Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Ridders van de hospitality

Kasteel van Ordingen

De Limburgse ondernemersfamilie Sleurs heeft het statige Kasteel van Ordingen in zijn oude glorie hersteld. “Vorig jaar hebben we de sterrenchef en twee souschefs van La Villa Lorraine naar ons restaurant gehaald”, vertelt Koen Sleurs. “Sinds kort is ook Yannick Bouts als general manager aan boord gekomen. Onze ondernemingszin zit op één lijn. Hij is de man die het Kasteel van Ordingen naar een hoger level kan brengen.”

Qontact I Het Kasteel van Ordingen is een 13 hectare groot landgoed, met een historie die teruggaat tot het midden van de elfde eeuw. Hoe is het in handen gekomen van de familie Sleurs?

Koen: “In 1997 kocht mijn vader Richard Sleurs het Kasteel van Ordingen, dat toen in een abominabele staat verkeerde. Vijf jaar zou de restauratie oorspronkelijk duren, maar het werden er uiteindelijk eenentwintig. Niet alleen het bouwvallige karakter speelde ons parten, maar ook een reeks van onvoorziene omstandigheden. Zo heeft het maar liefst zeven jaar geduurd voor we de nodige vergunningen op zak hadden om er een hotel en restaurant te exploiteren.”

Qontact I Vandaag staat het Kasteel van Ordingen bekend als een luxueus horecaresort. Leg uit!

Koen: “Ons luxehotel telt 34 kamers waaronder verschillende suites. Ze zijn ingericht door de bekende decorateur Pieter Porters met luxueuze stoffen, authentieke meubels en stemmige verlichting. Hij heeft oog voor detail en is een meester in het combineren van kleuren. Ook op het interieur van de bar heeft Porters zijn persoonlijke stempel gedrukt. Verder huisvest het kasteel ons gastronomisch restaurant Aurum, Bistro d’Ordange, een wellness, een fitnessruimte en drie vergader- en seminariezalen met alle moderne faciliteiten. In de zomermaanden toveren we het ruime terras van het kasteel om in zomerbar De Commandeur. Nog goed om te weten: in samenwerking met de Stad Sint-Truiden hebben we een wandelroute uitgestippeld die vertrekt aan het Kasteel van Ordingen en er terug aankomt.”

Langetermijnplan met veel potentieel

Sinds 1 oktober staat Yannick Bouts aan het roer van het Kasteel van Ordingen. Na zijn studies hotelmanagement aan de Erasmushogeschool in Brussel bekleedde deze 41-jarige Hasselaar diverse managementfuncties in hotelketens.

Qontact I Na een eerste ervaring hield je de ketens voor bekeken en ging je elders aan de slag?

Yannick: “Privéhotels kan je een persoonlijke touch geven, in een ketenhotel is dit moeilijker. Na mijn sales- en managementfunctie bij The Stars of Flanders – waaronder Auberge du Pêcheur, Hotel Serwir, Gosset Hotel, Charl's en Dîner Privé – heb ik het prestigeproject Tafelrond - The Fourth op de Grote Markt in Leuven van nul af aan opgebouwd. Begin 2020 werd ik general manager van Domaine La Butte aux Bois, 5-sterrensuperiorhotel alsook 2 Michelinsterren, in Lanaken waar ik een project met 150 man personeel runde. In de lente van dit jaar verkaste ik naar Château de Vignée in Rochefort om er het horecaproject van de Hasseltse ondernemer Christian Teunissen op punt te stellen. Nu is het mijn doelstelling om van het Kasteel van Ordingen een ereproject te maken. Alle kennis en ervaring die ik in het verleden heb opgedaan, kan ik in dit luxueus horecaresort inzetten. Ik werk een langetermijnplan zonder einddatum uit, ik zie op deze locatie enorm veel potentieel. We hebben een fantastisch product in handen.”
We tillen dit ambitieuze horecaproject naar het hoogste niveau.

Individuele totaalbeleving uitbouwen

Voor zijn leidinggevende functie in het Kasteel van Ordingen heeft Yannick onlangs de Foodtaster Award voor Beste General Manager in de wacht gesleept. Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan ‘een bijzonder persoon in de hospitalitysector’.

Qontact I Volgens Foodtaster blink je uit door je professionele en klantvriendelijke aanpak?

Yannick: “Het is mijn ambitie om het Kasteel van Ordingen op de kaart te zetten en te tillen naar het hoogste niveau dat je in België kan halen. Toen ik hier voor het eerst aankwam, was ik van mijn sokken geblazen. Alles klopt, van a tot z. Ik streef naar perfectie met aandacht voor detail. Plus: ik begeleid en stuur mijn team motiverend aan in functie van een geslaagde totaalbeleving voor elke gast, zowel de particulier als de zakenman of -vrouw. Die individuele ervaring vangt aan vanaf het moment dat je de oprijlaan van het majestueuze kasteel oprijdt en duurt onverminderd voort tot je weer vertrekt en het sprookje ten einde is. In dit totaalplaatje zijn al onze medewerkers sleutelfiguren, van het kamermeisje tot de chef-kok, zonder hen zijn we niet in staat om ons doel te bereiken. Daarom investeren we fors in een uitmuntende service en een exceptionele kwaliteit. De basis is gelegd. Nu is het zaak om de puntjes op de i te zetten en de gastronomie en hospitality verder te finetunen.”

Ultiem culinaire genot op sterrenniveau

Ook in het kasteelrestaurant Aurum heerst grote klasse. Het restaurant scoort momenteel 15,5 op 20 in de culinaire gids Gault & Millau en 87 op 100 bij Foodtaster. Chef-kok Gary Kirchens roerde in het verleden al in de kookpotten van de Franse driesterrenrestaurants L’Oustau de Baumanière, Les Airelles en Le Cinq. Zijn talent bombardeerde hem in 2015 tot chef de cuisine bij het vermaarde La Villa Lorraine in Brussel. Sinds begin vorig jaar staan Gary en zijn keukenbrigade in restaurant Aurum garant voor een gastronomische en creatieve invulling van de menukaart. De 33-jarige chef associeert er zijn jeugdigheid met klassieke aandacht voor het product.

Qontact I Je eerste kennismaking met het Kasteel van Ordingen was liefde op het eerste gezicht?

Gary: “Een ‘coup de coeur’! Ik heb de keuken van restaurant Aurum een jonge en moderne touch gegeven. Mijn gerechten zijn geïnspireerd door de streek en bij voorkeur bereid met zo veel mogelijk lokale producten. Ik speel met texturen en geef herkenbare smaken een draai. Maar de keuken is vooral in overeenstemming met mijn achtergrond en eigen identiteit. Onze tafelgasten moeten het ultieme culinaire genot beleven en dit op sterrenniveau. Ik werk nauw samen met onze general manager Yannick Bouts, hij heeft inspirerende ideeën. Zijn rijke ervaring en support zijn van onschatbare waarde. Met twee werk je sneller dan alleen!”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...