlijk bed. “Alle synthetische materialen werden vervangen door de allerbeste natuurlijke materialen die we konden vinden.”

Het juiste advies

Voor de matrassen en boxsprings van Sleep Design kan je terecht in de eigen winkels in Lommel, Genk en Sint-Truiden. “Deze drie vestigingen kaderen in de strategische uitbouw van ons familiebedrijf”, geeft Valerie aan. “Eens ze op kruissnelheid zijn, gaan we buiten de provinciegrenzen kijken.” De slaapadviseurs in de winkels weten waarover ze praten. “Zij zijn als geen ander in staat om aan elke persoon de juiste matras te koppelen. Wij leiden hen op in ons atelier, zodat ze aan de klant haarfijn kunnen uitleggen hoe onze bedden worden gemaakt en waarom we kiezen voor bepaalde materialen.”

Lekker uitgeslapen

Bij Sleep Design kan je het bed van je dromen helemaal zelf samenstellen in jouw eigen stijl. Hoeveel kost een goed bed? Valerie: “Een compleet bed, dus een dubbele boxspring met bijpassende matras en een hoofdbord, kost bij ons gemiddeld tussen 2500 en 3500 euro. Zijn wij de goedkoopste beddenfabrikant op de markt? Neen, maar daar streven we ook niet naar. Wij willen bedden maken van topkwaliteit met de beste materialen die we kunnen vinden. Bedden waar je met veel plezier in kruipt en uitgeslapen in wakker wordt.”

Bedrijfsverhalen

Alulim
Kempen, Limburg

Zijn hele loopbaan lang heeft Jos Jeunen stevig aan de weg getimmerd. De noeste ondernemer uit Oudsbergen kijkt er nu naar uit om ...

Jepa

Al 15 jaar is Jepa de beste van de klas in het verwijderen en herstellen van oppervlakteschades op de meest uiteenlopende material...

Legiteam Advocaten

Helderheid, duidelijkheid en een sterke drang naar efficiëntie. Dat is in een notendop waar Legiteam Advocaten voor staat. Het ad...