Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Just in time

Houthandel Vanhove

Houthandel Vanhove is in volle expansie. “De oppervlakte van onze huidige bedrijfshallen en werkplaatsen verdubbelt naar bijna 10.000 vierkante meter”, verkondigen zaakvoerders en broers Martijn en Marco Vanhove. “Onze firma creëert een toegevoegde waarde voor kmo’s en de industrie. We reiken klanten innovatieve oplossingen aan om hen te ontzorgen.”

Belangrijke meerwaarde

Sinds kort richt Houthandel Vanhove het vizier meer dan ooit op kmo’s en de industrie. “Wij bieden een belangrijke meerwaarde door het hout specifiek te bewerken”, licht Martijn toe. “Onze vakmannen leveren maatwerk van de bovenste plank: tot op de millimeter nauwkeurig gezaagd, geschaafd, geprofileerd, gemonteerd, genageld, geschroefd, precies zoals de klant het verkiest. Op maat en just in time.”

Forse uitbreiding en opschaling

“Om aan de toenemende vraag te voldoen, breiden wij fors uit”, vult Marco aan. “We investeren in bijkomende bedrijfsgebouwen op een aanpalend perceel. Zo trekken wij onder meer een stockagehal op, net als een pand met kantoren en voorzien we bijkomstig een atelier-uitbreiding. Daarnaast zijn wij enkele maanden geleden begonnen met het aanpassen en opschalen van ons machinepark om stap voor stap te groeien. De expansie is ook goed voor een stijging van onze medewerkers. We hebben een dertigtal medewerkers in dienst en dat aantal moet op termijn nog vergroten.”

Kant-en-klaar hout voor dakwerkers

Het bloeiende familiebedrijf uit Kinrooi heeft onlangs een nieuwe bedrijfstak opgestart. “Deze activiteit is toegespitst op dakwerkers”, verduidelijkt Martijn. “Wij leveren vanuit het plan kant-en-klaar houtwerk voor een prefab dakopbouw. Het dak wordt bij ons intern deskundig uitgetekend. Na de goedkeuring van het plan sturen we dit door naar een computergestuurde machine in ons atelier. Deze machine geeft automatisch het benodigde hout aan en zaagt, boort en freest alle balken op maat. Elk onderdeel is voorzien van een sticker, die refereert naar de bijgaande gedetailleerde werktekening. Met ons pasklaar bouwpakket kan iedere dakwerker efficiënt op de werf aan de slag gaan. Hoe complexer de dakconstructie, hoe meer voordeel onze aanpak oplevert. Sterker nog: wij ontzorgen de dakwerker die steeds moeilijker geschikt personeel vindt én stellen hem in staat om een project sneller af te werken.”

Innovatieve oplossingen

Naast de efficiëntie gaat ook de kwaliteit van de dakopbouw erop vooruit. Marco: “We verduurzamen ons hout pas zodra de bewerkingen achter de rug zijn. Daardoor zijn alle kopse kanten gedrenkt of geïmpregneerd en dus behandeld tegen insecten en schimmels. Traditioneel dakhout wordt op de werf gezaagd en heeft bijgevolg blanke, onbeschermde koppen. Onze werkwijze is dan ook een extra troef voor zowel de dakwerker als de bouwheer. Het geeft ons enorm veel voldoening om voor onze klanten innovatieve oplossingen uit te dokteren. Als de klant daar ook nog eens de vruchten van plukt, zijn wij in onze opzet geslaagd.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...